Új hozzászólás Aktív témák

  • Laslie

    tag

    Sziasztok!

    Először is azzal kezdeném, örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra! :R
    Van egy Gigabyte Superb E470C4 tápom, amiben elkezdett hangosan zúgni a ventilátor. Első felindulásomban arra gondoltam, hogy vennem kell egy másik tápot. Aztán kicsit később, mikor szembesültem azzal, hogy mennyibe kerülne egy új táp, elkezdtem gondolkodni azon, hogy inkább kicserélem a ventilátort. Elkezdtem a netet bújni, hogy milyen ventilátorral tudnám helyettesíteni a tápban lévőt. Így találtam erre a fórumra, ahol is nagyon sok hasznos infót olvastam ebben a témában.
    Mivel ebben a tápban is egy Yate Loon D12SH-12 venti forog, ami ~3V-ról már elindul, nehezen tudtam volna helyettesíteni. Ezért úgy döntöttem, hogy inkább szétszedem, kitakarítom, és adok neki egy kis kenőanyagot.
    Így is tettem. Szétszedést követően meglepődve tapasztaltam, hogy a ventilátorban lévő kenőanyag (zsír) annyira meg van száradva, hogy már nem tudta megfelelően ellátni a feladatát. Ezért volt hangos!
    Kitakarítottam, majd kapott új gépzsírt. Összeszerelést követően az első bekapcsoláskor ismét a régi formáját hozta. Tökéletesen működik, egyáltalán nem lehet hallani a hangját.

    Köszönöm a sok hasznos információt! :R

Új hozzászólás Aktív témák