Új hozzászólás Aktív témák

  • tomimidi2

    csendes tag

    Sziasztok! Segítségeteket kérném, mert picit elakadtam. Adott egy Synology nas, egy Unifi USG 3P (alap háló: (192.168.2.0/24), egy dlink switch és egy Unifi AP AC LR komponensekből álló háló. Egy Synology NAS -ra telepített Unifi szoftver végzi a controller szerepet ebben az alhálóban, Minden tökéletesen össze is állt.

    Azonban egy vendég wireless hálózatot szerettem volna létrehozni Guest portal bejelentkezés nélkül és itt akadtam el. Sima jelszavas vendég hálóz szeretnék mási kip tartományból, hogy ne lássa az alap network eszközeit. Mondjuk 10.10.10.0/24-es alháló lenne. A Vendég wifi azonosító létre is hoztam 20-as VLAN-al (Guest access bekapcsolva/de enélkül is próbáltam normál corporate-ként második hálónak). A network alatt is létrehozva a dhcp háló VLAN 20-al.

    A 192.168.2.x hálóra csatlakozva a tartományból kap is ip-t a kliens és midnen működik, de amint guest-re megyek (és ez bármilyen más eszközről próbálva így van) akkor lassan, de felcsatlakozik,viszont nem kap IP-t a megadott tartományból, így értelem szerűen nem is megy rajta a net. A controller alatt viszont azzal az ip-vel látszik, amit az alap alhálóból kapott (192.168.2.x) viszont már a Guest wifi névre csatlakozva. Érdekes... Természetesen minden eszközön utolsó szoftver telepítve. Gondolom valami egyszerű dolog miatt nem megy, de nem jövök rá. Segítségeteket köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák