Új hozzászólás Aktív témák

  • fokukac

    nagyúr

    Na, érdekességképpen: csináltam egy kis statisztikát a Swiftemről, a nagyszerű excel-tábláimból. :)

    Ami a legérdekesebb az az, hogy mennyit kellett költeni a kocsira 2006 nyara óta, mióta megörököltem anyámtól, és csak én használom.

    Picit több mint 7 év alatt összesen 908 ezer Ft-ot költöttem a kocsira, de ebben minden benne van, alkatrész, szerelő, biztosítás, vizsgadíj, gépjárműadó, gumicsere, minden. Ez átlagosan évi ~130 ezer Ft.

    A fenti összegből a nyers karbantartási díj (anyagköltség + szerelő) 532 ezer Ft volt. Ez kb. 76 ezer / év, ami szerintem nem rossz, pláne, ha azt nézzük, hogy minden rendszeres karbantartást megkapott, ha valamivel gond volt, azonnal cseréltettem. (Sőt, ebben már pár rendkívüli ktg. is benne, van, pl. amikor feltörték, és ablakot kellett cserélni.)
    (Megnéztem rövidebb időre is, az elmúlt 4 évben is kb. ugyanennyire jött ki, évesítve)

    Ami sokkoló, az az, hogy a fentieken túl gépjárműadóra fizettem ~70 ezret, vizsgáztatásra 126 ezret, biztosításra meg további ~160 ezret…

    A benzin-költségeimet csak 2008 augusztusa óta vezetem. E szerint azóta 1 343 228 Ft-nyi benzint etettem meg a Swiftemmel, a nagytotál átlagfogyasztásom 6,3 liter volt, ebben minden benne van, város, autópálya, országút, szerintem kb. 40%-40%-20% arányban.

    Pleased to meet you - hope you guess my name

Új hozzászólás Aktív témák