-
IT café
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
hszilard666
veterán
Én úgy tudom hogy az eszköz GTX 1050Ti szintű teljesítményt tud leadni, ami közel sem harmatos főleg 800p ben. Én jelenleg egy GTX 960 ast hajtok az asztali gépemben 1080Ti után, és meglepően jó teljesítményt nyújt és elvileg egálban van a 1050Ti vel. Most játszottam végig a Control-t 2560x1080 ban. Szerintem élhető kompromisszumokkal AAA címeket is tudunk majd játszani az eszközön.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
addikt
Én már nagyon régen mozogtam PC vonalon, mert nagyjából mindent kiváltottam konzollal + DEX -szel. Van laptop, de gyengének számít már...és nagyjából annyira használom, hogy néha bekapcsolom frissíteni...
Anno használtam Linux -ot. Például Red Hat és Ubuntu is futott. Nem mostanában.
Szóval simán elképzelhető, hogy lesznek amatőr kérdéseim.
Számomra megváltás egy olyan eszköz, ami hordozható, dokkolható, és még PC is.
ZX Spectrum - Commodore 64
-
addikt
Abszolút megértem.
Én is pont azért nézek ilyen opciókat, mert elég sokat mozgok belföldön is. Így az is szempont, hogy ne csak játékra lehessen használni. Ami a jelen esetben működni fog.
Mondanám, hogy egy normálisabb kamera és egy SIM foglalat még nem lenne rossz benne... ...de nem vagyok elégedetlen.
Szerk.:
Valószínű lesz plusz SSD. Amúgy is tervben van.[ Szerkesztve ]
-
-
muszalas
friss újonc
Egyszerubb emmc kartyat legyartatni m2 fogalathoz majd az adott modelbe dugdosni mint tobb fele alaplappal szorakozni. Szerintem.
Ahogy voltak dom ssd-k is amik kb sd kartyak vagy pendriveok voltak sata foglalathoz.
Majd meglatjuk.
"All models use socketed 2230 m.2 modules (not intended for end-user replacement)"
Ez meg inkabb utal arra hogy nem lehet kiszedni mint arra, hogy milyen csatolo feluletbe lesz akasztva.
Igy lehet, hogy se az emmc se az ssd nem lesz cserelheto.[ Szerkesztve ]
Felcsútiai Műszálas Laurensz
-
addikt
Persze, az nem nem túl ritka probléma. Még akkor sem, ha amúgy az itteni kontrollere nem volt túl jellemző.
Ennek ellenére általában az a legegyszerűbben orvosolható dolog. Vagyis ez tart vissza a legkevésbé. Függetlenül attól, hogy a sticker, vagy a hozzá kapcsolódó elektronika/modul lesz cserés.
Inkább maradjon a garancia egy számomra ésszerű döntés, megfelelő méretű belső tárhely mellett.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
Nekem is csak annyi változott, hogy most már nem angolul írja, hogy Q1 ... hanem Rendelésed várható elérhetősége: 2022 1. negyedéve . Én 512 -re jegyeztem elő.
Neked van 256 -is rendelésbe ha jól olvastam (bár gondolom ez nem a te kliensedbe van amit látsz közvetlenül). Az sem fért bele idén decemberbe?
Mert ahogy néztem 512>256>64 sorrendbe nőtt az előrendelés így a csúszás is a várólistán. Viszont nálam pld a Steam teljesen mást mutatott ezen a felületen mint amiket pld videókon láttam. Pld. volt videó amin a 256 -osnál is már Q2 volt amikor nálam még Q1-et mutatott bár rá nem tudtam már kattintani mert a másik már elő volt jegyezve.[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
A control nem egy gépigényes játék, a 1060-asamon vígan elszalad nem low beállítással 1080p-ben. Míg itt akad mint a fene, 800p-n láthatóan butított grafikán. Így ez a 1050ti erősségű gpu amiről találgatnak biztos nem áll meg a lábán, valószínű a sima 1050-es szint sincs meg. Ami érthető, csak ne lovalja bele magát senki hogy milyen erős ez a hardware, kicsit erős ez a marketing.
Én is befoglaltam mert van switchem és tetszik a koncepció, sok régi játék van amivel szívesen játszanék hébe hóba. Igaz switchen a játékot lerakom háttérbe és ha egy hét múlva előkapom tudom folytatni azonnal. Egy kellően egyszerűsített, butított oprendszer is sokat számít, több erőforrást enged a játéknak át és csökkennek az általános töltési idők, míg feláll a gép, nem szemeteli tele memóriát stb. Ez sajnos itt nem lesz meg.
Az lenne az ideális ha kicsit optimalizálnák az OS-t. Kiszedhetnének mindent az OS-ból, csak steam+játék, semmi más.
Ezzel párhuzamosan meg lehessen a gép bekapcsolásakor, újraindításakor választani, játék vagy komplex os/akár win(és kisebb teljesítmény).
Ezek mellett nagyon kevés infó van a kijelzőről. Mint írtam van switchem, siralmas milyen a kijelzője. Most jön az oled változat, de felesleges. Ami van switchben kijelző az kb 6-8 évvel ezelőtti átlagos okostelefon szint. Egy mai olcsóbb telefon is köröket ver rá minőségben. Remélem a steam más beszállítót választ, teljesen jó minőség érhető el ips lcd-vel is, nem baj hogy nincs amoled. Csak akkor az olcsóbb kijelző fajtából ne a leggagyibbat keressék meg. A nintendo minden követ megmozgatott hogy ezt sikerüljön összehozni, kb 5 éve vettem tescoban valami tabletet 15-20 körül és annak jobb a kijelzője...
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz Cucuska2 #119 üzenetére
Én tuti feltöltöm a teljes storage-et! Skyrim, Doomok, Wolfensteinek, GTA V, BF3-4, Need for Speedek, Dishonored összes, Far cry összes, Crysis összes. Portal 1-2, Half-Life összes. Ezeknek a címeknek egy pici része megvan jelenleg is switchre, véleményem szerint szuperül működnek “mobil” játékként.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
gyugyo79
addikt
válasz Cucuska2 #119 üzenetére
Én speciel azért rendeltem az 512 -est mert tisztában vagyok az árakkal nagyjából és miután láttam a listát, hogy miben több meg az árkülönbözetet, tudtam, hogy nagyon jó ajánlat (nekem a kijelző is jobb de elfogadom akinek erről más a véleménye). Egyszerűen a mókolással együtt nem éri meg 256-512 csere sem nekem (Én olyan 200$ körül vettem utoljára 512 -es DELL M.2 2230 ssd-t de ugye az kötött lehetőség volt más cégnek lehet jobb ajánlata is, és a csere után ugye a 256-osal is kezdeni kell valamit vagy eladni vagy elhasználni stb. TB-osat nem is láttam ezért érdekelt, hogy aki igen az milyen áron, mert keresgélni meg nem akarom ezeket) .
Szóval mivel nekem belefér a nagyobb ára (a kisebbek árazása is rendkívül korrekt szerintem) az jövőbe mutatóbb nekem mivel inkább legyen szabad hely mint, hogy bármikor kevés legyen valamihez és akkor keljen kapálóznom, meg szidnom magam a választás miatt, hogy miért nem vettem meg a nagyobban mikor tök8 lett volna.
Ja és én ha majd megoldható akkor fel akarok rakni az alap rendszer mellé egy win10/11 -et, hogy dokkolva tudjam a munkámhoz is használni, mert nálam egy laptopot is ki tud váltani sok esetben mivel van monitor amire rá tudom kötni ott ahol kell. Ha nem lehet sem dőlök a kardomba.
Játékra, azokat tudatosan cserélve, egyszerre csak egy adott mennyiséget a gépen tartva, nagyon remélem, hogy sose lesz kevés még a 256 -os sem (bővítő nélkül) senkinek ...
Én tuti tele rakom a szabad hely 90% -t játékkal és majd cserélgetek, ha újnak kell a hely. Viszont én 4-5 stratégiai játékot és fogok vele hozni vinni és míg egy Paradox játék nincs 10 giga egy TW már olyan 40GB / játék és ez nem a teljes Warhammer egybe amit nem tudom menyi lesz a végén.
[ Szerkesztve ]
-
kriszpontaz
veterán
válasz Cucuska2 #179 üzenetére
A Steam Controller tapipad alatt sima kapcsoló van, és ha igaz az hogy ezen nyomásérzékeny, több funkció is társítható hozzá remélhetőleg.
Más:
AMD's new Linux CPU driver for the Steam deck is showing promising resultsPreliminary testing by AMD using an 8-core Ryzen 7 Pro 5750G APU reveals the new driver already enables performance-per-watt improvements of anywhere between 10 to 25 percent, or as much as 26.6 percent using the Gitsource Benchmark.
Developers are getting their Steam Decks and giving their initial verdicts[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Cucuska2 #205 üzenetére
Ez az egy dolog, ami nekem nem tetszik. Reméltem, hogy az eMMC közvetlen rá lesz forrasztva az alaplapra, így tényleg csak bele raktad volna az M.2-be az SSD-t, formáztad volna és kész. Így viszont teljesen fell kell majd rakni a SteamOS-t (tudom, nem lesz nagy feladat) az új SSD-re. Persze így is jó, de én azért adtam volna, ha az a 64GB eMMC fixen maradt volna a gépben.
-
vakablak93
őstag
válasz Cucuska2 #215 üzenetére
Micro SD-vel? Mire gondolsz mit csináljak vele?
Arra rakjak játékot?Annak idején egy win10 tabbal elvégeztem a kísérletet, hát a Wot sose töltött be a csata közepe/vége előtt....
Valamint ezen csak micro SD foglalat lesz nem SD, azaz még UHS II kártyákkal sem lehet próbáálkozni , azokkal esetleg lenne értelme megpróbálni, de micro SD méretben az nehezebb ügy mint a 22.30-as ssd-kA micro sd foglalattal az a tervem hogy utazáskor kis fényképlementegetős PC-nek hazsnálnám - már amikor nem játszok - erre tök jó hogy van rajta kártyfoglalat, de szerintem játékra nagyon lassúak szerintem.
De igazából 256Gb-al elleszek sok játékot nem tervezek rátenni csak egyet kettőt.
-
Peat;)
veterán
válasz Cucuska2 #215 üzenetére
Felül van a ketyerén type c port, egy külső ssd azon vígan elszaladgál nem? 40 grammok külső házzal együtt. Talán lehet olyan házat venni ami stick is már és átalakító/kábel sem kell (általában bemenet van a külső házakon de láttam már olyat szerintem ami male/stickes mint egy pendrive)
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz Cucuska2 #276 üzenetére
Remélem igazad lesz, jó lenne a végletekig elvinni a kicsikét, hogy a lehető legjátsszhatóbb szintre hozzuk majd a játékokat, ha tényleg megy majd folyamatosan az FSR és még picike OC is bejáttszana az dobhat valamicskét a várható teljesítményen.
A "brutál húzás"-t a folyamatos FSR-re értettem nem arra hogy a turbót lelövik, bocs ha kicsit össezfolyt volna az egész.
Meg tudlak érteni bár az én laposom mentes az ilyen szarságoktól, a haverok laptopjai majd' őrületbe kergettek az egésznapos gamepartik alatt és nem csak engem, őket magukat is. Végül magam cipeltem keresztül pár országon magyarig az egyiket, ahol szakihoz vittem hogy megoldjuk.
Egyébként ami az ultrabookokat illeti, arra amiről beszélsz igenis van megoldás.
Két lehetőség van:
1. Elviszed egy szakihoz aki megkeni komolyabb anyaggal (folyékony fém, vékony szarokon már csak ez segít) és utána menni fog telejes órajelen nem fog mászkálni game alatt, mert nem melegszik túl.
2. win alól kilövöd a proci turbót 99%-ra állítással, ez is telejsen megoldja a dolgot.Az undervolt már nem megy inteles gépek esetén 10.gentől mert tiltva van.
Ami a ryzeneket illeti jellemzően ott is gebasz van a ryzen masterrel, kevesebbszer sikerül mint igen. -
kriszpontaz
veterán
válasz Cucuska2 #308 üzenetére
Nekem a Steam Controller kényelmes lenne mert emberi méretű, de a jobb analóg hiánya miatt nálam kicsit parkolópályára került. Viszont a gyro-t nagyon szerettem benne. Most a legkényelmesebb kontroller számomra a PS5 DualSense. Nagyobb picit mint a PS4-é volt és így pont jó a mérete számomra. Az X360 kontrollertől meg még kisebbnek hat a One kontrollere, így azt alapból nem csípem. Kíváncsi leszek a Steam Deck ergonómiájára. Ránézésre OK. Ki is nyomtatom lehet, a Thingiverse-n van STL hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
válasz Cucuska2 #316 üzenetére
Szerintem "Q2-es teljesítési ígérettel" még szinte senki nem mondja vissza.
- nem tudom változott e már, de csak régebbi steam fiókkal lehetett előrendelni
- aki nem szeretné kipróbálni sem az akár többért is el tudja adni majd mint veszi és ennek mostanság nagy divatja van egyébként is. Ez különösen igaz ha továbbra is csak a 2021 nyár előtti fiókokkal rendelhető be a gép és később fut fel a gyártás. A Q1-esek meg nagyon szépen kereshetnek rajta ha akarnak..
- aki ki szeretné próbálni az szintén megvásárolja, max veszteség nélkül túlad rajta, ha nincs semmi kockázat miért ne tenné meg az emberMajd ha a gyártás ott tart hogy rendeléstől egy hónapon belül szállítják, meg nem kell több mint egy éves steam regisztráció (lehet már nem kell) akkor merülhet fel hogy akinek nincs rá szüksége visszamondja. Tehát ebben reménykedni hogy pl egy Q2es előrendelés előbbre kerül teljesen felesleges. Szerintem idén még hiány lesz a gép, kiindulva más konzolokból.
[ Szerkesztve ]
-
kriszpontaz
veterán
válasz Cucuska2 #364 üzenetére
A gyártással szerintem eddig sem volt gond. A szoftvert kellett csiszolni, mint ahogy gyakorlatilag napi frissítések jönnek még mindig. A felhalmozott készletből látszik hogy utólagosan is kapnak olyanok is press kitet, akik nem is gondolták volna. Mondjuk nem értem miért pont az 512-es példányt küldözgetik nagyrészt .
Biztos vagyok benne hogy én is sorra kerülök áprilisban. Már csak a windows drivert kellene az AMD-nek biztosítani, hogy a munkahelyi cuccaimat külső SSD-re fel tudjam hegeszteni. Meg kellene a dokkoló, amiről legalább kép már van. -
hszilard666
veterán
válasz Cucuska2 #406 üzenetére
Tényleg, az is pokoli jól fut!
Amit nem értek az a Valve hordozható címekhez való hozzáállása:
Pár hete jelentették be a portal 1-2-t nintendo switchre. Csak azt nem értem miért. Miért portol a valve switchre 10 éves source játékot? Ha már a source engine működik a switchen akkor meg miért nem a Half-Life 1-2-t adja ki? Sokkal nagyobb "nyomatékkal" rendelkezik a HL mint a portal széria. Nem is értem.Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
kriszpontaz
veterán
válasz Cucuska2 #445 üzenetére
Nálam nem gamingre lesz, hanem Civil3D fusson rajta, és elégedett vagyok. Bárhol nyitnom kell egy rajzot, kéznél legyen. A gaming a linux alatt marad az én esetemben. Jobban tetszik a SteamOS, minden egyedi optimalizációjával együtt. Valamint megvárom a Win11 támogatást.
A billentyűzet+egér páros már úton, az ideiglenes dokkolóval együtt. -
szilasz007
aktív tag
válasz Cucuska2 #449 üzenetére
Nézd, Aki Q1 és várja, mint a manát, annak talán információ, hogy hol tartanak. Sőt. Q2-nek is érdekes lehet, bár remélem addigra lesz finomítás. Mert az azért elég csúnya gyomros (meg persze naiv feltételezés, hogy Q2 = április... lehet az június is...)
Abba viszont egyet értek, hogy az x+1. unboxingnak nem sok hírértéke van :p -
szilasz007
aktív tag
válasz Cucuska2 #521 üzenetére
Engem kb minden nap megorvendeztet, hogy mi mindenre kepes.
Kb innentol fogva, a Switchnek csak a first party jatekai a mervadoak. Persze ha nem kezdesz el huncutkodni es azt is emulalni.
Esetleg az uzemido, de ha attol elvonatkoztatva, ez a gep egy game changer.
Most csak abba gondoljunk bele, hogy mint egy fejleszto. PC-re lefejlesztek egy jatekot. Esetleg a Deck-re felveszek 1-2 preset configot grafikara. Esetleg.
Switchre, meg optimalizalj egy 10 eves ARM architecturara... eleg csak a Witchter 3, Doom portokat nezni. Mennyi energia ment bele. Technikailag az is egy csoda. Viszont innentol penzbe 2x meggondolnam en. Meg mint jatekos... miert jatszanek valamivel "csunyabban", ha ott egy eszkoz ami "szepre" is kepes?
Ahogy telik az ido es terul a hardver, a mostani Switchet ugy fogja kanibalizalni. Plane ha mas gyartok is elkezdik a sajat gepeiket is kiadni....
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Vivobook Go 15 E1504FA
- E14 Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 7730U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad A485 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 2500U 16GB 256GB NVMe dupla akku gar
- DELL PRECISION 7550 Tervező, Gamer laptop
- Dell Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i7-10610U 16GB 256GB NVMe ujjolv gar
- ÚJ Lenovo LOQ 15AHP9 RYZEN 5 8645HS/ 16GB / 512GB / RTX 4060 / WIN 11 PRO
- WLAN Qualcomm Atheros QCNFA435 ( Dell Notebook
- HL Data Storage - Dell Super Multi DVD Writer ( KCC-REM-GU90N
- Apple Macbook air m1 2020 8gb/256gb eladó
- Dell Latitude E7470, 14"QHD Érintőkijelző, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Számla, Garanc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest