-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Armahun
addikt
válasz milkabrams #6246 üzenetére
Nincs annak semmi gondja, csak a fólia felrakása UTÁN kell hozzáadni az ujjlenyomatokat, nem pedig előtte.
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
milkabrams
őstag
válasz Armahun #6251 üzenetére
Próbáltam több üvegfóliát is, érdekes mód az olcsóbb darabok voltak a jobbak. Viszont egyiknél sem volt olyan jó az ujjlenyomatolvasó mint a gyári fóliánál.
Amúgy miért erőltetik az ultrahangost? Előző telefonom optikai szenzorjával semmi ilyen gond nem volt.Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
qltsar
veterán
válasz milkabrams #6252 üzenetére
Mindegyiknek megvan az elonye, hatranya.
Ultrahangos korom sotetben nem egeti ki a szemedet, mig az optikai full fenyerot kuld az ujjlenyomat olvaso alatti reszre, amit teljesen altalaban nem fedsz le, igy a 100% feher fenyerovel megkuldott kijelzo kiszokik az ujjad mellett. Szamomra ez baromi idegesito, valamint ha megnezed akkor az osszes color correction funkciot ideiglenesen kikapcsolja ilyenkor a rendszer.
Tehat, ha van egy eyecomfort meg adaptive color correction bekapcsolva, akkor ahogy felold a telefon, meg 1-2secig csak az alap szintonus lesz aktiv, majd atvalt.
Elvileg vizes, zsiros kezzel jobban mukodik az US, szaraz borrel meg az optikai.
Utobbit teli honapokban sajnos szivom rendesen, kb. 4/10 alkalommal tudom ilyenkor feloldani a telefont. Ez majus korul atmegy 8/10-be, egeszen oktoberig.
-
milkabrams
őstag
Én nem merültem el ebben ennyire, de az optikait jobbnak találom, az általad írtak számomra nem jelentenek problémát.
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
qltsar
veterán
válasz milkabrams #6254 üzenetére
Persze, de nem tudhatod, hogy hany embernek jelent problemat.
Jelenleg 2 embernel tartunk, tehat 50% ezt preferalja, 50% a masikat.
Leirtam az elonyoket, es hatranyokat.
Ultrasonicnak tobb elonye van, mint hatranya, igy egyszeruen azt is lehet mondani, hogy "jobb".
-
qltsar
veterán
válasz zoli8814 #6256 üzenetére
Pont masik topikban beszeltuk ezt nemreg.
OP 9 Promat nagyon visszasirom az ujjlenyomat olvaso megbizhatosaga miatt, de, ha arra gondolok, hogy hanyszor sikerult az agyban megvakitanom magam, mert felrenyomtam az ujjlenyomat olvason, akkor inkabb erzekeljen felre .
[ Szerkesztve ]
-
LosBlancosRM
senior tag
válasz milkabrams #6254 üzenetére
Szerintem csak a méretével van baj. Nem értem, hogy miért lenne akkora dolog belerakni egy fél kijelzőnyit legalább. Biztos nem fér bele az 600kba.
Samsung Galaxy S24 Ultra
-
$atirka
senior tag
Akkor azt rosszul tudom, hogy az optikai kevésbé biztonságos, mint az uh-s? Úgy mint a sima samsungos arcfelismerő vs face id? Előbbit ki lehet játszani egy jobb minőségű fotóval, a faceID-t meg esélytelen...
Aztán lehet csak álmodtam ezt az infót és jó nagy blődséget írok."Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
zoli8814
aktív tag
Igen, én azt sem bánom ha kevésbé biztonságos, mivel nem tartok atomtitkokat a telefonon.
Azért a Oneplus vonalról nekem a 65(ma már több) wattos gyors töltés is hiányzikdnelb: Nekem 22 ultra volt az utolsó Samsungom, de igen, ahhoz képest ég és föld, azt már fólia nélkül használtam,és még úgy sem olvasott rendesen.
Ez a mostani már Spigen üveggel 10/10-es, csak azok a száraz téli napok ne lennének, mert olyankor tényleg kínlódás van.Xiaomi 14 Ultra
-
qltsar
veterán
válasz $atirka #6260 üzenetére
Nem, van benne igazság. Egy nagy felbontású ujjlenyomat fotóval elvileg átvágható, mivel az optikai ujjlenyomat olvasó gyakorlatilag egy kamera, ami az ujjadra világított fény visszatükröződéséből azonosít be.
Itt egy kis - nem túl szakmai - cikk a különbségekről: [link]
S24 Ultránál amúgy frissítették a szenzort Qualcomm QFS4008-re: [link] ami elvileg csak egy minimális frissítés, ugyanazon branding alatt megy, de más a modell név, mint 23 Ultra alatt [QFS2608]: [link]
-
ShadowLac
addikt
válasz Tybike81 #6249 üzenetére
Van egy barátom 22 ultrája van... ha találkozok vele csinálok összehasonlítást.
Amúgy 10x meg 30x módban mennyit fotózol?én kb semennyit. Ezért is szüntette meg a samu a 10x optikait.
Hozzám igazította a lencséket. Meg a felhasználók 99.9 százalékhoz.Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
pg1966
aktív tag
válasz Tybike81 #6264 üzenetére
Azt azért nem jelenteném ki, hogy a 10x-es jobb, mint az 5x-ös, mivel egy nagyobb méretű és felbontású (50 MP vs 10 MP) szenzort raktak az 5x-ös mögé, ami szenzorzoommal tudja a 10x-es nagyítást (meg a kettő között mindent), tehát olyan, mintha 10x-es lenne 12 MP-lel, nem a 10 MP felskálázva 12-re!
-
$atirka
senior tag
válasz mgTerminator #6269 üzenetére
Ő már rég leleste a jelkódom
"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
NY_A
őstag
válasz Tybike81 #6249 üzenetére
Jobb volt, de ez nem meglepő. Én viszonylag sokat használom a 30x zoomot így ezek szerint ahhoz a szűk réteghez tartozom akinek ez is fontos. Nem drámaian rosszab, de láthatóan jobb 30x képet készít a 23U vagy a 22U. De mivel alatta viszont jobb a 24U így nem igazán zaklat fel a dolog.
-
ForRedGlory
félisten
válasz ForRedGlory #4836 üzenetére
Na egy kis update... Megjött a telefon márciusban, de számlát azóta sem küldtek. Rájuk is írtam többször, hogy mi lesz már, de nem... erre pár napja kaptam egy 20.000 Ft-os kompenzációt, amire visszaírtam, hogy nem tartom korrektnek, mert továbbra sincs sem számla, sem hűségpont.
Erre tegnap visszaírtak, hogy a kompenzációt nem is nekem szerették volna adni, csak véletlenül az én e-mail címemre küldték ki. Ezen a ponton elpattant az idegem és feljelentettem a Samsungot a fogyasztóvédelemnél a Hűségpontok kezelése miatt, a számlahiány miatt és még grátiszban azért is, mert adatvédelmi incidenes keletkezett azzal, hogy a csomagomat más kapta, így illetéktelen hozzáfért az adataimhoz (név, telszám, cím).
Már bánom, hogy elfelejtettem beleírni a csomagok szállításával kapcsolatos problémát (azaz miként küldhettek ki nekem egy mástól visszaérkezett csomagot hiányosan, miért nem nézték meg, hogy a tévesen másnak kiküldött csomagom esetében tényleg mindent vissza is kaptak a harmadik féltől. Majd lehet ezt még kipótolom vele, mivel most nagyon tele a tököm a Samsunggal. Totálisan hülyének nézik az embert.
Össze-vissza szopatja magát a Samsung. Amikor belengettem tegnap, hogy felnyomom őket számlahiány miatt, akkor pár órán belül küldtek egy számlát, de ezt nézzétek... megmutatom, hogy mi van feltüntetve vevő adatnál.
Konkrétan még számlát is hamisítanak... ez nálam nam magánszemély, így még a 3 év garancia sem állna meg.
Persze meg ledhetett volna ezt oldani úgy is, hogy azt mondák, hogy nesze fiam, itt a kupon, rendeld meg újra, aztán akkor minden rendben lesz.. de nem... nem... ők felvettek egy fiktív megrendelést, ezek szerint SEH-S eStore vevővel és úgy küldték ki. Ez mindennek a legalja.
[ Szerkesztve ]
-
< CyberBob >
őstag
Fel rakták a gyári Samsung fóliát, de sajnos került alá egy szösz.
Mondták a SES-ben hogy felteszik a másikat is ha akarom (két darabos a csomag) de inkább a náluk lévő "fóliát" ajánlják. Ez a méretre vágott, ráfújnak valamit a kijelzőre és úgy rakják fel.
Mit gondoltok inkább legyen a SES féle?
Az oleofób réteget nem rontja el (pl. leszedésnél), ceruza megy rajta (újlenyomat olvasó működik elmondásuk szerint)?Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
Tybike81
őstag
válasz < CyberBob > #6277 üzenetére
Bocsi nem neked akartam
Én a gyerek miatt használom a 10x 20c vagy 30 zoomot,és ahol az S22Unál még kivehető volt az arca itt a S24Unál már pixel háború van . A zoom nekem sokat jól jött nyaralásnál meg mikor távolabb játszott a gyerkőc vagy távolabbi dolgok fotózásánál. De akkor nem nálam van a hiba, hanem ennyit tud. Amúgy milyen beállításokat érdemes használni az optimalizálás beállításnál meg a camera assistantban?
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S24 Ultra 512gb, SGW 7 Ultra
-
Pistakiss
őstag
Sziasztok!
Ma lettem tulajdonosa ennek a készüléknek, az előd az S22u volt, vagyis még megvan. Titán szürkében vettem, Vodafone-nál. Egyelőre nem költöztem át, mert ahhoz kell egy nyugodt idegrendszer. Tettek rá fóliát, ott helyben vágták, az elődön is ilyen volt, meg voltam elégedve vele. Meg tokot is vettem, a Smart view tokot, ezt szeretem, ez a 4. telefonom, amin ez van.
A pozitív-negatív tapasztalataimról írok majd."Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős
-
CP111
tag
válasz < CyberBob > #6277 üzenetére
Spigen Neo Flex 2-Pack
Ezt te is fel tudod tenni. Pofon egyszerű!Infláció mögé bújtatott vagyonelkobzás folyik a világban! Az elektromos autó olyan, mintha egy működő mikróhullámú sütőben ülnél! Gratula hozzá aki azt vesz!
-
Pistakiss
őstag
válasz gyuri81 #6281 üzenetére
Köszönöm!
Talán este ráveszem magam az átköltözködésre. Addig csak feltöltöm, meg nézegetem. Sok program miatt izgulok, hogy hogyan települ át, jól működik-e majd, pl OTP, Simple, kamerák, stb"Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős
-
spawn21
veterán
-
Pistakiss
őstag
válasz gyuri81 #6284 üzenetére
Az előző telefonra én is azzal költöztem, de másfél év után elég sok minden került a telefonra, ami miatt előre ráz a hideg. Remélem ez csak az új költözés miatt van. A nulláról költözéstől még jobban rettegnék. Majd beszámolok a fejleményekről
[ Szerkesztve ]
"Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős
-
qltsar
veterán
válasz zoli8814 #6287 üzenetére
Azért iPhone-ról Androidra SmartSwitchelni nem ugyanaz, mint Androidról Androidra, főleg Samsungról Samsungra.
Utóbbinál van a legnagyobb esélyed arra, hogy valami félremenjen.
Sokan a 0-ról indulást úgy tekintik, hogy ténylegesen 0-ról indulás, pedig ezt nem így kellene értelmezni.
A legtisztább - szerintem - ha szépen leszinkronizálsz mindent Google-el, ezzel visszajön a WiFi jelszavaktól kezdve az alkalmazásokon keresztül minden. Néhány alkalmazás beállítás is leszinkronizálódik, és bizonyos telefon beállítások is leszinkronizálódnak.
Én ezek után csináltam SmartSwitch-et, kizárólag a belső tárhelyre, így szinte biztosan elkerülhető a probléma.
Nagyon sok Reddit / XDA post van arról, hogy még ma is mennyire félre tud menni egy teljes SmartSwitch-es visszaállítás, véleményem szerint nem éri meg kockáztatni a random merülést, alkalmazás chrashelést, melegedést azzal szemben, hogy 1 órát pluszban ráfordítasz a beállításokra amiket a Google nem húz vissza.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
A EZ FIT GLAS.tR is ennek van titulálva, de ez tapasztalatom alapján nem igaz, nem ér ki normálisan, szörnyű vele a gesztusvezérlés, és a tollhasználat.
Jelenleg ESR-t használok, ami "kiér" a szélekig, nyilván ez sem teljesen, de ezt hívnám tokbarátnak. Nillkin Nature Pro-val használom, aminek az eleje "benyúl" a kijelző elejére.
[ Szerkesztve ]
-
-
zazenke
őstag
a spigen ez fit glass pont addig ér ki szerintem ameddig kell . Pont a világító kijelző széléig tehát azon túl már nincs hasznos terület. Nekem nem tűnik rossznak a ceruza sem vele . Látszólag nagyon könnyen fel lehet tenni de a valóság az hogy nagyon nem mindegy hogy hol végzi az ember mert vagy 5x emeltem vissza mert mindíg megláttam egy pici hirtelen oda vonzódó szöszt alatta. A spigen tokkal pedig nyilván barátok mivel megáll a szél előtt 1.5 mm-rel így nem nyomódik fel meg amúgy is ott már a kijelzőnek az íves része van. Nagyon csúszós kemény üveg hatása van és szokatlan is a hidrogél fólia után mert az meg picit tapadósabb volt
-
Pistakiss
őstag
Sziasztok!
Na, rávettem magam és átköltöztem az S22u-ról. Nem volt kis meló, de megérte. Most úgy néz ki, hogy minden működik, ami nekem szükséges."Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős
-
zazenke
őstag
nem használok semmilyen gesztus vezérlést. igazából nem is vagyok képben hogy mire gondolsz . az amikor a kijelző felett ide oda legyezgetek a kezemmel ? csak a sima ceruza hagyományosan használva ott pedig ahol húzom a kijelzőn ott szépen érzékel és húzza a vonalat
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz zazenke #6299 üzenetére
Igy nehez elmagyarazni.
Az emlitett vedovel a vissza gesztusnal gyakorlatilag karcolod az uveg szelevel az ujjaid, vagy a ceruza hegyet, irtozatosan kellemetlen.
ESR-rel pl. nincs ilyen problema. Messze nem gondolom a legjobbnak, de nem talaltam masik ilyet, amivel hasznalhato normalisan a gesztusvezerles + ceruza.
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest