Új hozzászólás Aktív témák

  • JaniACE

    tag

    válasz proci985 #8911 üzenetére

    de játéknál az xfik nem tudnak kiküldeni térhatású jelet, tehát ha játszani is akarsz térben, akkor mindenképpen analógon kell átküldeni.
    :W
    Ne terjeszd ezt a lejárt lemezt, régóta létezik a pci buszos x-fikhez DDL/DTS encoder, kb 900 Ft-ért megvehető a creative honlapján Dolby Digital Live and DTS Connect Pack néven. A pci-e verziójú kártyákhoz meg már alapból jár ez a fícsör.

    Analóg átvitellel szemben az még az előnye, hogy nem (minimum) 3 sztereó kábellel kell szüttyögni, hanem csak eggyel. Viszont mivel veszteséges tömörítésű az átvitt formátum, így extrém esetben amit nyersz a réven, elveszted a vámon (pl az AC3 szabványos maximális sávszélessége 640kb/s, abból hivatalosan használnak 448-at, ki lehet számolni, mennyi jut a sztereó jel átvitelére 5.1 módban). Ha kihallod egy audiocd -> mp3 (160kb/s cbr) konverzió különbségét az eredetihez képest, akkor így jártál...

    Vegyél naptárt: www.kalendart.hu ! Vegyél vetőmagot: www.kertimag.hu ! Vegyél pellet(!) www.rencom.hu ! Vegyél levegőt: sziv.benntart.kipu.fog ! :)

Új hozzászólás Aktív témák