Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz wrongduke #15801 üzenetére

    Szia, először is számold már ki a fogyasztást ezzel a kalkulátorral is: [link]
    A többi kalkulátor nagyon fals értékeket szokott megadni, ez is fölé lő kb. 10%-al.

    Egy ONLINE típusú UPS valószínűleg meg tudná oldani a problémádat, Online típus esetén a védendő eszközök folyamatosan akkumulátorról kapják az áramot ezért teljesen független a működésük a hálózattól és annak bármilyen zavarától tehát pl. atom stabil 230V stb. jellemzi, a UPS eközben - ha van hálózati áram - folyamatosan tölti a merülő akkumulátorokat.
    Az előnyét tehát leírtam, jöjjön a hátránya:
    - hangos, mivel a UPS folyamatosan tölti az akkukat az elektronika esetleg az akku is melegszik stb. ezért ezt hűteni kell plusz magának a töltőnek is van hangja, tehát lakószobába - hálószoba, nappali - nem való, ha meg tudod oldani, hogy pl.: folyosón, lépcső alatt, egy mellékhelyiségben, előszobában, melléképületben stb. legyen elhelyezve - és mondjuk az áramot egy sima hosszabbítóval vezeted onnan a gépedhez, akkor nem fog zavarni.
    - nem olcsó mondhatom drága, a legolcsóbb is 50k

    Amit ajánlok: FSP Champ 1K 1000VA 65k
    Van 45k-ért is de erről nem sokat tudok: Qoltec 53884 1000VA
    lehet "olcsó húsnak híg a leve" esete áll fenn.

    Line-interaktív típust azért nem ajánlanék mert ott az eszközök táplálása a hálózati áramról történik és csak hálózati zavar vagy áramszünet esetén vált át a UPS akkumulátorra és ez az átváltási idő "relatíve" nem kevés, plusz nem is tesz jót egy ilyen típusú UPS-nek ha akár óránként kell "korrigálnia" a feszültséget, tehát ennyire rossz hálózat esetén jobb az Online típus.
    Line-interaktív típusból esetleg egy minőségibb elektronikával szerelt tiszta szinuszos UPS-t lehetne kipróbálni de sajnos az sem olcsó. kb. 40-50k-tól kezdődnek azok is.

    BPeter01

    Érdekes, az akkukat esetleg ki lehetne mérni mennyire jók, valahogy összekötni egy géppel, hogy lehessen monitorozni hátha ott kiír valamit miért lövi le magát fixen adott idő után.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák