Új hozzászólás Aktív témák

  • BAti77

    aktív tag

    Napokban vettem egy ISOfrane szíjat és a már meglévő két hasonló stílusú koppintás Borealis és Obris Morgan szíjakkal tettem egy kis összehasonlítást...

    ISOfrane (20 mm) vs. Borealis (22 mm) vs. Obris Morgan (20 és 22 mm)

    Hasonlóságra az eredeti ISOfrane-hez a Borealis áll a legközelebb. Az Obris Morgan méreteiben nagyobb szögletes lyukakkal és hosszabb kialakítással rendelkezik.

    Vastagságra az Obris a legvastagabb, egyben a legmerevebb is. Az eredeti ISOfrane a Borealis-tól picit merevebb, de vastagabb is...viszont mindkét szíj lényegesen minőségibb az Obristól és hajlékonyabb, ami álltal kényelmesebb viseletet is nyújt.

    A bújtatók kialakítása az eredeti ISO-nál hengeres és egy anyagból van, míg az utánzatoknál két részből összeöntött szögletes forma.

    Az eredeti ISOfrane belül bordázott, feliratozott. Ehhez teljesen hasonló a Borealis feliratok nélkül. Az Obris Morgan-nál a 20 mm-es verzió kapott csak bordázatot, a 22 mm-es viszont sima.

    Az ISO és a Borealis szíjak párhuzamos kivitelűek minden méretnél, míg az Obris Morgan-nál csak a 20 mm-es ilyen, a nagyobbik 22/20 mm-es kialakítású.

    Összeségében...az ISOfrane kézbe véve is sugároz egy komoly minőség érzetet, de ezt a Borealis kb. 95%-ban ugyan úgy hozza...Obris Morgan lényegesen gagyibb hatást kelt mellettük, bár azt sem mondanám rossz szíjnak...az ISOfrane felvéve "megtapad" a kézen és lazább állapotban sem hagyja elfordulni az órát a csuklón, ami az anyagából adódhat...a másik két fajta nem ennyire "ragaszkodó" tipus...illatra az Obris Morgan-nak erős "vanília" illata van, míg az ISO enyhe gumi, a Borealis illat mentes....tartósságra bármelyik jó választás lehet, szerintem nem fognak hamar tönkre menni...az ISOfrane egyedi gumikeverékből, a Borealis vulkanizált gumiból, az Obris Morgan természetes gumiból készül, de mindegyik szilikon mentes...
    Szerintem ami ár/érték/minőségében a legjobban megéri az a Borealis (25$)...az ISOfrane (99$-tól) enyhén szólva is túlárazott és annyival nem nyújt többet...az Obris Morgan (18,9$) viszont érezhetően gyengébb minőség a másik kettőhöz képest...
    Aki ezen klaszikus stílusú diver gumiszíjak egyikén gondolkodik, remélem kapott némi támpontot... :))

    [ Szerkesztve ]

    "Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."

Új hozzászólás Aktív témák