Új hozzászólás Aktív témák

  • Metacska

    aktív tag

    Sziasztok!

    Sajnos nem vagyok egy nagy hálózat-guru és ma szembesültem egy problémával, amit nem tudok megoldani.

    Adott volt idáig DIGI kábelnet (100 mbit) és egy nemrég beszerzett TP-LINK WDR3600 router. Nemrégiben megrendeltem a DIGI-nél a 200 mbites vonalat. Amikor jöttek aktiválni akkor lepődtem meg, hogy nem merült ki abban a sebesség-duplázás, hogy a házban a netes "dobozban" áthangoltak.....

    Hozott magával a technikus egy DIGI-s wifi routert (ZTE ZXHN H296N), közölte, hogy mától erről megy majd a net és telefon, én pedig jeleztem, hogy ezt nem szeretném, mert nemrég vettem routert, melynek sokkal erősebb wifi jele van és tudja az 5 ghz-t ellenben a DIGI eszközével. Mondta, hogy semmi gond DHCP-vel megoldható, hogy a jelenlegit használjam.

    Szóval most a falból a net a DIGI-s routerbe megy és onnan az enyémbe, a DIGIs eszközben letiltottam a wifit, szóval most technikailag minden megegyezik a korábbi (100 megás net) állapotokkal.

    Sajnos azonban a net random időközönként megszakad és nem másodpercekre, hanem 2-3-4-5 percekre megy el. Az eszközök piktogramjai nem mutatnak ekkor semmi furcsaságot és a menüjükben sem látok semmi furcsát. A dolog meglehetősen idegesítő.

    Kérném a segítségeteket, hogy mitől lehet a szakadozás.

    Köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák