Új hozzászólás Aktív témák

  • rauschie

    senior tag

    válasz Fecdzo #4231 üzenetére

    Élesben, Dukascopynál. Az utolsó bekezdésedben írt összes feltétel adott elvileg, mondjuk kicsit még béta az indi.

    Az alapján, amit olvastam érdemes fenntartással kezelni a forex forgalmat, mondom ezt úgy, hogy részvénnyel még nem kereskedtem, de ennek ellenére elég sok aránylag értékes dolgot elárul. Tulajdonképpen azt kell kideríteni, hogy mit akar a piac és ehhez szerintem egy komolyabb forgalmú bróker mintája már elég. Csak messzemenő következtetéseket nem szabad levonni belőle. Viszont ha egy korrekció forgalma magasabb, mint a hullámé, amit elvileg korrigál, az szerintem gyanús. Úgy gyanús, mint pl. a divergenciák, vagy hogy nem ütünk új csúcsot, szóval bőven nem biztos jelzés, de fél szemmel érdemes figyelni rá tapasztalataim szerint.

    Az első bekezdés utolsó mondatával teljesen egyetértek. A második bekezdéshez annyit, hogy erre írtam, hogy ha muszáj mondani valamit. Ha nem az, akkor most még én is semmit mondanék ;). Egyébként 5 perces charton játszom és nem hagyok nyitva pozit estére, szóval annyira nem releváns számomra ez a trend, de azért jó tudni mi van egy szinttel feljebb.

    Ha nem olvastad a könyvet és érdekel, akkor csak ajánlani tudom, az utolsó bekezdésedben említett hirtelen megnövekedő forgalmak okáról elég konkrét elképzeléseket ír le. Nekem helyenként kissé összeesküvés-elmélet szagú, de ha csak azt használja fel belőle az ember, amivel azonosulni tud és utána gondol pár dolognak, akkor szerintem elég sok dologra mutat rálátást egy új oldalról.
    Ha nem ismered a volume-spread analysist akkor szívesen leírom nagy vonalakban a lényeget, ha meg igen, akkor pár dolog, ami nekem szemet szúrt: buying/selling climax = key reversal, egy csomó gyertyaalakzatra ad magyarázatot, amiket nem említ a könyvben, de az ott leírt mechanizmus őket eredményezi (pl: shooting star és inverted hammer, abandoned baby és evening star, meg mondjuk az összes alakzat ami egy dojin fordul meg).

    @4232: Én nagyon örülnék neki, jó lenne egyszer igazi traderekkel is beszélni. Jó dolog a google de nem ugyanaz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák