Új hozzászólás Aktív témák

  • ViTToRe

    aktív tag

    Sziasztok!

    Hozzászólás előtt igyekeztem átpörgetni a bejegyzéseket :)

    Segítséget kérnék óra vásárlás előtt. Hosszú évekig (5-6) egy Fossil Nate (JR1401) volt használatban, de arról egy esést követően kiesett egy gyűrű és a ragasztás, mint javítás sem sikerült túl jól. Ezt követően színvilágban hasonló Fossil FS4775 Machine óra lett, szeretem, tetszik még mindig mindkettő de egy komolyabb órát szeretnék, ~100e körül.

    Kritériumok: színvilágban kialakításában hasonló mint a 2 Fossil. Tok átmérő minimum 42mm, óra működtető szerkezet elsőre mindegy - pontos legyen és megbízható hosszú évekig :)

    Felhasználás: átlagos hétköznap (5000-8000 lépés / nap) irodai munka, autóvezetés, sportolás közben nem hordanám, semmi extra.

    Ti mit ajánlanátok?

    Amiket első nekifutásra néztem:
    SEIKO SOLAR CHRONOGRAPH SSC721P1 talán ez tetszene leginkább de nem találtam infót a megbízhatóságról, illetve túl sok infót sem.
    SEIKO 5 SPORTS SRPD79K1 4R36 kaliberről olvastam jót és rosszat is (leginkább utóbbi). Mennyibe kerül pl 3-5 év után egy ,,kötelező" karbantartás? Rengeteg órában ez van, de mennyire számít tartós, jó szerkezetnek? 1 hónap alatt tényleg perceket siet az óra? Az javíthat a helyzeten ha pl reggelente fel lenne húzva az óra mindig? Szíj standard 22mm miatt könnyen cserélhető fémre?

    Köszönöm :R

Új hozzászólás Aktív témák