Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz PRO-peller #3267 üzenetére

    Az túlzás, hogy minden igényre van már gép, mondom ezt úgy, hogy ismerem a piacot. Valóban nagyon szerteágazó a kínálat, sokféle igényt kielégít (feltételezve egy korlátlan pénztárcát), de leginkább akkor kerül bajba a vásárló, amikor a fotózáson túl egyéb igényei is vannak. Nálam ott a videózás, ami nagyjából a Panasonic, Canon, Sony hármasra redukálja a versenyt a MILC piacon.

    1.) A Panasonic jelenleg nem kínál méretben megfelelő gépet. A GX1-nek még nincs igazi utódja, mert a GX7 egy kategóriával magasabb szint (egyébként nem volna rossz, de többe kerül, mint amennyit költenék), a GM1 túl apró a G6 meg kicsit már nagy. A GH3 nem csak árban van túl a kereten, hanem méretben is, de abban nagyon.

    2.) A Canon EOS M egy vicc. Nagyon nagyon jó videós kütyü, van már rá Magic Lantern Alpha/Beta amitől még jobb. De ez meg pont fotózásra béna. Ha valóban kijön a következő verzió a 70D szenzorával, akkor meg még mindig probléma lesz a szinte nem létező objektív kínálat. Ezzel a tempóval olyan 4-5 év múlva már talán számításba lehet venni.

    3.) A Sony már egészen közel áll az igényeimhez. De egyet kell értenem egy korábbi hozzászólással: A szenzor és a videó kiváló, minden más pedig idegesítő. Arról nem is beszélve, hogy az objektíveket a képességeikhez képest hajmeresztően túlárazottnak érzem. De végül is meg lehet szokni... csak ne kelljen belekotorni a menübe vagy olyat átállítani amihez nincs dedikált vagy beprogramozott gomb, ott megőszülsz. Tele van logikai bukfencekkel és idegesítően ostoba megoldásokkal. A tegnap előtt linkelt Digitalrev-es Sony A7/A7r tesztben is felbukkant, hogy például az audio peaking level állításakor bevisz egy külön menübe, fekete háttér felvétel közben, te meg nem látsz semmit... na ezt tuti nem lehetett volna egy átlátszó háttérrel megoldani, ahogy azt mindenki más csinálja. Ilyen apróságok tudják nagyon felnyomni az ember vérnyomását mikor egy Sony gépet használ. Persze a fotó/videó minőség kárpótol, kérdés, hogy az ember képes-e együtt élni egy kiismerhetetlen, szeszélyes, akaratos, makacs nővel fényképezőgéppel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák