Új hozzászólás Aktív témák

  • Rommel6600

    őstag

    Kipróbáltam fateréknál a nekik karacsonyra vett LG S65Q soundbart. (LG tévé miatt lett ebből is LG)

    Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy sokkal nagyobb a nappalijuk (negyvenvalahány m²) és a belmag is kicsit nagyobb mint az én nappalimban, így kissé "rossz" az összehasonlítási alapom, mert nekem otthon 18m²-en szól egy HW-Q930C, rendes kontenttel. Inkább az utóbbi a lényeg, ez volt a most hétvége tanulsága.

    Az S65Q egy 3.1 csatornás soundbar, megfelelő kontenttel nem is szól rosszul. Az a baj, hogy faterék tévéadást néznek rajta, és nem YT-ot, vagy Netflixet vagy letöltött filmeket. Csak tévéadást, szigorúan. (Ezért nem volt fontos az Atmos támogatás se)
    A tévé hangszóróihoz képest sokkal jobban szól, szélesebb a hangtér, és megjelentek az eddig soha nem hallott mély hangok is, de nekem a WOW érzés elmaradt, és a teret sem tölti ki teljesen, igaz a tér sokkal nagyobb is, és nincsenek is hátsó hangszórói. (Valszeg én a 930al észrevétlenül is, de hátulról is hallok odakevert dolgokat, így otthon már csak emiatt is sokkal jobb a térérzet)
    Viszont az S65Q-val a beszédérthetőség szempontjából sokat javult fateréknál a helyzet, és a zenék, háttérzenék is élvezhetőek lettek. (Ez csak most tűnt fel, amikor sb-ról visszaváltottam a tv belső hangszóróira, hogy azok mennyire repedtfazék hangon szóltak - csak eddig nem volt mihez közvetlenül hasonlítani...)
    Spotyról (vagy bárhonnan normális forrasból) zenét hallgatni sem rossz, jónak mondanám. Akinek ennél nagyobb igényei vannak, az ne ezt vegye, és költsön rá többet. Vagy ha 20m²-nél nagyobb térben használja, akkor is, mert ez nem fog csodát csinálni. Viszont a helyén kezelve, és használva, ez egy jó soundbar, sokkal élvezhetőbb a hang, mint a tévé hangszóróival.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák