Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz konyi79 #13800 üzenetére

    Attól még, hogy FF, nem minden a mosás. Boke a hasonló áron menő de ált. f2.8-as filmes 35-ösöknek sem szokott erőssége lenni. Az alapjául szolgáló Canon 35 f2-nek sem volt. S ahogy 80hun is írta, eléggé téma- és tárgytáv-függő. Egy másik tesztben pont erősségének hozták ki a bokét, és inkább a lágysága és olcsó felépítése miatt húzták le (lágyság lehet, hogy gyártási szórás is, a DR tesztben nem tűnik ennyire látványosan lágynak). Ha már ideges bokét emlegettek, ez szerintem labdába sem rúg a Noktonhoz képest, amit Rapid az előbb mutatott.

    "De ehhez nagyon elszánt hipszternek kell lenni."

    Ehhez meg nagyon elvakult techbuzinak, már bocs :) Mindkét linkelt tesztben volt jópár teszt-fotó, ami alapján képernyő-méretben egyáltalán nem vészes az eredmény, sőt, egészen használhatónak tűnik. Láttam és használtam már ennél sokkal rosszabb obikat is, ahol már képernyő-méretben üvöltöttek az optikai hibák; mégis sikerült velük összhatásilag jó / érdekes képeket is lőni. Arról meg ne is beszéljünk, hogy rengeteg híres fotót olyan gépekkel és objektívekkel lőttek meg, amihez ez alapján bottal sem nyúlnátok hozzá.
    A 88 USD-s új árával nem csodát kell várni, de nem is annyira rossz, mint ahogy beállítjátok.
    Na mindegy, csak megemlítettem, mint ultra-budget AF-es opció. Nálam 35-ösre a jelenlegi kínálatból ez lenne versenyben, illetve a Samyang 35 f2.8, ha majd leakciózzák. AF-esek közül az összes többi opció (Zony 35 f2.8, f1.4, Canon 35 f2 IS, f1.4L, Sigma 35 f1.4 Art, Tamron 35 f1.8) ezeknek a többszörösébe kerül.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák