Új hozzászólás Aktív témák
-
Nkboy
senior tag
válasz BaliJack #1300 üzenetére
A hiba a compiz miatt van. Nekem nvidia kártyám van, anno én is kipróbáltam a compizt. Ugyanez volt a hiba. Szvsz a suse nem szereti a compizt. Úgy állítottam vissza, hogy a xorg.conf-ban visszaírtam az alapértelemezett meghajtót, igy tudtam használni a grafikus felületet. Yast-ban pedig letöröltem a compizt. Nvidia drivert visszatettem.
Terminálban, ha jó emlékszem ezzel a parancsal lehet letiltani rootként: gnome-xgl-switch --disable-xgl E parancs után el fog indulni a normálisan.[ Szerkesztve ]
A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással
-
Vladi
nagyúr
válasz BaliJack #1302 üzenetére
Nos a probléma az ati driver. Az atisok sokat kínlódnak azzal, hogy lekövessék az xorg fejlesztését. Néha ez nem sikerül.
Az alapértelmezett drivert érti. Ez vagy vesa, vagy radeon. (Milyen a kártyó?)
Íme:
Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 7600 GT"
EndSection
Érdelemszerűen írd.Nameg ez is kell:
Section "Extensions"
Option "Composite" "Disable"
EndSectionVagy valami kísértetiesen hasonló.
De! Lehetőleg inkább aiglx-et használj! Ha az fglrx támogatja akkor inkább.
Magyarázat, mert a sok x összezavar.
Az x vagy xorg a grafikus szerver. Igen, itt szerver-kliens megoldás van. Tehát ha bejelentkezel az X szerverre akkor lesz szép grafikus felületed. Az aiglx egy 3d-s alkalmazás lényegében, amit a Fedóra fejlesztett ki. Ez az Xorg felett fut. Tehát mindkettő. Ez sokáig nem volt kompatibilis az fglrxszel. Ami az ait által készített gyári videó driver. Így hívják. Az xgl is egy 3d-s alkalmazás. Ez viszont helyettesíti az Xorgot. Tehát helyette van. Viszont egy bughalmaz. Ezért javasolt az aiglx és fglrx kombó. Vagy aiglx és radeon kombó. Ja: radeon és radeonHD driver az Xorg által készített nyílt forrású driver. Ez is támogat bizonyos kártyákat és 3d-t is tud, de nem minden kártyával.Huhh... ez velős. Nembaj. Megy a link gyűjteményembe.
il sole non sorge più ad Est!
-
Vladi
nagyúr
Naja. Sajna a envidia egyre szarabb drivert ad ki. Az ati meg egyre jobb. Ki érti? Lassan inkább ati. Vagy én már nem tudom.
Velünk is eljátszotta régebben.il sole non sorge più ad Est!
-
BaliJack
aktív tag
Nkboy: köszi. Asszem vesa volt, talán van még olyan xorg.conf-om, megnézem.
Vladi: huh, ez jó velős volt, de segített .
Az xgl volt egy kicsit ismeretlen számomra, de ez a bekezdés a helyére tette.
Kösz .Naszóval.
Egy X1950GT-m van, AGP-s. Adatoknál látható
Legutóbb, amikor megtaláltam a korábban belinkelt oldalakat, az alapján tettem fel az fglrx-es ati-drivereket. Az eredménye annyi volt, hogy minden ment (leszámítva a 3d-s gyorsítást) egészen tegnapig.
Előtte próbáltam a radeonhd-drivert, ha jól emléxem, ott volt 3d-s gyorsítás is (SaX felismerte).
Volt olyan is, hogy az xorg.conf-ot kézzel elkezdtem írni (tudom, hogy tilos), de a bugyrom volt azzal tele, hogy bizonyos felbontásokat fel sem ajánlott...
Legutóbb már nem foglalkoztam vele, csak menjen .A lényeg: csak akkor ment rendesen a kártya 2d-ben is (ezalatt értsd azt, hogy az asztal megőrizte a beállított felbontást és frissítési frekvenciát), amikor az fglrx-es rpm-csomagot "legyártottam" a letöltött run-kiterjesztésű fájlból.
A radeonhd-s drivernél minden betöltésnél állítani keleltt a felbontást és a frekvenciát is.No, ezek után ha hazamegyek, akkor megnézek mindent, és jelentkezek, ha sikerült.
Szerk.: látom, hogy Fedora-val is voltak gondok. Már nem jönnek elő, vagy a compizt nem használod?
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz BaliJack #1308 üzenetére
Ááá leszoktam már róla. A fedóra fejleszétis fordulatszámát úgysem bírják.
Meg nem is kell a csili. Túl macerás és egy idő után zavaró. Leveszi a teljesítmányt stb. Kb arra jó, hogy az újoncokat csalogassa, majd megmutassa nekik hogy mennek itt a dolgok a linuxban.
xorg.confot meg nyugodtan szerkesztheted. Nem tilos, sőt kell néha túrkálni benne.il sole non sorge più ad Est!
-
BaliJack
aktív tag
-
BaliJack
aktív tag
No, ez a sor sokat segített:
Option "Composite" "false"Most a 3d-s gyorsítás is műxik, és a direct rendering is Yes-t mutat .
Köszönöm nektek .
Vladi: megértem .
-
meoindil
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Forrásból feltelepítettem a Pidgin 2.4.1-et. Le is fordult, viszont csak akkor indul el, ha rootként indítom, (amit nem akarnék állandóan). Ha userként próbálom, akkor ezt a hibaüzenetet kapom:
xxxxxx@xxxx-desktop:~> pidgin
libnm_glib_nm_state_cb: dbus returned an error.
(org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown) The name org.freedesktop.NetworkManager was not provided by any .service files
pidgin: symbol lookup error: pidgin: undefined symbol: purple_account_get_current_error
Szerintetek mit kellene megnéznem? Mivel rootként működik, arra gondoltam valami jogosultsági gond lehet, de (számomra) ez a hibaüzenet nem árul el erről túl sokat.
Előre is köszönöm a segítséget!Üdv
meoindil[ Szerkesztve ]
-
fredx
csendes tag
Sziasztok, most telepítettem fel a SUSE 10.3-at. Tetszik,gyors, de az internet beállítással bajlósom, korábban Mandriva volt fent, azzal egyből ment minden. WDSL netem van és LS WRT54GL routerem, tehát rajta keresztül szeretnék csatlakozni...
Valaki tud tippet adni?x
-
törölt tag
Sziasztok.SuseLinux 10.3 tenném fel de mikor kész és belépnék olyan mintha négyszer lenne meg minden ikon keresztbe hosszába csíkos a kép....
A monitor beállításra gondolok hagytam úgy ahogy felajánlotta...de volt ott valami olyasmi,hogy 4:3...valami...és a harmadik 16:9 képarány ...
Próbáltam 1024x768-ra is ua.
Valakinek valami ötlet mi nem jó a képarány vagy a felbontás?UIbuntun ezzel a felbontással/1600x1200/ megy meg 1024x768-on is...meg szinte mindegyiken.
[ Szerkesztve ]
-
ChRiS_RS
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy lehet-e már SATA-s DVD olvasóval SuSE-t telepíteni, vagy továbbra sem megoldott a probléma?
Köszi, és üdv.
ChRiS_RSA 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
-
csendes
őstag
Most már kár a 10.3-as openSuSe-vel vesződni. 24 nap és jön a 11.0, a bétát már lehet próbálni.
A 11.0 egyrészt sokkal jobb lesz, másrészt teljesen új hibái is lesznek.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
luciferc
őstag
Üdv,
windows xp-n futó virtualboxra telepítettem opensuse 10.3-at, és amikor a guest additions akarom telepíteni "which: no dkms in (path felsorolás)" üzenetet kapok. Ugyan látszólag a telepítés ezek után lefut jól, de mégsem működik. Hogy tudnám ezt a no dkms üzenetet eltüntetni, hogyan tegyem fel a dkms-t, yast nem ismeri. Ubuntuval semmi gond nem volt, tehát nem virtualbox hiba.
-
csendes
őstag
válasz ChRiS_RS #1323 üzenetére
Tegnap megjelent az Opensuse 11.0 RC1 is. Ebben a 2.6.25.4-es kernel van.
Itt a distrowatch részletes listája a csomagokról:[link]
Itt pedig az újdonságok listája (feature list) az opensuse-n : [link]Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
zso73
veterán
-
zso73
veterán
válasz ChRiS_RS #1329 üzenetére
Northbridge: NVIDIA® M1695
Southbridge: NVIDIA® nForce3 250
Ez tényleg új. Az Asrock 939 VSTA-ban is ez a csipszet van.................2006.05 hó
Valami más ott a gond..............."A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
csendes
őstag
-
P.O.C.
tag
Sziasztok!
Hát nekem is az ati-val lenne gondom. Tudom, tudom, más is írt már a témában, és el is olvastam, de ez az én képességeimet meghaladja. csak a megoldásról maradtam le
Azt szeretném kérni, hogy valaki írja le ha van türelme, hogy pontosan hogyan lehet 3d-t is működtetni. a driver fent van, működik is elvileg, de opengl-es alkalmazások indításakor befagy minden, csak reset segít. Tényleg elég sokat próbálkoztam/olvastam/szívtam már, de ez nekem nem jön össze. fglrxinfo-nál is megfelelő értékeket ír ki.Nagyon hálás lennék, ha valaki leírná azt az egy lépést amit még meg kellene tennem...
Köszönöm
-
copin
őstag
Üdv!
Hogy lehet az xp boot menüjében a linuxot a win "alá" (az induljon automatikusan) helyezni a listában?
Ki lehet valahogy iktatni a suse boot menüjét (mert ez is kell ahoz)?
-
copin
őstag
10 nap és jön a 11-es.
[ Szerkesztve ]
-
P.O.C.
tag
annyi összejött, hogy találtam supertuxos (másik játék, azt már indítottam) rejtett könyvtárat, benne config filet. átírtam fullscreent false-ra, az ok, úgy elindul, de ez elindult amúgy is. Átírtam video-t sdl-ről opengl-re. Na akkor tölt (pattog a pingvin ) , aztán egyszer csak abbahagyja és nem történik semmi. Ugyanez volt pl. a compizzal mikor letöltöttem valamelyik nap, az is töltött aztán nem csinált semmit. Ezek szerint nem működik a dolog. Pedig azt hittem hogy nagyjából de(googleearth megy, azt gondoltam az használ opengl-t....)
-
Vladi
nagyúr
Ilyen kimeneteket mutass már:
glxinfo | grep Open
glxinfo | grep directAz fglrx driverrel nekem is sok gondom volt annó x1300-as alatt. A sauerbraten következetesen fagyasztott.
openarena. q3 klón. Ezzel tuti ki tudod próbálni a 3d-t.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest