Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanya
nagyúr
válasz radipeter899 #50962 üzenetére
vezérlőpult > fileszolgáltatások >smb >speciális > minimum protokol v2
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
drmotto
őstag
válasz radipeter899 #50974 üzenetére
Lépj be a nasra és állítsd le az SMB-t, majd indítsd el. Nekem is volt ilyen gondom, ez megoldotta
-
radipeter899
csendes tag
válasz radipeter899 #51012 üzenetére
-
gyugyo79
addikt
válasz radipeter899 #51013 üzenetére
Ez a rész csak ajánlás de nem fontos egyenlőre:
A NAS -on fájlszolgáltatásoknál a naplót kapcsold be., utána speciális gomb a protokol minimum mindegy ha van régebbi Linux, android stb eszközöd amin használnád akkor SMB1 a maximuma meg SMB3.
A többi maradhat ahogy alapból volt. Tehát kb itt a SMB2 -t kell max 3-ra állítani. A win10 a 3-at használja alapból ha tudja, szóval tök8 mi a minimum ...Legyen egy felhasználó akinek van minimum 1 könyvtárra olvasás joga (Nálam a neve :Minta mind a felhasználónak mind a könyvtárnak).
Ezt csináld végig és ha elakadsz írd meg, hogy hol.
Utána a windowsba fájlkezelő (ez a gép) -> hálózati meghajtó csatlakoztatása.
Ide írd be így a NAs ip címét (ha jól láttam ez a tied) :
innentől a mintában nálam 192.168.10.230 lesz mert az a VirtualDSM ip címe.
Rányomsz a tallózásra és így elvileg mutatnia kell :
Utána ha kiválasztod bekéri a felhasználónév + jelszót.
Mutatja amit az a felhasználó láthat :
Én nem tiltottam le a virtuálison a láthatóságát annak amihez nincs joga de csak a minta meg a saját home könyvtár amihez csatlakozni tud. Te itt olyan könyvtárat válassz amit használnál. Utána ->Befejezés.A kiválasztott betűjelen ott lesz a mappa tartalma.
A logba meg, hogy melyik gép csatlakozott és milyen protokollal. -
drmotto
őstag
válasz radipeter899 #51013 üzenetére
-
Madwe
nagyúr
válasz radipeter899 #51018 üzenetére
Az ip cím után meg kel adni a megosztási mappa nevet is, azt hianyolja
-
gyugyo79
addikt
válasz radipeter899 #51018 üzenetére
Fontos lenne, hogy úgy csináld ahogy írtam, és ne hagy ki részeket.
Mert úgy ilyen hiba nem lehetne. -
JoceeHunt
őstag
válasz radipeter899 #51029 üzenetére
Szia,
Én pont tegnap csináltam meg asszony gépén a Filmek, Sorozatok, Music mappákat.
Hálózati meghajtó csatlakozásnál ahol IP-t írsz ott nekem ez volt:
\\192.168.0.1\Filmek
Ahogy elkezdtem írni fel is hozta az összes elérhető legördülőben, de mind a 3 esetben meg kellett csinálnom.Ha nem a problémádhoz kapcsolódik bocsi, nem olvastam vissza.
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
pn4hvq
senior tag
192.168.0.156:5000
Nem látszik rendesen: :5000, nem pedig .5000[ Szerkesztve ]
-
mekkGyver
aktív tag
Nem kell az :5000! Az csak a DSM webes portja. SMB megosztáshoz (alapból) nem kell portot írni.
A másik, hogy ha nem kér jelszót, akkor nem jogosultság probléma van, hanem a megosztással van gond, vagy pl. a tűzfallal.[ Szerkesztve ]
Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.
-
addikt
válasz radipeter899 #51038 üzenetére
nem kell a :5000, viszont írd oda a megosztás nevét:
\\192.168.0.156\filmek
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
addikt
Légyszi csinálj egy screenshotot a DSM hálózati beálllításairól, az SMB beállításokról meg egy gép hálózati beállításairól ahol csatlakoztatni próbálod.
Volt valami változás a hálózatban amikor megállt a dolog? Routercsere, szolgáltatóváltás, új nyomtató stb?
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Elemental
addikt
Nem lehet, hogy a próbálkozások során tiltólistára került az géped ip-je?
Próbáld ki, hogy a windows intéző (számítógép, saját gép) címsorába írod a nas ipt. \\192.168.x.x -
Madwe
nagyúr
\\192.168.0.156\megosztásimappádneve így próbáld meg - ne browsolj, csak írd be és kapcsolódj ha tudsz - alul pipáld be, hogy connect using different credentials (nomeg a reconnect at sign in se rossz ) majd finish - itt elvileg kéne hitelesítési adatokat kérnie
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Vagy egyszerűen a Synology Assistant programjával megkeresed a nast és azzal be tudsz lépni.
Az ilyen módon megnyíló weboldal meg egyszerűen mentsd el a kedvencek közé.Ja bocs..... megosztott mappa felcsatolásról van szó....
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Madwe
nagyúr
válasz radipeter899 #51049 üzenetére
A csatlakozás különböző hitelesítő adatokkalt is kipipáltad?
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz radipeter899 #51067 üzenetére
Ne haragudj de egyszer nem csináltad úgy ahogy írtam.
Ezt válaszoltad a hozzászólásomra (#51029) -ben.
Kérdem én, hol látod hogy :5000 -et írtam volna ?
Elhiszem, hogy nem jó de amíg nem is jól próbálod addig nincs következő lépés.... -
gyugyo79
addikt
válasz radipeter899 #51069 üzenetére
Az ip-hez nem kell névfeloldás, és azért írtam le így a folyamatot mert ha a tallózás-ra nyomsz itt akkor már berakja úgy a listába ha látja mint SMB kiszolgáló de még nem kell authentikálni.
Szóval pontosan úgy csináltad és akkor nem rakta be úgy neked a listába mint nálam a minta képen a 192.168.10.230 -at. Hanem elhomokórázik a végtelenbe ?
-
Elemental
addikt
válasz radipeter899 #51069 üzenetére
Vezérlőpult - biztonság - fiók - megengedö/blokkoló lista - tiltólista. Itt nincs benne véletlenül a géped?
-
addikt
válasz radipeter899 #51066 üzenetére
"Rákérdeztem az intézmény fenntartónál. Ezt írta: "kb 2 hete teljesen új kábelek lettek behúzva, meg új switch lett, hogy jobb legyen a net."-- Ezzel lehet vmit csinálni?"
Itt a problémád valószínűleg, helyben kellene látni/tesztelni.
Pingelni tudod a gépről, illetve a NAS-ról a gépet?
-
mekkGyver
aktív tag
válasz radipeter899 #51067 üzenetére
- Pingeld meg a NAS-t, hogy látja-e a PC.
- DSM-ben és Windowsban egyaránt kapcsold ki (teszt idejére) a tűzfalat. Windowsban megosztás / felderítés legyen bekapcsolva (kép csatolva). Ha új router van akkor hajlamos a Win új hálózati profilt létrehozni, és abban alapértelmezettként ki lehet kapcsolva.
- DSM-ben megosztás és jogosultságok rendben?
- Teszteld, hogy a Synot eléred-e más gépről, erről a PC-ről elérsz-e más megosztást.
- "rundll32.exe keymgr.dll,KRShowKeyMgr" paranccsal ellenőrizd a mentett jelszavakat, esetleg töröld a NAS-hoz tartozót.
- Esetleg IPv6 kikapcsolás is segíthet.továbbit a fentiektől függően...
[ Szerkesztve ]
Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.
-
gyugyo79
addikt
válasz radipeter899 #51087 üzenetére
Innen letölthető Advanced Port Scanner .Nem kötelező telepíteni lehet csak futtatni + lehet portable telepíteni valamire akkor az elején a további beállításokat ki kell jelölni.
Futtasd le a 192.168.0.156 -ra és mond meg látod e vele a 139 -es és a 445 -s porot nyitva ? Ne rakj képet mert nem tudom milyen portok vannak még használva ami esetleg nem tartozik senkire ...[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz radipeter899 #51089 üzenetére
Ez mit ad vissza ha parancssorból (
cmd
) futtatod ?Net use x: \\192.168.0.156\home
A x-et akkor változtasd meg ha az X betűre van valami csatolva a home -t meg ha nincs a felhasználóknak home mappája egy olyan gyökér mappa nevére ami létezik a NAS -on.
Ha 53 -as hibát akkor sokáig fogok gondolkozniAmit néz meg még, hogy a windows tűzfalat lekapcsolod teljesen 1 tesztig.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz radipeter899 #51091 üzenetére
Már csak hülye tippjeim vannak kb ...
Előtte gyors kérdés, ugye nem raktál a végére egy \ -t ezért bár szerintem ipvel akkor is 53 -t kellene adnia :/Az Ipv6-t kapcsold ki a NAS -on és ki/bekapcsolni a SMB -t (Fájlszolgáltatásoknál pipa ki alkalmaz aztán vissza és alkalmaz.) A speciálisnál a local master browsert kapcsold ki és legalul töröld a gyorsítótárat utána SMB ki/be ...
Ha tudod másik gépről is megnézni a net use -t (ha jól emlékszek azt írtad több gépről sem érhető el).
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz radipeter899 #51168 üzenetére
Ha parancssorból kiadod a
net use
parancsot látod a listába a NAS-t (mint szétkapcsolt) ?Ha igen akkor töröld ki
net use /delete \\server\sharename
\\server\sharename -t cseréld ahogy a listában van.Vagy ha mindent vissza tudsz csatolni és nem számít mehet rögtön egy
net use * /delete
Mutatja mit töröl és jóvá kell hagyni.
Utána megpróbálni csatlakozni.
Az, hogy látszik a listában sajnos még semmit se jelent. Pld. simán tud egy olyan gépet is mutatni amin nincs is a SMB bekapcsolva.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest