Új hozzászólás Aktív témák

  • Narakh

    senior tag

    válasz Milu_PH #202245 üzenetére

    Itt is ketyeg egy 035, nagyon szeretem. Még diplomaosztós ajándék volt, igaz, irányítottam kicsit a család kreativitását... ;]

    Illene írnom lassan pár szót a Tisell Pilotról is.

    A Jézus valami rakétán hozhatta, mert 9 nap alatt ért ide Koreából (karácsonyi csodaként vám nélkül :) ). Kicsit megpihent még itthon a fa alatt, mielőtt 24-én rátehettem végül a mancsomat, és elkezdtünk barátkozni. 40 mm ide vagy oda, a 49 mm-es hossztól kicsit tartottam, mert elég ropi a karom, és a szépérzékem is a SARB visszafogott dimenzióihoz szokott, meg aztán ennek nincs túl vastag kávája (van erre jobb magyar szó?), ami levenne a számlapból. Szerencsére ez a félelmem alaptalannak bizonyult, a cucc elégedett kiscicaként simul a csuklómra (sőt, ahogy a mellékelt ábra mutatja, még az asszonyon is jól mutat). A tok finise kicsit baltával faragott, de egészében véve tisztességgel összepakolták az órát. A minőségi összhatásból egyedül az elképesztően zajos rotor von le, aminek nem használ igazán az üveg hátlap (viszont cserébe csinos a Miyota 90S5).

    A steril számlap a kékített mutatókkal meseszép – jóformán órás érdeklődésem kezdete óta vágytam egy ilyen órára, és nincs okom panaszra. Nagyon jót tesz neki a bevonatos (ezáltal tök átlátszó) zafír, ami eddig indokolatlanul kimaradt az életemből. Külön bónusz, hogy a minimál számlaphoz gyakorlatilag minden szíj remekül passzol, így kisvártatva fel is pattintottam a jószágot egy vidám NATO-ra (amiből a vidám és a NATO is precedens nélküli). A gyári bőrszíja eléggé kis hitvány, és meglepően rövid; egy vastagabb csuklójú emberen már nem biztos, hogy elférne. Nem hiszem, hogy valaha visszakerül rá.

    Járáseltérés tekintetében eddig napi +3 másodperc alatti az állás, ami önmagában is menő volna, de 24-e óta jelenleg összesen +15 másodpercnél tartunk, ami figyelemre méltó(an szerencsés), ha azt vesszük, hogy nem szoktam a pozíciókkal kísérletezni, csak lerakom a jószágot estére számlappal felfelé. Nem tudom, hogy ez hogyan alakul még, de eddig bíztató, amit látok. Azt viszont be kell vallanom (hogy panaszkodjak is), hogy a gyémánt alakú korona nem a legkényelmesebb, amivel valaha találkoztam. Cserébe legalább vagányul néz ki. Barátkozunk.

    Jó hosszan ömlengtem egy 200 dolláros óráról, de legalább rossz minőségű fotók várnak a végén:

    [ Szerkesztve ]

    "This was I, a sparrow. I did my best; farewell."

Új hozzászólás Aktív témák