Új hozzászólás Aktív témák

  • SaGa59

    őstag

    válasz Aarpok #29620 üzenetére

    Hibákat találtunk az OS/2-ben eleget, míg fejlesztették. De az IBM azonnal javította is őke. Nem véletlen, hogy jó egy évtizedig OS/2 volt az ATM-ekben és nálunk a mai napig működik olyan program, ami 2.11-es, azaz 1993-as verzió alatt működik, mindenki megelégedettségére.
    A MS a Windows NT4-gyel jutott el arra a szintre nagyjából, ahol az OS/2 3, Warp járt, előtte jó két-három évvel. Az NTFS a HPFS (ez volt az os/2 fájlrendszere) kicsit megspécizett verziója, de csak az NT4-ben sikerült rendesen implementálni, addig csak szűkített képességekkel ment. Pl 2 GB fájlméret korlát. Ilyenek a HPFS-ben nem voltak. Majd az IBM kég kihozta az OS/2 4-et, a Merlint, amiben pl benne volt az a beszédfelismerő rendszer, ami a windowsokba a mai napig nem tudott bekerülni. 1996-ban. Angolul, németül, franciául és spanyolul diktálni lehetett a gépnek és az akár egy titkárnő, hiba nélkül leírta a szöveget. Még azt is, amit én mondtam neki, pedig a kiejtésem nagyon gyenge. Na ez is ment a kukába a Merlinnel együtt, amikor 2000 körül az OBM eladta az egészet egy kanadai cégnek, akik még egy kísérleti példánnyal (e-commerce) kijöttek, aztán leállta vele. Sajnos.
    Nem játék, hanem szerver és munkaállomás oprendszer volt, jóval a windows előtt váltott valódi multitaskra és 32 bitre. 16 bites változata talán nem is volt, de ebben lehet, hogy tévedek. Rég volt.

    [ Szerkesztve ]

    STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

Új hozzászólás Aktív témák