Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • blakey

    titán

    válasz Elemental #54847 üzenetére

    Ezt hogy kell elképzelni pl a plex esetében egy box-szal, amin coreelec fut? - letöltőd a Plex szervert a NAS-ra és beállítod, a Kodira meg telepíted a repository.plexkodiconnect-1.0.2.zip repot majd onnan a PlexKodiConnect kiegészítőt. Ha elindítod akkor kérni fogja a Plex felhasználót vagy egy pin-kóddal belépsz a fiókodba és felajánlja a hozzátartozó mappákat, végigmész a varázslón és kész, a Kodi saját magának bemásolja az adatokat és olyan lesz mintha saját maga készítette volna el a adatbázist. Másik lehetőség, hogy a Kodi repoból telepíted a Plex kiegészítőt, ugyanúgy pin-kóddal belépsz és ott már egy Plex felület fogad, tehát semmilyen Kodis megjelenés nem lesz. Én az előbbit javaslom Kodi esetében.

    Embynél hasonló a szitu, ott érdemes a repository.emby.kodi-1.0.6.zip repot telepíteni és onnan az Emby for Kodi kiegészítőt, hasnlóan kell eljárni, mint Plex esetében, itt is ua. lesz az eredmény. Emby esetében több felhasználót is létrehozhatsz ingyenesen és más-más elérést biztosíthatsz a különböző eszközökön. Embynél van egy másik lehetőség ami viszont sokkal jobb a Plex-hez képest, a repoból telepíted az Embycon-t, belépsz ugyanúgy viszont itt a Kodi nem építi fel az adatbázist, de az is megoldható viszont nem lesz teljes, mint az előző megoldással de van egy jobb megoldás egy ún. Embuary felszín telepítésével (ez mindkettő esetén működik, tehát Emby for Kodihoz is jó), ebben az esetben a felszín az Emby arculatával jelenik meg és az összes extra mappával annyi különbséggel a Plex-hez képest, hogy itt marad a Kodi motor, minden Kodis de Emby arculathoz igazítva.

    Előtte MySQL-t használtam, de ott nagyon fontos, hogy a Kodi verziója azonos legyen minden eszközön illetve egyéb eszközökön nem tudtam használni.

    Az Emby-vel 10+ eszközön ua. tudom használni és ha netán manuálisan kell valamit végezni akkor elég csak a szerveren megcsinálni és mindenhol jó lesz. Mindent és mindenhol ugyanonnan tudok folytatni ahol abbahagytam, minden borító és leírás ugyanaz, stb. Szerintem nem kell leírni, hogy mennyire hasznos és kényelmes, bármiról át tudom küldeni egy másik gépre, hogy ott folytassam és ami még fontos és érdekes lehet Plex/Emby esetében, hogy hálózaton kívülről is tudod használni, ha netán fontos lenne az is.

    (#54851) Bubukain
    nálam Plex az adatbázis a nason, és egy ATV 4k a média lejátszó, soha semmi gond nem volt velük, nem is értem te miről beszélsz. - csak az nem tudja, hogy milyen jó egy ilyen adatbázis aki nem is hajlandó normálisan kipróbálni és használni.

    #54852) gyugyo79
    DLNA a plex szerverbe ki is van kapcsolva többek között... - igen, Plex esetében érdemes kikapcsolni, mert borzasztóan erőforrásigényes. Embynél nem kell, ott nagyon minimális az erőforrásigény, értsd kb. tizede a Plexnek.

    [ Szerkesztve ]

    ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés