Új hozzászólás Aktív témák

  • szimike79

    őstag

    Majd egy nap használat után, kialakult egy kép a 2.0-ról. Tudom olvastatok már több véleményt is, úgyhogy aki nem kíváncsi rá nyugodtan kihagyhatja. :U

    Kezdjük a pozitívummal:
    A dizájn nekem nagyon bejön, kellemesebb, kifinomultabb mint az 1.2. Tetszenek a kisebb ikonok és a négy soros elrendezés. Bár a használatát még szokni kell.
    A nagyobb testre szabhatóság is plusz pont, jó hogy szinte mindent lehet mindenhova pakolni. Jó dolog a mappázhatóság is, nem lesz 6-7 oldalas menüm a letöltések miatt. A kezdő oldalon, a menüben, az almenükben gyors a görgetés, szinte akadásmentes. A beállítások menü felépítése is ésszerű, a régi után megszokást igényel, de jó. Nagyon tetszik hogy külön állítható a háttér kép, és a képernyő zár képe is. Nyerő, hogy kirakható az időjárás jelentés a képernyőzárra. Testre szabhatóságból igazi előrelépés összességében az 1.2-höz képest. :K
    Fényképet nem nagyon próbálgattam, egy-két képet lőttem, azzal nincs gond.

    Most pedig jöjjön a fekete leves, ami nekem személy szerint csalódás lett. (lehet hogy csak az én készülékemen tapasztalható ezek a gondok nem tudom.):
    Apróság, lehet vele élni, annyira nem zavaró, hogy a képernyőzár néha akad egyet-egyet feloldásnál. 1.2-ben jobb volt.
    Az általam nagyon várt böngésző, amit elég sokat használok a telefonon, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Eltűnt a címsáv hála istennek, nagyobb lett az olvasható felület. Gyorsabb lett az oldalak betöltése is. Szimpatikus az új böngésző menü rendszere is. Cserébe viszont kaptam, a betöltött oldal görgetése közben, apró folyamatos akadásokat, amitől 5 perc netezés után megfájdul a fejem. 1.2-ben sokkal simább volt a görgetés. A beágyazott videók, amiket próbáltam egy sem ment, a flash hol megy hol nem mikor milyen kedve van. A böngésző kapcsán jött elő az a gond, ami aztán feltette a pontot az i-re. Az új billentyűzet katasztrófa. Az még hagyjál, hogy annyira aprók a betűk, hogy rendszeresen mellé nyomok(1.2-ben csak elvétve volt ilyen gondom), de tetű lassú, nem bírja követni az írási sebességet, akadozik, olykor 3-4 betűvel is elmarad. Egy hosszabb hozzászólás megírásakor a legalsó sor alig látszik 3-4 sor után lehetetlen vele írni.Ezt a hsz-t a telón kezdtem el írni, de átültem a pc elé, mert nem bírtam idegekkel.
    Azért becsúzott egy pozitívum is, a szövegtördelés, ami jó dolog.
    A Samsung apps kinézetre jó lett, használhatóbb is lenne, csak néha úgy belassul, hogy alig akar megmozdulni.
    Egy-két alkalmazás beállítási lehetőségét viszont nagyon elszúrták. Jó dolog, hogy a beállítások menübe mindennek összerendezték a beállításait, de hogy pl.: a zenelejátszó hangszínszabályzója nem elérhető a zenelejátszóban, az gáz. Vagy akár a böngésző kezdőoldal beállítás sem elérhető a böngészőből. (de lehet csak én nem találom őket)
    Az üzemidő az eddigiek alapján elég gyenge lesz az 1.2-höz képest, szinte biztos hogy minden este töltenem kell, mert két napot nem fog kibírni nálam. Bár ha hanyagolom a fejfájdító böngészőt akkor meglesz a két nap.
    A GPS-t nem teszteltem, mert elég hideg van odakint, nem volt kedvem fagyoskodni.

    Összességében felemás a kép, jó a 2.0-a, de még mindig olyan érzésem van, hogy félgőzzel csinálták az egészet. Lehet ezért tartott ilyen sokáig. :D
    Ezek a hibák lehet hogy csak nálam jelentkeztek, ezért előre is elnézést kérek, ha valakinek bántaná a nézeteit az irományom. Nekem sajna ez jött le. ;)

    [ Szerkesztve ]

    Sony Xperia S 4.0.4 ICS --> Samsung Galaxy Note 3 --> S7 Edge-> S9+

Új hozzászólás Aktív témák