Új hozzászólás Aktív témák

  • -FreaK-

    veterán

    Leírom tapasztalataimat az EFS visszaállításról (illetve annak sikertelenségéről), ha valaki még ilyen problémákba futna.
    Volt ugye nálam egy S2 amit sikeresen frissítettem, rootoltam, unlockoltam. Miután visszaadtam a tulajnak ő sikeresen letörölte a gyökér mappában lévő EFS mappát. Visszaadta hogy csináljam meg legyek szíves. Gondoltam nem probléma, hisz megvan több helyen az eredeti EFS mappa, így csak visszamásolom és mehet vissza. Hát ez már nem sikerült.
    Kezdjük ott hogy root explorerrel látszott az EFS mappa, de az unlocker progi invalid sim-et írt, tehát gondoltam törlöm és visszamásolom a külső SD-ről az eredetit. Hát nem lehet törölni.. Pontosabban kiírja hogy törölve, de ha belépsz egy mappába majd vissza, megint ott lesz. Így amikor másolnám be a mentést akkor kiírja hogy már létezik, kívánja mergel-ni?
    Egyszerűen nem tudom visszavarázsolni az eredetit..
    Az EFS professional progi-val sem tudtam megoldani, sajnos azzal nem csináltam mentést az eredetiről, így csak már az unlockolt, piszkált-ról tudtam mentést csinálni, de azzal sem jutottam semmire.
    Pontosabban az egyik szolgáltató kártyájával megy a teló, annak ellenére hogy invalid imei üzenetet ír az unlocker.
    Talán ha az erdeti állapotról csináltam volna egy backupot a programmal, akkor azt vissza lehetne állítani, de ez ugye kimaradt mivel minden leírásban az szerepel hogy csak simán ki kell másolni Rootexplorer-el.

    Az EFS Prof. programban lévő opciók sem segítettek, néztem egy leírást XDA-n hogy elveszett EFS esetén hogy lehet visszanyerni az imei-t, az sem működött.
    Olyat sikerült még elérnem hogy az unlockerrel mentés-visszaállítást csináltam, ami után kiírta az imei-t és látszólag minden jó volt, de ekkor ugye kell egyet restartolni, na ez után már megint invalid volt..
    Nekem úgy tűnik hogy az a partíció védve van és csak így "kézzel" nem lehet rajta módosítani.

    Valakinek valami ötlete amit még nem próbáltam hogy hogy lehetne visszaállítani az eredeti mentést?

    (Sorry an unlock miatt, csak érintettem a témát, remélem ez még nem baj)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák