Új hozzászólás Aktív témák

  • Gigicuci

    senior tag

    Egy kis mini tapasztalat az 49 XH95-höz.

    Amivel össze tudom hasonlítani: 2019: Q82R 2020: Samu Q90T, Pana HZ980 és Philips 8545.

    A felsoroltak közül ez tetszik a legjobban. A teszteknek igaza volt: a színei természetesek, mozgása és a SD/HD felskálázása a legjobb a csapatból. Nincs judder, nincs stutter csak természetes és sima kép. Kifejezetten kellemes nézni.

    Az X-Wide Angle bevontat miatt sokat kritizált "rainbow" tükröződés ami jelen van az 55/65 méretű XH95-nél, itt is megvan de sokkal kisebb mértékben.Nem igazán zavaró. Mindenesetre a panel felülete egyértelműen más mint akár az XH90-é.

    Ebből és a gyakorlati tapasztalatokból arra következtetek, hogy a betekintési szöge talán jobb lehet mint egy sima VA paneles tv-é. Legalábbis nálam kevésbé torzul/szürkül a szín mint a régi MVA paneles Panasonicon.

    Hogy ez gyakorlatban hány fokot jelenthet azt sajnos nem tudom, révén a rtings.com csak az 55-ös méretet tesztelte, Nyilván a Q82R/Q90T jobb, az OLED meg verhetetlen de összességében számomra kellemes csalódás. Aki nem tényleg oldalról nézi, az bátran tegyen vele egy próbát!

    A tükröződése elmegy kategória, de egyértelműen jobb mint pl. az XH90 szériáé. A fényerő szépen kompenzálja a csillogást, tulajdonképpen jól használható kifejezetten világos nappaliban is. Ebből a szempontból egyébként az Q82R a király, utána jön meglepő módon a HZ980, szintén fantasztikus. A Q90T felemás: ha nem lenne rajta extrém "rainbow" akkor szintén nagyon jó lenne, de így ízlés kérdése, hogy valakit zavar-e vagy sem. A 8545 átlagos, az XH95 meg átlagosnál kicsit jobb, de a pusztító fényerő rendbe rakja a dolgot.

    A blooming észrevehető de normál használatnál én nem igazán láttam, csak stáblistánál vagy egyéb extrém esetben. Ellenben a feliratokat szépen kezeli, nincs az alsó harmadban képernyő villogás /fehéredés (rád nézek Q82R ) , semmi. Hacsak nem vagy kihegyezve a bloomingr, vegyed nyugodtan.

    DSE, banding, clouding és egyéb bevilágítási/képernyő hibák: semmi. Igaz én a többieknél sem láttam ilyesmit.

    A feketéje nagyon szuper, pontosan nem láttam adatot a kontrasztarányról, de ránézésre nekem az OLED után rögtön az XH95 jön. Nem hiszem, hogy bárkinek hiányérzete lehetne a 49-es modell esetén. LCD tv-hez képest nekem nagyon tetszik.

    A hangja korrekt. Ebben nincs speckó hangszoró, így nem tudok fenomenális élményről beszámolni, a Q90T jobb ebből a szempontból de a HZ980-at már nem mondanám jobbnak Talán a pont megfelelő a legjobb kifejezés.

    A távirányító és az operációs rendszer nagyon szuper, számomra a legjobb a felsoroltak közül. Villámgyors, jól használható, a hangutasítás kiválóan működik, jó a mérete a gombok elhelyezkedése stb.

    A game mód teljesen rendben van, nincsen semmi gond, automatikusan átvált ahogy bekapcsolom. Igen kár, hogy nincs VRR. Ez igaz összességében a többiekre is, kivéve a Samu Q90T-re ott előjönnek gondok. (ghosting, dimming, purple stb.) Még a XH90-nél sem tökéletes a HDMI 2.1 sajnos, így elengedtem a kérdést.

    Összességében nagyon kiegyensúlyozott TV, csodálatos színekkel és mozgással és a legjobb, hogy alig kellett állítgatni. Filmekhez talán a legjobb, de számomra az is élmény, hogy az SD adók is jól néznek ki rajta. Kifejezetten ajánlott a mostani 280-as árán. Igaz ez is drága egy kicsit, de talán annyival jobb is mint a hasonló méretű társai.

Új hozzászólás Aktív témák