Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz markussandor #18622 üzenetére

    1. A UPS-re írt teljesítmény tényezőt (W és VA közötti váltószámot) nem a UPS szabja meg, hanem elsősorban a fogyasztó. Nem mindegy ugyanis, hogy egy trafót/motort (induktív fogyasztót) teszel rá vagy egy hősugárzót (~ohmos fogyasztót).
    2. Egy akksi Ah-ban mért kapacitása jó (karbantartott) állapot melletti teljes feltöltöttségről teljes lemerítésig értendő (ez nyilván nem a rövidzárásig történő merítést jelenti). Ezt a UPS az akksi feszültségszintje alapján próbálja saccolni, ami mindig hordoz magában némi számítási hibát, hiszen többféle akksi technológia létezik, így erre nem lehet pontosan alapozni.
    3. A UPS nem hasznosít semmit, ellenben neki is van fogyasztása, amit áramszünet esetén ugyancsak az akksiból táplál. Ennek a fogyasztásnak nincs köze a W/VA arányt képviselő teljesítmény tényezőhöz. Mint fentebb írtam, az elsősorban a fogyasztótól függ, és csak minimális mértékben a UPS-től. Viszont ha kis fogyasztót kötsz a UPS-re, aminek teljesítmény igénye összemérhető a UPS teljesítmény igényével, akkor máris láthatóvá válik, hol vesznek el az Általad keresett percek/félórák. :)

Új hozzászólás Aktív témák