Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
A 65c728 és 65c815 között mi a lényegi különbség és hogy viszonyulnak egymáshoz? Valójában melyiket érdemes megvenni? Illetve a 815-ben van e-ARC?
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Ha a 728-as 350 lenne akkor nem hezitálnék. Ez valahogy a lélektani határom egyelőre. Mert úgy számolom hogy 150e -ért elmegy a szinte új 55c715-öm és akkor még 200e-t rádobnék a 65c728-ra.
Bár két hete úgy gondoltam hogy 300e a határ így lehet hamarosan eléri a határon a c728-at.[ Szerkesztve ]
-
-
mikrofon
veterán
válasz Piftuka #6103 üzenetére
Számomra itt az a legzavarobb hogy villog az egész. Mármint én így látom hogy az egész kép, sötét és világos rész fényere változik ugrál. De mivel ezt a c715-öm se csinálja így bízom benne hogy ez nem a tv hanem a felvétel hibája.
Viszont így már értem mit kell majd figyelnem. Úgyhogy majd megírom én mit látok.[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Kicsit más jellegű kérdés.
Lenne egy ismerősöm aki elvinné a TCL 55c715 tv-m.
Viszont ő csak és kizárólag tv műsorokat néz set-top-box-ról (vagy hogy hívják ezt a szolgáltatói kütyüt). Nagy előre lépés lenne neki méretben mért most egy 39-es valami noname lef tv-je van starLight vagy mi.
Viszont én így sosem használtam.
Ajánlható ilyen felhasználásra ez a tv? Mármint hogy Standard tv adások nézésére kb 3-4 méterről?[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Köszi az infót!
-
mikrofon
veterán
Jól látom hogy a c728-hoz nincs hivatalosan kiadott firmware frissítés?
-
mikrofon
veterán
Hogy lehet felvarázsolni a Telekom TV GO alkalmazást?
igazából az m4 sport-ot szeretném nézni ma este és nincs kábeles TV adásom.
Hogy kivitelezhető ez? -
mikrofon
veterán
Akkor ez úgy is müködik, hogy semmilyen Telenor-os cuccom nincs, tehát se ügyfélazonosító se semmi? Mert pl a telekom-nál kell egy MT azonosító, ami a vezetékes szolgáltatáshoz jár...
Egyébként ezt a magyar telekomos hozzáállást azért nem értem mert a cseh és horvát telekom my tv alkalmazás elérhető android tv-n is...... -
mikrofon
veterán
válasz mikrofon #6132 üzenetére
Meg is találtam a választ!
Köszönöm az ajánlást. ez lesz a megoldás:
MyTV Otthon :
"Nézd kedvenc műsoraidat hűségvállalás nélkül bárhol, bármikor - akár több eszközön is!
Szolgáltató-függetlenül mindenki számára elérhető, de Telenorosoknak az adatforgalom miatt sem kell aggódniuk mert az korlátlanul a MyTV csomagok része lett!
!!! Start csomag: 10 csatorna díjmentesen az alkalmazás letöltésével mindenkinek elérhető !!!"[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Megosztanék egy kis rövid tapasztalat a 65c728 TV-ről. A képe pazar. Valószínűleg nem jobb annyival a c715-nél mint amennyivel drágább, de szép. Persze itt azért tudni kel, hogy én lentről haladok felfelé a minőségben. Sosem volt ennél jobb vagy "márkásabb" TV-m, így nincs valódi összehasonlítási alapom.
- A legjobb előrelepés az androidos hardvere. Viszi a 4K Dolby Vision és HDR tartalmakat is tartalmakat is a TV-re telepített Kodi. Hangból sikerült megszólaltatnom, ugyan úgy Kodi-val DTS-HD és DTS-X hangsávokat is. Nem fagyott ki és nem esett szét a hardver tőle mint c715 esetén.
- Több beállítási lehetőség van a menüben. Személy szerint nagyon örülök, hogy belekerült a hangkimenet választása. Azaz megmondhatom, hogy melyik kimenet szólaljon meg, tehát vannak kimenetek, amik a TV hangszóróval együtt is szólhatnak, de egyértelműen megadható, hogy mondjuk csak ARC és a TV így véletlenül se szólal meg. Ez az utóbbi nekem bejön. Egy csomó olyan beállítás van amivel még nem is találkoztam, így fogalmam sincs mi a jó beállítás. Pl. a mozgásbeállítások részben. Jó lenne valami magyarázat segítség a menühöz.
DE!
- Sajnos még vannak hiányosságok. Ezek persze remélhetőleg szoftver frissítéssel megoldható. Erre egyébként szükség is lenne, mert van néhány apróság, ami a C715-ben már javítva van, vagy legalábbis jobb min a c728-ban
- Az atmos hangot nem sikerült kicsikarnom, vagy legalábbis nem mindegyik tartalomból. Amolyan szakadozó volt a hang, mintha akadna, de nem akadt a film csak a hangkódolás. Ezt nem tudom, hogy kodi vagy firmware hiba-e. Minden esetre ezzel még játszom kicsit. Ami érdekes, hogy az Atmos logo sem jelenik meg a TV-n...
- Ami viszont kifejezett hiba az az internetsebesség mind WiFi-n, mind kábelen. Wifi-n max 140Mbit/s-et sikerült kicsikarnom, míg kábellel max. 96Mbit/s-et. Egyértelműen a TV hibája, mert az alatta a szekrényben lévő Nvidia Shield Wifi-n max 360Mbit/s-et hoz, míg kábellel 499Mbit/s-et. Ezt mindenképpen javítaniuk kell. Gyanítom android driver hiba....Szubjektív vélemény:
- Az új Dolb LoGo szerintem csúnya
- Tegnap a magyar focimecset a My TV otthon alkalmazással néztem az M4 Sport csatornán. Alapvetően szép volt a kép, a színek, a kontraszt a fényerő, mind tetszetős volt. Bekapcsolt Sport megjelenítési módban néztem. De a fű az kifejezetten zavaró volt. Amolyan különböző színű zöld pacák halmaza volt. mintha különböző színű zöld festékek kiborultak volna.... Fogalmam sincs hogy ez az adás miatt volt ilyen, vagy valami beállítás, vagy ez így normális. Igazából nem vagyok foci rajongó, így az alkalmi kivetítős, szurkolós közöcs meccsnézéshez vagyok szokva. Sosem néztem ilyen nagy és ilyen minőségű TV-n focit.... Sőt alapvetően TV adást sem nézek. Így fogalmam sincs milyennek kellene lenni és mi az elvárható minőség. De meglepődnék ha ez a TV hibája lenne, mert a különböző tesztvideók is nagyon szépek....Minden esetre nekem már a c715 is tetszett, de ez most kifejezetten bejön. Azért jobbnak érződik a képe. Azért remélem nem csak Placebo hatás De az biztos, hogy kéne egy új firmware rá.....
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz Piftuka #6145 üzenetére
"Abból, amit írsz, úgy tűnik, hogy csak egy hajszállal jobb a kép, amit a C728-on látsz, ez pedig vagy nagyon aggasztó, vagy fizikai képtelenség."
Ezek szerint félreérhetően írtam és fogalmaztam, mert nem erre gondoltam. Ezért elnézés és megpróbálom máshogy.
Tehát nekem már a c715 is szuper volt. Ez tehát a c728 természetesen még szuperebb, amolyan wáááoooo kategória. De ha csak a képet nézzük akkor számomra nem érné meg a felárat mert mar a c715-tel is meg voltam elégedve.
Sajnos egymás mellett a két TV-t (C715 és C728) nem tudom kipróbálni, így nem tudom objektíven azt mondani, hogy sokkal jobb a c728. Érzésre mind dinamikai tartományban, mind kontrasztban, mind színben jobb a c728. Azonban mivel nem igazán láttam még ennél "jobb", azaz felső kategóriás TV-t valóságban, otthoni környezetben, így azt sem tudom objektíven megítélni , hogy ez mennyire jó. Szubjektív véleményem, hogy számomra nagyon jó és tényleg szép."Egy hagyományos háttérvilágítású tévé után most vettél egy olyat, ami a piaci kínálatot tekintve rekord számú Dimming zónát (1.296) tartalmaz." Abból amit megértettem, hogy mit jelent a "Dimming zóna" kijelenthetem, hogy működik. Tehát a C715-nél volt olyan, hogy jött egy jelentősen világosabb rész a képernyőre és a sötétebb részek, tehát a szürkék is világosabbak lettek. Nah itt ilyennel én nem találkoztam, vagyis hogy én nem vettem észre. Ez ugye szubjektív, mert attól, hogy engem nem zavar, nem tűnik fel még ott lehet.
Pl engem az sokkal jobban zavar, hogy ugyan már elviszi a hardver a jó minőségű filmeket, de a kijelző nem vált a megfelelő frekvenciára. sokkal jobb ha külső lejátszóval nézem, mert a hdmi bemenetre érkező jel alapján vált. Nekem pl. semmi szükségem a natív 100Hz-re, de a 24Hz-es tartalom legyen már 24Hz-cel megjelenítve, akkor is ha a saját rendszerén játszom le.Ami a beszámolódat illeti, köszönöm, és minden tisztelettel, de ugye ez nem a végleges változat?
A kérdés jó és értem is, hogy mire gondolsz alapvetően. Azonban nagyon szakmai vizsgálatokat, elemzéseket értékeléseket nem fogok tudni adni. Mert nem értek hozzá és életemben ez a második jó, normális TV-m. Az első a c715- volt
Persze ha mondtok valamit akkor azt szívesen megnézem mint mondjuk #6147 Kiskutya Hsz-ben a videó és a te kérésedre le is fotózom, mert van hozzá gépen és fotózgatok is így ez a része nem lesz probléma. De ugye kérdés, hogy milyen beállításokkal tegyem ezt meg. Rengeteg beállítás van. Vannak olyan beállítások, amik konkrétan a képi megjelenítés minőségére vannak és van olyan ami csak kihat rá. Ilyenek pl a mozgás beállítások: a C728 menüjében erre már van foltosodás csökkentése: 0-10 között vagy vibrálás csökkentése 0-10 között meg még néhány ki-be kapcsolható beállítás is. Mivel a menü beállításokhoz nincs normális leírás, de még csak javasolt beállítás se, így én magamnak beállítom, ahogy tetszik, de lehet te vagy más jobban be tudnád állítani, vagy máshogy tetszene.
Aztán meg ott a fénykép én elkészítem róla a jó fényképet, de mi a jó fénykép ebben az esetben? !. Ami megmutatja milyen szép képe van a tévének, vagy ami kiemeli a hibáit, mert olyat nem lehet hogy objektíven lefotózom és meglátod, hogy milyen a valóságban. Hiszen ehhez egyértelműen meghatározott vizsgálati körülmények kellenének. Pont úgy mint a fényképészetben vagy a házimozi audio területén, a tesztelő laborok, blogok, akik sok sok vázat és objektívet letesztelnek a saját szabványosított eljárásuk alapján. Így össze is lehet hasonlítani őket....
Tehát valójában a válaszom, hogy ennél pontosabb és jobb tapasztalati leírásom, beszámolom nem lesz. De szívesen megnézek és lefotózok bármit, ha megírjátok, mit mikor és hogyan Vagy ha kérdeztek megpróbálok rá válaszolni.Van megfelelő teszttartalmad a fentiekhez?
Vannak ilyen Demo videóim mint 4K/60Hz; HDR; DV. Meg vannak videóim a különböző hangformátumok teszteléséhez Doly Atmos; Tue-HD; DTS-HD; DTS-X. De ha van valami ajánlásod szívesen veszem a linket.
A képeid közül mondjuk nekem csak a rózsás volt ismerős[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Megcsináltam a képeket a 65c728TV képéről. Úgy csináltam, hogy a fehérhez a max fényerőhöz igazítottam a fénymérést, tehát hogy az még éppen ne égjen ki. Valamint minden egyéb képi feldolgozást, digitális módosítást kikapcsoltam a fényképezőgépen. Remélem számotokra van értelme a képeknek és látszik amit szeretnétek. Mert szerintem semmi. A valóságban közel sem így néz ki, hanem sokkal de sokkal jobban. Ami egyébként logikus is, mert a TV dinamikai tartománya és színtere is jóval meghaladja azt amit a jpg képes megjeleníteni. Mivel a legvilágosabb területhez állítottam a fényerőt, így sok sötét, fekete rész van a képeken, ami a TV-n még látható részleteket tartalmaz. Söt az egész kép sötétebbnek tünik, míg a TV-n sokkal élénkebb is. Ez egyébként azt is jelenti, hogy semmi értelme az olyan TV értékeléseknek, bemutatóknak ahol YouTube videóban mutogatják: nézd meg milyen szép. Fizikai képtelenség, hogy ilyen formában meg lehessen mutatni azt amit a TV tud...
A fényképeket egyébként Fujifilm X-E4 + XF16-80/4 szettel készítettem. Ebben a vázban a Fuji legmodernebb APS-C szenzora van és az objektív is jónak számít. Így az hogy nem látható a képeken, hogy milyen szép a C728 képek, nem az alkalmazott eszközök hibája, hanem ahogy korábban írtam ez fizikai tulajdonság....
Minden esetre itt vannak a képek:
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]Megvizsgáltam a foltosodást is. Valójában van. De csak a legsötétebb tartományban. Valahol 0-1-2% környékén. Itt azonban észrevehető. (Őszinte leszek, eddig ezt sosem figyeltem, most hogy megvizsgáltam, az ilyen nagyon sötét részeken már zavar is. Ez valószínűleg a negatívplacebohatás) De mivel csak a sarkoknál van szépe szimmetrikusan, nem is elipszis formában, így nekem gyanús, hogy azért van, mert fali konzolon lóg és kicsit nyomja a sarokban a keret a kijelzőt. Sajnos a fali konzol rögzítése úgy van kialakítva, hogy ahogy meghúzóm a rögzítő csavart nyomja a műanyag hátlapot.
Ez a foltosodás azonban a korábban linkelt videó 5%-os fényerejű részénél sem látható már.
Sajnos a képek nem adják vissza jól ezt sem, mert amit a világosabb szürke és fehér homogén képek sarkain látni az az objektív peremsötétedése..... (Vagy csak az én szemem nem látja a TV-n )
De itt vannak ezek a képek is:
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép][ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz mikrofon #6159 üzenetére
Van még folytatás
Mutatnék pár példát, hogy még mennyi részlet látható az előző hsz-emben mutatott képek fekete részeiben. Semmi trükköt nem csináltam., csak az árnyékokat tehát a sötét részeket kivilágosítottam. Úgy hogy a világos részeken ne növekedjen a fényerő. Ez ugye azt bizonyítja, hogy azok a részletek tényleg ott voltak a TV kijelzőjén csak nem fér bele a JPG dinamikai tartományába.
Persze még mindig kell képzelőerő, mert így a kontraszt és a színtelítettség még mindig nem ugyan az a képen mint a TV-ben
Tehát párban a képek:
[kép] [kép]
[kép] [kép]
[kép] [kép]
[kép] [kép]
[kép] [kép]
[kép] [kép]
[kép] [kép]
[kép] [kép]
[kép] [kép]
[kép] [kép]szerk:
Na jó ez alapján már finomítanék az előző HSz-em:
"Remélem számotokra van értelme a képeknek és látszik amit szeretnétek. Mert szerintem semmi."
Mert végül is így kiemelve az árnyékokat, azért már látszik valami.....Természetesen, ha valaki jobb kiértékelést tud tenni a képek alapján, nyugodtan tegye meg, sót kérem is, mert én is kíváncsi vagyok mi is látható a képeken.
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz mikrofon #6162 üzenetére
Későbbi félreértések elkerülése végett még egy kis pontosítás egyértelműsítés:
Tehát a második kép mindenhol már szoftveres feldolgozás "manipuláció" eredményei. Így nem azt mutatja, hogy az árnyékos sötét területek ennyire világosak a TV-ben! Hanem azt, hogy az árnyékos sötét területek még tartalmaznak olyan részleteket, amik szabad szemmel láthatóak, de a TV képernyőjéről készített képeken már nem.
A módosított képek árnyékos, sötét területeinek fényerejét az határozta meg, hogy mit bír az alkalmazott software (Capute One Pro Fuji).[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
"függőleges sávosodás látszik,"
Nah ilyet én nem tapasztaltam.
Ha megnézzük az általam linkelt homogén szürke képeket akkor 30-50% környékén látszik némi foltosodás. de nem nevezném csíkoknak hanem
inkább foltok.De igazából ez nem az amire én gondolok a "Megvizsgáltam a foltosodást is. Valójában van. De csak a legsötétebb tartományban. Valahol 0-1-2% környékén." Megjegyzésemmel. Ha sikerül majd szándékosan reprodukálnom, akkor megpróbálom megörökíteni és ha sikerül meg is osztom....
Azért is szeretném reprodukálni, mert ezt a konzolos dolgot szeretném kipróbálni, hogy mi történik ha lazítok a csavarokon, vagy alátámasztom a TV-t és nem a hátulján lóg.........Amúgy meg tényleg nem mindegy a filmek minősége. Tegnap megnéztem a Ford vs. Ferrari című filmet. Aztán leesett az állam, hogy annak mennyire jó a HDR-je. A többi film alapján, amiket néztem, nem tűnt olyan nagy számnak a HDR. Valahogy a sötét és árnyékos részek túl sötétek voltak. De ez a film bebizonyította, hogy a TV képes a jó HDR-re csak jó tartalom is kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz junior19 #6167 üzenetére
"Illetve lehet inkább, hogy nem értem egyértelműen, mennyit is javítottál a képen. Szerintem a "javítás" kicsit sok lett, bár nem ismerem ezt a képet,...."
Pedig valójában jól érted amit nem értesz Egyszerűen gondolom hihetetlen volt számodra mert ilyet az ember nem csinál.
Egyszerűen olyat tettem ebben a #6162 HSz-emben aminek pont annyi értelme van mint a kiinduló #6159 HSz-emnek. Tehát objektíven nézve semmi! Egyszerűen a képszerkesztő szoftver Shadow/Highlight csuszkapárosból felhúztam a Shadow-ot MAX-ra. Tehát igazából megmutattam az összes részletet ami a TV-n volt és a szenzorom fel tudott fogni de nem a valódi fényerővel. Amúgy itt is lehetne vitázni azon, hogy a TV-n még volt csak a szenzor nem látta, vagy a szenzor még látott volna de a TV-n már nem jelenített meg semmit. Amúgy RAW-ban készítettem a képet, tehát lehetett miből húzni
A szemet pedig pontosan azért raktam bele és a #6165 HSz-emet is azért írtam, hogy ez bőven túl mutat a valóságon. Egyszerűen az volt a célom, hogy alátámasszam, hogy semmi értelme nincs ennek így, mert ha akarom azt mutatom be, hogy ez a világ legjobb TV-je, ha meg akarom azt, hogy ez a gyártó meg nem is ért a TV készítéshez......"Keresni kell olyan filmjeleneteket, amiket már nagyon ismersz, s más készülék esetén azzal tesztelni a különbséget a két készülék között."
Pontosan így gondolom.
Vagy mérni kéne és úgy összehasonlítani a TV készülékeket, tehát valamiféle objektív összehasonlítás kellene. Vagy szubjektív módon egymáshoz igazítani a készülékeket és az így adódó különbségeket megjeleníteni. Ez viszont nem nekem nem menne. a szemem nem alkalmas arra, hogy beállítsam pontosan úgy az egyik TV-t mint a másikat, Pl a víz pH mérésénél is a feleségemet kérem meg, hogy mondja már meg, hogy akkor most az indikátor színárnyalata, melyik értékhez hasonlít a skálán...Azért hogy legyen zárszó is az értékeléshez és a bemutatóhoz:
Nekem a szubjektív véleményem az, hogy szép a képe. A színek. a kontraszt a dinamikai tartomány, fényerő nekem tetszik. Tegnap este megnézett Ford vs. Ferrari című film pedig arról is meggyőzött, hogy jó minőség esetén van értelme a HDR-nek és ilyenkor ez a TV is hozza a szép végeredményt. Természetesen esti sötétségben, mikor csak egy távoli konyhai lámpa fénye dereng, pont mint a mozikban.
Magasabb környezeti fény esetén viszont erre kevés lehet a fényereje. Viszont akkor meg sötétben engem zavarna. Pl, a my TV telenor alkalmazást mikor megnyitom, akkor az egész képernyő fehér és csak a kék telenor lógó van rajta középen. Ez már este mikor a meccset néztem zavarta a szemem, de csak az egész képernyős vakító fehérség miatt. Szó szerint vakító volt.[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz Piftuka #6170 üzenetére
"ha képes olyat készíteni, ami a látott képet adja vissza. Nekem számít."
Ott van a #6159-ben! Ezeken pontosan az látható, amit a kamera érzékelője digitalizálni tudott és az egy JPEG kép képes megjeleníteni, mindenféle korrekció nélkül.
Ezeken a képeken semmilyen szerkesztés nincs! Ha téged a szerkesztés nem érdekel akkor ne vedd figyelembe azt a HSz-em."Lehetséges "what you see" jellegű fotókat készíteni"
Leírtam, hogy szerintem miért, nem. Mégpedig azért, mert a TV nagyobb dinamikai és színtartományt jelenít meg. Ezt a szemünk látja is. De az, hogy én ezt itt láthatóan meg tudjam osztani az én ismereteim szerint nem lehetséges, mégpedig az egyik szűk keresztmetszet a JPEG vagy bármilyen tömörített tartalom. Természetesen szívesen elolvasom hogy te ez alatt mit értesz és hogyan kell ezt megvalósítani! Egyetlen feltétel mondtál eddig. Mégpedig egy jobb fényképezőgép megléte. Szerintem ez megvan. Feltéve ha te a jobb kamera alatt nem mást értesz, hiszen ez is egy örök vita lehetne."Mindezeken túl a válasza alapján szerettem volna megfelelő teszttartalmakat küldeni neki, instrukciókkal..."
Ez engem továbbra is érdekel. Szívesen tanul és sajátítok el új dolgokat. Így ezt is. Persze ha nem osztod meg, hanem megtartod magadnak, akkor ezt is elfogadom!"Lassan nemhogy az írástól, de az olvasástól is elmegy az ember kedve, ha erről a fórumról van szó..."
Igen így is értelmezhető, vagy csak nem tudod vagy nem akarod megosztani, hogy pontosan mit és hogyan is kellene csinálni. Így könnyebb a sértettséget kimutatni.... Amit most aztán egyáltalán nem értek és nem hiszem hogy van alapja...... Ennek ellenére ez is elfogható, hogy téged ez így érint....[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Nekem 0,350sec volt az 55C715-ön a hang késése az alábbi felálláson:
lejátszó => hdmi => TV => hdmiARC =>fülesAz amit te írsz sokkal inkább tűnik nekem annak, hogy valami olyan formátum van kiválasztva amit a JBL valójában nem tud jól kódolni, vagy már maga a lejátszó nem játssza le jól. Azért ilyen hosszú késésnek nem kellene lenni.
A HDMI visszafelé kompatibilis. Viszont ha legtöbb mostani kábelen gond nélkül át megy a HDMI1.4 ezért szerintem nem kell drága kábelt venni. Sokkal inkább lehet az, hogy olyan formátumot választasz, aminek a képi és hangi sávszélessége nem fér bele a HDMI1.4-be és szétesik a jel.... Ugye a TV az HMDI2.0 tehát annak nem lehet baja azzal a jellel amit a JBL lekezel....Pontosan mi is a bekötési sorrend neked?
szerk:
"így meg néhány nap alatt (a sok ki-be kapcsolás miatt gondolom) elcsúszik a hang. "
Ez szerintem rossz irány, mert ez szerintem nem lehetséges"Hallani is lehet, amikor a TV-t bekapcsolom, hogy 1-2 másodpercig a TV hangja"
Ez egyszerűen azért van mert ennyi idő alatt éled fel a rendszer és veszi észre a TV hogy már nem a hangszórón kell sugározni. De attól hogy később kapcsol be, még azt a hangot kellene megszólaltatnia, ami éppen megy némi késéssel![ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz mikrofon #6175 üzenetére
Még egy dolog eszembe jutott. a C715 beállításai között valahol van egy olyan beállítás ahol megadhatod a HDMI típusát. Itt ki lehet választani a 1.4-et emlékeim szerint. Ha ezt megteszed és fixen rögzíted erre, akkor meg sem próbálja a TV a jobb formátumokat elküldeni.
Még egy beállítást kellene keresned. ahol azt tudod megadni milyen legyen a hdmi-n kimenő hang típusa. Ezt fixen hangtovábbításra lehet állítani, meg van automatikus, Itt először próbáld meg az automatikust. Mert akkor a TV átalakítja olyanra a hangformátumot, amit a JBL kezel. Ha ez se segít, akkor itt próbáld ki az összes lehetőséget.[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
"kirekvirált pécé-monitor között használt múzeumi példányt fogtam be erre a célra. " Nah ez pl tényleg lehet. Akkor érdemes azért egyre beruházni.
Ha az előbb általam javasolt beállítások nem jönnek be és a kábelcsere sem, akkor két dolgot érdemes kipróbálnod.
1. kell szerezned egy médialejátszót, aminek van hdmi kimenete azt rákötni a TV HDMI2 portjára és arról nézni médiaelemeket és megnézni hogy így milyen. Természetesen a JBL maradjon a hdmi1 (ARC) porton.
2. Egy másik hangkeltő eszközt kellene szerezned és kipróbálni a JBL helyett.Ezzel kiszűröd, hogy mi a hiba, mert akkor már szerintem hibás készülékröl beszélünk.
-
-
mikrofon
veterán
A kodi lejátszóban lehet ezt állítani. Valójában a legtöbb lejátszóban lehet állítani. Az általad felsoroltakban talán nem.
Ebben az esetben a TV menüjében itt találod:
Setting/Sound/advanced/Digital audio out delay: Correct timing mismatches between the audio and video tracks. This option is only available when Digital audio out is set to PCM.Setting/Sound/advanced/"digital audio out" lehetőségen belül próbáld ki a PCM, Auto és passtrought lehetőségeket, sokat változhat a késés. Az előző pont pedig csak pcm típus esetén ér valamit.
Sajnos ilyen téren a TV nem biztosít sok lehetőséget....
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
válasz Kiskutya #6309 üzenetére
Igen az a készülék a c728 valójában, a TCL honlapján van rá utalás hogy 72+-nak is nevezhető.
A kérdésem arra vonatkozott, hogy vajon miért tesz valaki a fényerőt 39-re 100 helyett.
Hiszen a HDR megjelenítés lényege pont a minél nagyobb fényerő a fehér tartományban.
Amúgy a többi hasonló nálam. Mert kontraszt szintén 98, a fekete szint pedig 58.
A fényerőt meg biztos nem fogom levenni 39-re. Az marad százon.
A színhőmérséklet nálam eggyel van eltolva a normáltól a meleg irányba. A fehéregyensúly eltolást és erősítést nem állítottam, mert alapból jónak éreztem. Ezt majd azért kipróbálom.
Minden egyéb hókuszpókuszt trükközést kikapcsoltam. Még a mozgásmegjelenítés korrigálási lehetőségeit is.Én ugyan nem a gyári lejátszóval próbáltam, de mindenféle médiatartalommal megbirkózott, mind hang mind képi tekintetben. Játékot nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
Valóban van tapasztalatom. Én elégedett vagyok vele, de már többször írtam, hogy sokkal alsóbb szintről váltottam TLC-re. Ráadásul ennél többet nem is akartam költeni, mert csak esti filmezésre használom mondjuk heti három nap egy-egy film. A gyerekek meg videojátékoznak rajta, alkalomadtán, meg mesét néznék. Erre nekem ez tökéletes, mindenki elégedett a családban. De mi nem vagyunk egy TV-s nemzedék.....
Nálam viszont van foltosodás, amit a fali konzol okoz. Ez csak 2-4%-os fényerőnél jelentkezik. Volt korábban egy tesztvideó, az alapján készítettem képeket és be is linkeltem. Nálam egy karos fali tartón van. ###a tartó adatai alapján bőven bírnia kéne, még is eléggé határesetnek tűnik. Azért karos tartón van, mert 30cm-t ki kell emelni a fal síkjától és a center sugárzó miatt nem tudom lábra állítani, meg így biztos nem "lökik le" a gyerekek. Azért vagyok biztos hogy konzol okozza, mert ha sikerül egy olyan jelenetnél megállítanom (ami általában fekete háttér és rajta csak felirat általában a filmek eleje/vége) Akkor ha óvatosan mozgatom a konzolon, tehát kicsit emelek billentek, akkor ez a foltosodás változik. Szerintem a hibát az okozza, hogy a tv belsejében fém lemezen vannak a furatok, de a konzol nem arra támaszkodik fel, hanem előtte lévő műanyag hátlapon, így feszül a műanyag burkolat........... Nah szerintem ilyen tervezési hiba az botrány, hiszen csak négy fém támasztó felület, távtartó kellene ami kijjebb áll mint a hátlap. Ráadásul a legtöbb TV-nél legalább ebben és az ez alatti kategóriában így van.....[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Szerintem a másik lényegi különbség a kép mellett az az android alatti hardware. Sokkal használhatóbb számomra az android része. A nagyobb terhelést is jobban bírja. De nem játékra gondolok, mert én nem játszom.
Viszont míg a C715-höz már nagyon jó a firmware. a c728-ban még akadnak apróbb javításra szoruló dolgok, mivel ehhez még nem jött frissítés. De lehet hogy akinek nem volt előtte c715, az nem veszi észre ezeket.
Keress vissza a HSz-eimre. Én írtam róla pár gondolatot, hogy miben tünik nekem jobbnak mint a c715. Azért lehet érdekes, mert azt hiszem a c715-ben és a 725-ben ugyan az a hardware muzsikál az android alatt.[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Most nem emlékszem fejből hogy pontosan mennyi volt a különbség, de jelentős. Korábban itt megírtam. Szerintem elég gáz hogy a 65c728 esetén is sokkal lassabb a LAN mint a WiFi. Valaki kipróbálhatná, hogy működik egy usb3-as gigabites LAN kártya. Nekem az az egy bajom van a WiFi-vel hogy nálunk éjfélkor automatikusan kikapcsol, míg a LAN nem. aztán a filmnézésem időnként átcsúszik éjfél utánra. Aztán elég kellemetlenül érint amikor éppen a csúcsponton áll le....
-
mikrofon
veterán
Ez nagyon jó ár! Én 380ért vettem ugyan ezt ugyan itt két hónapja. Ez az ár már szinte hihetetlen még akkor is ha teljeskörű biztosítást is megveszed. Ennyiért még a béta szoftver tesztelés is belefér ;)
Most fáj is kicsit a fejem így tűnik 100e-be került hogy kb. két hónapja használom...[ Szerkesztve ]
-
-
mikrofon
veterán
Pont így ahogy írod. Ennek egyébként szerintem akkor lenne igazán értelme, ha nagyon fényerős a tv. Ezért nappal max-on megy aztán ahogy csökken a környezeti fény úgy veszi vissza hogy kímélje a szemét. Az hogy itt már a működés lehetséges nagyon szuper. Kérdés hogy a max fenyő erre ellége. Én kikapcsoltam és maxon van nekem a fényerő folyamatosan....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest