Új hozzászólás Aktív témák

  • Neck

    veterán

    válasz arn #27820 üzenetére

    Megjött az A6500-am, egy órácskát próbálgattam, de nagyon élvezem, hogy a Sigma fixeimen van stabi :D Megértem, ha nem szeretnél lemondani róla ;)

    Más.

    Tudom, sokan leírták már, de ha valakit érdekel, A6000 után A6500 - Neck első benyomásai:
    * A bajonett, a gombok, minden olyan, nem is tudom, patent, feszes. Szinte "szorul" - illetve szerintem ez a normális, az A6000 lötyögősebb. A gép rendesen nehéznek tűnik.
    * A kijelző felbontások tényleg sokkal jobbak - de csak akkor tűnik fel, ha használtál jobbat az A6000-nél :B Lehet, hogy csak azért érzem, mert megszerettem az A6000-et, de így fél óra után visszaváltva bár látszik, hogy "öreg" már az a kijelző, de én elvagyok azon is azért.
    * Nagyon tetszik a minimum shutter speed Aperture Priority + Auto ISO módban - ez tényleg nagy segítség, nem is értem, miért nem tették bele minden vázba.
    * A szintező jó móka :B
    * Maga az AF sebesség nyilván gyors, de nem veszek észre különbséget az A6000-hez képest, nekem kb ugyanolyannak tűnik. Viszont meglepődtem, azt hittem, nincs folyamatos Eye AF, csak az A6400-ban - de mivel van, így kicsit kevésbé sajnálom, hogy nem A6400-at vettem. Persze ezt a "nyomom a shutter gombot, és a váz eldönt helyettem mindent" alias live tracking módot nem tudja, de ehelyett választottam a stabit, meg a 130 EUR-val olcsóbb árat :D
    * A Silent Shutter tök jó, rég szerettem volna ilyet! Biztos van, aki hülyének néz emiatt, de ez volt az egyik ok, hogy felfelé nézelődtem. Végre mehetek kisbabát fotózni anélkül, hogy csapkodnék. :)
    * Próbálgattam a tapis fókuszpont helyezést, valamiért meglepően intuitívan simán megy, szerintem fogom használni. Illetve, ami a legjobb, asszonykámnak is nagyon tetszik, hogy odabökve lehet fókuszálni. A live trackinggel talán még egyszerűbb dolga volna, de így legalább nem sajátítja ki a gépet :D

    An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

Új hozzászólás Aktív témák