Új hozzászólás Aktív témák

  • C0RVUS

    tag

    válasz squir #162438 üzenetére

    Látom, szokás szerint kicsit félrement a mondandóm, úgyhogy egy kicsit jobban nekifekszem, hátha nem csak még nagyobb félreértés lesz belőle.

    squir :
    Az ökrösszekér/hintó csak egy hirtelen példa volt, és nem annyira a bekerülési összeg, hanem a funkció különbségére. Lehetett volna Rába-Steiger/Rolls-Royce Silver Cloud is, azoknál nincs akkora árkülönbség. És akkor aranyozás helyett meg mondhattam volna, hogy a traktor metálfényezéssel sem lesz igazán alkalmas reprezentációs célra, a Rollsszal meg nem lehet szántani. (Bár biztos divatba lehetne hozni akár ilyesmit is... :U )

    (Egyébként a klasszikus, tatársztáni Vosztokamfíbián semmi sem készül Litvániában meg Kínában. Pont ez a sármja, hogy az még egy ruszki "ökrösszekér".)

    (#162449) phranxinatra:
    A Submariner egyáltalán nem lenézett dolog számomra, hisz az maga "a" katonai búváróra - az archetípus. És a Rolex céggel sincs több bajom, mint egyéb svájciakkal. Kicsit ugyan az én ízlésemnek sok a bullshit a marketingben, no meg árban is el vannak szállva, de ez ugyebár egy ilyen üzletpolitika, és az összes svájciban közös. Azt sem vitatom, hogy komoly fílingje van a rájuk jellemző kompromisszummentes minőségnek. Pont egy Sub-nál talán még nem is olyan értelmezhetetlen az ár/érték arány. Akár Magyarországon is elképzelhető az a kereset, ami mellett ugyanazt jelenti, mint teszemazt közmunkásfizetés esetén egy Orient Makó, és a világon több hely is van, ahol ha valaki foglalkozásából adódóan efféle masszív, precíz órán nézné meg szívesen munka közben az időt, akkor mondjuk egy fullos Sinn helyett - legalábbis nagyságrendileg - nem kell sokkal többet összekeparnia egy Sub-hoz. Szóval mielőtt még kitörne újra a sértettproletáröntudatozás (bár már pedzett!): ha a bevételeimmel és az életvitelemmel arányosnak érezném, igen, elképzelhetőnek tartanám, hogy én is hordanék egyet. De minthogy számomra inkább pl. a Makó a komfortos arány, ezért azt hordok. És amíg ez így van, addig akkor sem vennék Sub-ot, ha valaki a kezembe nyomná az árát, mivel sértené a pont nemannyiraproliságomból fakadó arányérzékemet. Azonban ha másnál netalán ez nem pont így van, annak semmi hatása az én önérzetemre.
    Ami számomra röhejes, hogy - legalábbis erre mifelénk - valamiért a luxus, sőt a "kifinomult ízlés" ikonja lett. Ez a téma is most onnan indult, hogy azt mondtad, nem túlvacs. Márpedig szerintem attól, hogy te, meg sokan mások nem így tekintetek rá, attól még az marad, mivel az egész dizájn, maga a lényege, sőt a marketingje is erről szól: egy masszív, elpusztíthatatlan, minden körülmények között jól leolvasható, precíz időmérő eszköz, az amúgy leginkább katonai eszközökre jellemző tisztán célratervezettség sajátos esztétikájával. És sorolhatod nekem az aranytok előnyeit, attól még nem csendesedik a röhögőgörcsöm az aranyszubok láttán, mert ez épp a lényegének mond ellent, és ezért - mondhatnám, hogy akár hivatalosan is - a par excelence giccs. (Persze ez nem egyedülálló jelenség, példának még most hirtelen a krómmal teleszórt civil Humvee jut eszembe.)
    Azt meg egy pillanatig sem gondoltam, hogy te a tévében lévő bácsik (és nénik) hatására hordod a Sub-ot, viszont az öltönnyel való hordhatóságára azt hittem egy saját képet linkelsz, azt közben meg az a marketingpojácáskodás volt a példa. Amúgy különben meg számomra pont szimpatikus, hogy - ahogy mondod - "daily beater"-ként hordod, vagyis aként, amire való.
    (És ha azt gondolod, hogy amúgy én a stílustisztaság nácija lennék, és bajom van azzal ha valaki öltönyben, búvárórával érzi jól magát, akkor elárulom, hogy ezt az aktuális líblingemet simán hordom bundeszver-gatyával, gyapjúpulcsival, meg túrabakanccsal :DDD . Persze azért nem árokásáshoz, és nem is gondolom róla, búváróra.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák