Új hozzászólás Aktív témák

  • z123456789

    addikt

    válasz Intruder2k5 #8036 üzenetére

    Na, akkor még egy kört csak futnék velük, mert amúgy a net sebessége itt pazarnak számít. :D
    Szóval röviden akkor összegezném, és leírnám mi is a helyzet, mert hát senki sem ismerheti a rendszeremet.
    -van egy PC-m
    -Zyxel szerverem (adatokra, és Transmission futtatására)
    -házimozi erősítőm

    Ezeket eddig tökéletesen elértem kivülről, és adott némi kényelmet. Ezt szeretném most is az ASUS RTN15U, Tomato fw-s routerem segítségével.

    Tehét akkor arra kell felhívnom a figyelmüket, amit írsz te is, hogy ezek az eszközök, pontosabban a rajtuk futó szoftverek, nem támogatják az UPnP-t, ergo hiába mondja nekem, hogy kapcsoljam be, nem tudom bekapcsolni, mert így elveszítem az eszköz által nyújtott tűzfalat, igaz?
    Ezért az ő modemjükön kell maguknak beállítani a 'port forward' // 'virtual server' menüpont alatt az én portjaimat?
    Még egy kérdés. Külső belső portokat adtam meg. Ezek továbbra is így kell legyenek? Vagy a routeremen így már nem kell külső portszámot létrehozni? (ez hülye kérdés volt ugye? :D )

    Jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy a port ford menümben be van állítva külső, és belső port a hozzá erendelt eszközök IP címéhez. Ez maradjon is így, és többet ezzel nem kell csinálnom számukra? Csak amit már megtettem, hogy elküldtem a külső, belső portokat?

    Egyébként voltam bent a T-Comnál megkérdezni, mit tudnának ajánlani, hogyha minden kötél szakadna, váltanék. Jóval gyengébb le/feltöltést tudnának adni, de ha náluk nem probléma (a kiscsaj azt mondta nem, de én már senkinek sem hiszek) a külső elérés, akkor simán belemennék. Valakinek ADSl Tcomos hálózattal rosz tapasztalata ilyen téren?

    Köszi mindenkinek ismét. :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák