- VPN topic
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Milyen routert?
- DIGI kábel TV
- YouTube
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
xXxian
senior tag
Sziasztok,
Felteszem itt is a kérdést, hátha valaki tudja a választ. Szervízzel eddig nem sikerült beszélnem...
Szóval Samsung 48H6200. Amikor be van kapcsolva, de sötét a háttér (pl. forrás váltása) sötét szobában, bal oldalt a keret alól észrevehetően kiszűrődik némi fény. Konkrétan van egy sárgás és egy kékes folt egymástól nem messze, felülről nézve a keret kb. 1/3-ánál.
A jelenség kevesebb mint 50 cm-ről nézve látszik, ennél messzebbről de leginkább 1+ méterről már nem észrevehető.
A kérdések: mi ez a jelenség s mi okozza? Még benne vagyok a 3 napban...érdemes visszavinnem a készüléket, vagy ez normális jelenség? Néztem Samsung TV-ket boltban, ott ezt nem tapasztaltam (bár a boltban elég vikágos van). Amikor picit megnyomom a keretet, ott is megjelenik egy (sárgás) folt ami a keret elengedésekor eltűnik. Lehetséges, hogy az adott területeken túl erős nyomásnak lett kitéve a keret, így az LCD panel, ami végleg károsodott?
Köszi,
X[ Szerkesztve ]
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
xXxian
senior tag
válasz Flashget #71888 üzenetére
Beszéltem közben Samsung HU.
Azt mondják így is van 1 év Samu gari, HA Páneurópai garanciajegy van és számla. Második évet max bolt adja, ami vagy lesz vagy nem (elvileg 2002 óta a piacon vannak).
Ha ők hozták volna forgalomba (mármint Samsung Magyarország) 2 év lenne a gyár gari.
Foltok: beszéltem Oktogon szervizzel...azt mondják ez normális, nem kell 50 cm-ről lesni a képet, ha nem látszik a jelenség 3m-ről, akkor az sem cserére, sem javításra nem elég ok.
Most felhívok pár másik boltot (Aqua, LedTvPlaza, DigitalBuda, DigiX), ha bármelyik is azt mondja ugyanazon az áron 2 éves Samu garival adja, akkor visszaviszem.
Tényleg; holnap még visszavihetem, ha pénteken vettem? Kell indokolnom bármit is? Nem baj, hogy azóta használatban van?
-
xXxian
senior tag
Csak okulásképpen írom le: a jogszabály, ami lehetővé tette hogy egy terméket 3 napon belül visszavigyen a vásárló már (olyan 17 éve) nincs életben. Tehát, bolti vásárlásnál nemhogy 3 napon, de 3 percen belül sem lehet visszavinni a terméket.
Másik dolog a meghibásodás, amit valóban a vásárlás helyén orvosolnak 3 napig.
Jó hír viszont, hogy internetes, vagy telefonos megrendelés esetén (tehát amikor nem nyílik alkalom a készülék kipróbálására, megnézésére) 8 helyett 14 napon belül visszaküldhető a cikk.
[ Szerkesztve ]
-
xXxian
senior tag
-
xXxian
senior tag
Sziasztok,
CI modulról találok valahol egy olyan leírást, ahol elmagyarázzák, akár egy hatéves gyereknek mire való, mit kell, hogy kell? 6200-am van, adtak hozzá egy kütyüt, a TV-n a helye jelenleg le van matricázva. TV-hez jár kis infra adó, csatornákat tudom váltani a TV távirányítóval. Viszont UPC boxot mindig be kell kapcsolni a sajátjával. Ezt a box-ot lenne jó kiváltani a CI modullal, ha lehetséges és nem jár negatív következményekkel.
Más. TV jelnleg wifin csatlakozik a nethez. BR lejátszó (asszem 5500-as) a jelek szerint nem wifis. Viszont, LAN aljzat mindkét egységen van....valószínűleg buta kérdés, de BR player "kaphat netet" ha összekötöm a TV-vel?
Megint más. 6200-Xbox-UPC box-Samu BR player: TV bekapocsolása nem tudja esetleg "ébreszteni" ezeket az egységeket? Vagy tudja, csak én nem jöttem rá hogy hogyan? Ha nincs jel UPC box felől a TV bekapcsolásakor, akkor jön egy üzenet hogy ezt a stndby gombbal tegyem meg de nem történik semmi...
S újfent más: a nemrég kivesézett optimális 6400 képi setap ok lehet 6200-hoz is?
Előre is köszönöm,
XEladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
xXxian
senior tag
válasz Fr3eWar #72414 üzenetére
Köszi neked és mindeni másnak is.
Akkor vagy kalibráltatom, vagy belövöm hogy szemre tetszetős legyen.
TV nem Interned Service Provider. Kell kábel a BD (s nem BR) playerhez, bár még meg kell néznem mi lenne jobb, ha csatlakozna (lehet csak a frissítés miatt, de azt gondolom megoldja USB-ről is. Már ha van rajta olyan)
Meg kell néznem CI vagy CI+ a 6200. Ha utóbbi, akkor kell egység ami a kártyát fogadja. Ezt UPC-nél keressem? Ha nem, akkor megguglizom...de mi ennek a hivatalos neve?
Azért kérdeztem maradjon-e UPC box, vagy legyen a CI mert pár oldallal visszább épp írtak gondokról. Nem érzékeli a TV a modult, vagy valami ilyesmi.
Infra: szetintem, agyogy gyerecske írta az egy adó; TV távirányítóval vezérelhetsz mást. Csatornaváltás megy is UPC boxon, de ki/bekapcs valamiért nem.
[ Szerkesztve ]
-
xXxian
senior tag
Úgy érzem egy dolog nincs kihagsúlyozva.
Webshopos tévékre (vagy bármire) is van Samsung garancia, amennyiben a vásrló kap páneurópai, többnyelvű garancialevelet és számlát.
Nem kamu, ezt a Samsung mondta.
S egy korábbi vitához: az ilyen termék regisztrálható a Samsung oldalán, de nem lesz kiterjesztett gari.
-
xXxian
senior tag
-
-
xXxian
senior tag
válasz HagaNRG #72621 üzenetére
Állítólag minden LED tv ilyen. Egzakt leírással mi az elfogadható s mi nem, mi jogosít javításra/cserére s mi nem még nem találkoztam. Ingoványos talaj a LED tv-k világa...
Korábban már megosztottam a tapasztalataimat. Mai eszemmel már csak úgy hoznék el tévét, ha ki tudom próbálni sötétben.
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Renault, Dacia topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- VPN topic
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Ingyen kellene, de tegnapra