Új hozzászólás Aktív témák

  • HUN]Repa

    aktív tag

    válasz Killer01 #7913 üzenetére

    Egyrészt az Ipon Computer nem tart raktárkészletet, minden eladás rendelésre történik, ez valószínűleg ennyi idő után ismert.
    Továbbá: a rendelet szövege pontosan így szól:

    "7. §12 Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a vállalkozás nem hivatkozhat a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159. § (2) bekezdés a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza."

    Egyrészt a rendeletben egyéb pontjaiban sincs szó azonnali cseréről, hanem a javítást tiltja 3 munkanapon belül meghibásodott termékek esetén, azaz a hiba meglétét ellenőrizni, azaz a terméket bevizsgálni lehet, sőt feltétel: " feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza."

    Másrészt ezek a bírósági határozatok egy-egy konkrét ügyben születtek, közel sem biztos, hogy azonos tényállás alapján.

    A 3 napos ügyintézés ezzel együtt gyorsított eljárásban szokott végrehajtódni, hacsak a hiba vagy reprodukálása, esetleg egyék ok ezt nem akadályozza.

    God save us from the arrows of the Hungarians.

Új hozzászólás Aktív témák