Új hozzászólás Aktív témák

  • Motion_Blur

    félisten

    Megvoltak az olajcserék:

    A leengedett motorolaj (ENEOS Hyper 5W30) 11e km után elég fekete volt... a szervizes annak tudta be hogy ezt megelőző csere előtt 17e km-t mentem egy olajjal (volt benne Horvát nyaralás 1600 km autópálya 130-150 között) és ez még annak a "maradéka", olyan értelemben hogy az esetleges lerakódásokat "felszedte" a friss olaj, azért volt kicsit fekete.

    Váltóolajra is azt mondta hogy fekete volt (láttam én is, tényleg az volt), az 40e km-el ezelőtt volt cserélve de azt nem tudom hogy mire, valszeg ásványi, max. rész szintetikus volt, azt mondta a Castrol nem néz ki így ennyi km után.

    Egyébként nagyon normálisak voltak (ismét), ők ugyan Motulra esküsznek, de absz. elismerik az ENEOS-t is. Azt mondták az ilyen Swiftek 90%-ba a Castrol 5W40-et kérnek/raknak (occsó), a maradék igényesebb tulaj ENEOS-t, vagy Motult. 10W40-et kérésre se raknak ilyen autókba!!! Ennyi!!

    Egyébként amit eddig észrevettem változást: nem csinálja azt hogy amikor jellemzően piros lámpánál nagyobb tempóról fékezek és a végén kiveszem üresbe, hirtelen leesik a fordulat kb. 400-ra majd vissza. ez az olajcsere után (eddig) megszűnt! pedig elvileg nem ehhez van köze a dolognak. mentem vele 150km-t kb. és egyszer sem csinálta. remélem ez így is marad.

    Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

Új hozzászólás Aktív témák