Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz mr_ricsi #2804 üzenetére

    Köszönöm visszajelzéseid! Az élmezőnyt én magam is kb. így soroltam volna be. Ugye Nicon = Nippon Chemicon? Még a CapXon érdekel nagyon, méretben alig kisebb a Nicon-oknál.

    "Célszerű újonnan vásároltat használni, mert az elkok jellemzői idővel romlanak." Teljesen tisztában vagyok vele. De sokszor nem elegendő az idő arra, hogy elmenni, venni, stb., és szükségmegoldást kell alkalmazni. Ilyenkor ez marad.

    "Sanyo: elvileg egy jó gyártó, mégis cseréltem már ilyen púpos kondit, de nagyobbrészt nincs vele problémám." - szerintem megegyezhetünk, hogy nincs olyan kondi, ami az alulméretezett kínai tápokban fellépő hőmérsékleteket hosszan, tartósan elviselné. ;]

    ESR: sajnos nem tudok mérni, csak indikálni. Van ilyenre egy 10cm-es, kb. ~0,8mm átmérőjű huzalom, erre oszcilloszkóp, és két vaskosabb, rövid mérőcsúcs csatlakozik. A 10-12V-ra töltött elkót ezzel rövidrezárom, és nézem, milyen a jelalak, meg az impulzus szélessége. És úgy körülbelülre meg tudom állapítani, hogy alacsony, vagy magas. 1mF-ig jó, utána már vékony a vezeték.

    MM: úgy viseltetek felé, mint a Tungsram tranzisztorok felé. Valahogy áhitattal. Nem tudom miért, ösztönös. Szerintem nehezen elnyűhető. A legdurvább kondi is MM volt, amit láttam. 22mF-160V. A MÁV biztosítóberendezési állományában alkalmazott 75Hz-es inverter egyik alkotórésze. Ujjnyi vastag tömör alumínium kivezetések, kábelsarus rögzítéshez.

    Rubycon - Rulycon. Én is láttam már, eleinte meresztettem is a szemem. De simán hamisítvány. Meg sem mertem a listán említeni. :D

    HGyu

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák