Új hozzászólás Aktív témák

  • lappa86

    tag

    válasz marcusa #86559 üzenetére

    Ez nem túl szép, hogy igaz legyen, ezek a magyar jogszabályok. :)

    Eho és áfa csak akkor van, ha gazdasági tevékenység keretében végzel értékesítést, és akkor is csak bizonyos feltételek teljesülése esetén, amibe most nem mennék bele, sok embert itt úgysem érint, akit meg igen, az úgyis tudja. Egy random Steam traderre baromi nehéz bizonyítani a gazdasági tevékenységet akkor is, ha viszonylag nagyobb összegeket kaszál, mert nagyon-nagyon sok feltételt kell vizsgálnia a NAV-nak (például, hogy az értékesítésből származó jövedelem mekkora részt tesz ki a megélhetésedből). Azért ha valaki mondjuk évente ezres-tízezres nagyságrendben értékesít kulcsokat, az inkább fogadjon fel egy könyvelőt. :D

    "A másik kérdés, hogy hogy igazolod pl azt, hogy olcsóbban adod el a kulcsokat, mint amennyiért azok beszerezhetőek?" Ha továbbértékesítesz egy kulcsot, akkor két eset lehetséges:
    a) Van róla számlád: jövedelem = bevétel - beszerzési ár. Ha olcsóbban adod el, nincs rajta jövedelmed. Az hogy jelenleg mennyibe kerül máshol, irreleváns.
    b) Nincs róla számlád, ez esetben az eladási ár egynegyede számít jövedelemnek.
    Minden eladott kulcsot, babaruhát, szekrénysort, bizbaszt összegezni kell, és a fenti komment szerint bevallani és befizetni az SZJA-t.

    [ Szerkesztve ]

    Always with the negative waves.

Új hozzászólás Aktív témák