Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz #65675776 #1728 üzenetére

    Ilyen logikával a Star Wars is politizál, mert a birodalmat meg a nácikról mintázták. Meg ne keverjük össze a politikai történésekre való reflektálást egy szélsőséges ideológiához való ragaszkodással. Ez nem ugyanaz, az STD-ben az utóbbit látom.

    Lehet ez téged meglep, de én is liberálisnak tartom magam. Én se abból vonok le következtetéseket, hogy ki milyen fajú, nemű, színű, stb. De azt azért érzékelem, ha valahol kilóg a lóláb. Jó példa ugyanerre a jelenségre pl az új Ghostbusters, Ocean's 8 vagy a készülő Terminátor reboot (legalábbis az eddigi információk alapján).

    Kulturálisan tényleg liberális a ST, bár azért totálisnak nem merném nevezni, mert az a safe space-ekben van. :D De én leginkább baloldalinak nevezném a ST-et, persze jó értelemben, mert míg a liberalizmusnál az egyén van a központban, a baloldalnál a közösség, azaz a sokszínűség, egymás segítése, stb. No meg főleg balos, hogy mivel nincs pénz, szóval gazdaságilag egyfajta kommunisztikus utópiát valósít meg. Bár ha meg nagyon megnézem, akkor inkább ideológiákon túli a ST (Enterprise alapján). Inkább újat mutatni akar, mint képviselni valami evilágit. Na az STD meg az utóbbit csinálja, újat nem mutat.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák