Új hozzászólás Aktív témák

  • s4tch

    veterán

    válasz leslieke #16592 üzenetére

    "Kb. ugyanazok a programok keringenek körbe-körbe, csak más a design."

    Ez a kijelentés nem is állhatna távolabb a valóságtól. Nem nagyon laktad még be azt a nexust.

    Néhány gyors példa:
    - e-mail: gmail és exchange szinkronizáció is tökéletes droidon. badán exchange le-leállt időnként, és iszonyú lassú maga a program.
    - web böngészés: no contest, ez tényleg ég és föld. badán gyakorlatilag lószar sincs, az opera mobile-nál még arra is kell figyelni, hogy belső memóriába telepítsd, úgy tetűlassú helyett csak idegesítően lassú. badán a net szükségmegoldás. droidon a böngészés telefonon és tableten is élvezhető.
    - naptár: badán hol van kedve szinkronizálni a naptárnak, hol nincs. nem lehet megadni alapértelmezett mentési helyet, ha felhőbe akarsz létrehozni egy bejegyzést, külön kell pöcsölni. droidon google naptár vagy exchange fiók naptára is zökkenőmentes. alternatív badás naptár programra nem is emlékszem, droidra van annyi, mint a nyű, és működnek is.
    - kamera: droidra van tucatnyi, tényleg használható kamera app, badára van (illetve tavaly nyáron volt) egy szem special fx camera, ami jópofa. badára nincs egy rendes fotószerkesztő, droidra tucatnyi.
    - közösségi szolgáltatások: badán fb kliens trágya lassú, droidon zabálja a memóriát és a netet, de legalább gyors. natív instagram, last.fm kliens badára nincs, droidon mindkettő jó. youtube badán kínlódás, droidra fasza natív program van.
    - navigáció: ingyenes offline navi badára nincs, ndrive-val lehet küszködni, google maps lassú. droidra van valagnyi navi program, ízlés és pénztárca kérdése, melyiket választod, szarul működővel még nem találkoztam.
    - filmlejátszás: badán jó a gyári program, ez az egy mázli, alternatíva ugyanis nincs. droidon van valagnyi, kapásból minimum hármat tudnék mondani, ami jó is.
    - dokumentum-kezelés: ingyenes, normális program badára nincs, ami van, drága és lassú a rendszer rossz memóriakezelése miatt. droidra van 3-4 kulturált szoftver.
    - voip: viber text egy ideig volt badára, hang nem ment át, skype nincs. droidra natív kliensek vannak.
    - játékok: badára van virus pang és kurvajó mahjong, egyikre sincs rendes alternatíva droidon. :( ezt az egy kört nálam nyeri a bada, de csak azért, mert nagyon lájtosan játszom telefonon. a badán egy angry birdsöt nem tudsz magabiztosan elindítani, csak ha épp akkor indítottad újra a telefont (lásd memóriakezelés), ráadásul fizetős a program. mondjuk játékok azért vannak badára, ahogy visszaemlékszem, de a droid sem marad el ebben sem.
    na mi van még... ja, igen: speciális igények. itt megint no contest:
    - squeezebox controller: droidra van minimum 2, badára esélytelen.
    - remote desktop: badára volt valami fizetős vlc kliens, meg egy lassúcska rdp; droidra ingyenes, pöpec kliensek vannak
    - torrent: badán lassú és javítsatok ki, ha tévedek, de úgy emlékszem, valami javás megoldást kellett alkalmazni, droidra hivatalos utorrent és utorrent remote van, mi kell még.
    - gyorsulásmérés, lap timing autóhoz: badára nincs, droidra van
    - overclock/downclock: lásd fentebb
    - ebay: badán a fos böngészőn keresztül kínlódhatsz, droidra van natív app, ill. böngészőn keresztül is megfelelő az élmény
    - sportversenyek alkalmazásai: badára elvétve, droidra minden valamirevaló verseny fejleszt, pl. a most futó ausztrál open teniszverseny appja is pöpec
    - menetrendek: nincs/van
    - biztonsági mentés: badán a telefonon kezdetleges, marad a kies. droidra pc app és mobilos alkalmazás is van
    - zenészeknek cuccok: badán van metronóm és szarul működő hangológép, droidra tisztességes kottaolvasó, metronóm, oktató programok, hangolók, stb (és ebben szerintem gyenge a droid, ios-re még jobb cuccok vannak)

    ...és hogy egy döntetlennel fejezzem be: badára is van tunein radio, bravó! :C
    Hozzátenném, augusztus óta nem foglalkoztam a badás szoftverekkel, biztos nem tökéletes a lista és távolról sem hiánytalan, de a lényeg azért röviden összefoglalható: az alkalmazáskínálat és annak minősége badán egész egyszerűen siralmas az android alkalmazásboltjához képest.

Új hozzászólás Aktív témák