Új hozzászólás Aktív témák

  • csorba23

    tag

    Üdv!

    Segítségre lenne szükségem. Nem vagyok egy nagy hálózatos szakember, amit kellett, idáig meg tudtam csinálni, de most elakadtam, segítség kéne.

    Van egy T-Home-s kábel netem IPTV-vel, ehhez adtak egy Cisco EPC3925 routert. Van egy másik routerem, Asus N-12 (D1).

    Idáig az Asus range extenderként működött, vagyis wifin kapta a netet a Ciscotól és adta tovább. Viszont át szeretném állítani az Asus-t access point üzemmódba, vagyis hogy vezetéken kapja a jelet a Ciscotól, de sehogy sem sikerül.

    A Cisco-s router a 192.168.0.1-en van. Az Asus meg magának 192.168.1.1-et akar adni, ami gondolom, nem jó. Ezt csak úgy tudom elkerülni, ha manuális beállításra váltok át és én adok neki 192.168.0.xx-et.

    De így sem akar működni valamiért.

    Mit dugjak hova és mit állítsak be Asus-on? Az Asus-hoz adott telepítő/konfiguráló programmal próbáltam, de elekadtam. Mindig azt írja ki, hogy nem nem tud tovább lépni a setup wizard, mert két hálózati kábel van bedugva az Asusba. Ha csak 1 van bedugva, akkor is ezt írja ki.

    Más kérdés: ha range extenderként üzemel, akkor ugye ugyanazt a csatornát használja mindkét router. Ez így nem zavar be jelerősség terén? Egy Galaxy S2-esem van aminek amúgy is gyenge a wifije és a lakás másik végében már alig van jel (nem túl nagy a lakás :) ).

    Harmadik kérdés: az IPTV-s set top box idáig a Cisco-ba volt bedugva. Van egy régi SMC routerem is a Cisora kötve, ha abba átdugtam a set top boxot, ugyanúgy lehetett tv-zni. Viszont ha a range extenderként üzemelő Asusba dugom a set top boxot, nincs tv. Ez miért van? Azért szeretném kábellel rákötni a Ciscora az Asust mert abban reménykedem, hogy így az Asus-ba dugva a set top boxot, működni fog a tv.

    Köszi előre is ha valaki tud segíteni.

Új hozzászólás Aktív témák