Aktív témák

  • kammu

    csendes tag

    válasz wmati #6307 üzenetére

    Ha kikapcsolom a DHCP-t a routeremben akkor ö nem ad dinamikusan IP-ket a rá jelentkezőknek. Ettől még elérhető, viszont amit nem tudok beállítani, hogy ö kapjon IP-t a HGW-től. Kézzel be tudom állítani, de nem tud kapni másik eszköztől - legalábbis eddig nem találtam, de lehet valahol eldugva van.

    Lehet nincs külön IP-je az STB-nek, de azt vettem észre ha nem ö az első eszköz akkor nem megy, így mindig övé az első kiosztható cím: 192.168.0.10, ha kihúzom és más kapja akkor már nem megy.

    Igen a legegyszerűbb az lenne ha húznék új kábelt, de nem olvastad a korábbi bejegyzéseim, a lényeg próbáltam sok mindenre gondolni, elég normálisan bekábeleztem a házat (hangszóróknak is a falba megy), ne kelljen kábeleket nézegetnem, húztam a TV-hez is LAN-t, GBites hálózat minden szobába bekábelezve, koaxxal párosítva, ki tudja mit hoz a jövő, magamnak csináltam mert sajna nem igazán jók a tapasztalataim ha más csinálja - de még egy kábel már nem fér el. A másik gond kb 30-40 métert kellene behúzni elég sok áthúzó dobozt használva, amihez nem sok kedvem van - a szerelőt nem akartam ennek kitenni, mert átlag lazán átfúrnak mindent, aztán kinéz ahogy kinéz - ez megint az én hülyeségem, de pici gyerek van aki kúszik mászik, ha kábelt lát, bújócskázik alatta, húzgálja

Aktív témák