Új hozzászólás Aktív témák

  • sünpávakutya

    csendes tag

    Na, látom mindenki megmozdult... :)

    Szóval vegyük sorba:
    1. Azt mondjátok, "rendes" szinusz legyen: elfogadom, mert nem értek igazán hozzá. Ha azt mondjátok, biztos úgy van.
    2. Az átkapcsolási idő viszont ne legyen már paraméter... Nem RAM-okat kell itt táplálni kéremszépen, hanem szivattyúkat. Ha hótt halálos lassan, száz milliszekundumok alatt kapcsol át hálózatról akkura, az sem számít. :N Attól még nem "rottyan" fel a víz, ha 200 ms-ra leáll a szivattyú... Sőt, még annyit is kibírna, ha az áramszünet bekövetkeztével egy önindítós benzines vagy diesel áramfejlesztő beindulna és felgerjedne! Pedig ez kb. 10 másodperc!
    Amúgy ebben is gondolkodott a cimbora, mert van is áramfejlesztőjük (nem is egy), de ezzel két gond van:
    – A legkisebb áramfejlesztő, ami már önindítós (nem csak "berántós"), asszem 3 kW-os. De itt nem az egész lakást kell ellátni, csak két picike szivattyút... ;] Szóval kicsit "ágyúval verébre" szisztéma lenne.
    – Azért egy benzinmotor + generátor + indítómotor + a hálózati fesz. eltűnését érzékelő relé stb. elég komplex valami és nagy a hiba esélye. Mi van, ha beköpi a gyertyát a motor és nem indul? Vagy túlszívja magát? Vagy kosz van a benzinben? Egy nevesebb gyártó jobbféle szünetmentese szerintem megbízhatóbb, mint egy ilyen rettenetesen összetett és bonyolult izé. :(((
    3. Én amellett kardoskodnék, hogy egy 300 W / 500 VA szünetmentes (tekintve a terhelés nagyságát) bőven elegendő. A két szivattyú együtt cca. 150 W. A nagy akkut meg – úgy gondolom – egy kis trükkel meg tudom oldani, max. az elfogadható idő alatt való visszatöltést bukom el.
    4. A terhelés nagyságát tekintve miért kellene nekem 500 VA-nél nagyobb szünetmentes és miért kellene extra hűtés? Megmondom őszintén, a helyzet olyan, hogy még az eredeti doboza sem kell feltétlenül. Megtehetem, hogy egy 50×50×50 centis, hatalmas fémkasztniba rakom, akkor meg már biztos nem hevül túl... Eleve a helyiség is elég hűvös, ahová kerülne.

Új hozzászólás Aktív témák