Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz bigmasterg #258956 üzenetére

    Én teljesen leszoktam az okosórák használatáról. Több okból is amellett, hogy utáltam állandóan értesítéseket kapni és ezt 1 hét után kapcsoltam ki. Lépést a telefon önmaga is tud mérni és szerintem +/- pár százalék eltérés a pontosságban nem számottevő. Pulzus mérésre az egyszerűbb karperecek alkalmatlanok, részben a szenzorok pontatlansága, részben pedig a hordás módja miatt. Egy sportolásra fejlesztett, komolyabb szenzorokkal felszerelt órát jellemzően elég szorosan hordunk edzés közben, hogy ne fityegjen, de az egész nap hordós órákat nem szoktuk leszorítani ennyire, mert hosszabb távon kényelmetlen.

    Nem akarom senki kedvét elvenni, csak egy időben én is felültem ennek a mániának. Ha valaki aggódik az egészsége miatt, az persze használjon egy jobb minőségű, EKG funkcióval ellátott órát, de ezek sem 0-24 szolgáltatják az EKG adatokat, csak manuálisan indítva amikor esemény van (pl: érzed a szívdobogást, szédülsz, stb).

    A pulzust pedig baromi egyszerű manuálisan mérni még egy mechanikus órával is. Tedd a csuklódon az ütőérhez az ujjad és számold, hogy 10 másodperc alatt mennyit pumpál, ez 10-13 között nyugalmi tartomány, 14-16 között emelkedett, 17-től felfelé már csak fokozott fizikai aktivitásra normális. A mentősök, tűzoltók is így mérnek amíg a bajtárs megérkezik a kütyükkel.

Új hozzászólás Aktív témák