Új hozzászólás Aktív témák

  • TillaT

    junior tag

    válasz asdf_ #6766 üzenetére

    Leegyszerűsítve, matematikailag igen, de ezt a megfogalmazást eredendően és alapvetően azokra a társasházakra (lakóközösségekre) találták ki, ahol az önálló lakások egy közös használatú helyiségből (lépcsőház, közlekedő) érhetőek el.

    pl. egy 10 lakásos társasházban van minimum egy olyan helyiség (a lépcsőház), ami "nem lakás céljára szolgáló helyiség". Vagy esetleg van még egy közös kazánház vagy mosó/szárító/tároló helyiség, ami szintén nem lakás.
    Egy 2 lakásos társasháznál is lehet ilyen (közös lépcsőház, előtér, lakótértől független közös kazánház, ...)

    Nálunk nincs ilyen.
    Nincs közös lépcsőház. Még csak átjárási lehetőség (belső ajtó) sincs a két lakás között.
    A gázkazán is az egyik lakáson belül, annak a fürdőszobájában van.

    Szerintem nem mi vagyunk az egyedüli családi fogyasztók, akik hasonló fizikai paraméterekkel bíró, egymásmellé épített, egyetlen közös elválasztó fallal bíró önálló lakásokban laknak, amiknek csak a lakatlan padlásterük nincs kettéválasztva.

    Nekem úgy tűnik, hogy kellő átgondolás híján csak ráhúzták a társasházi kategóriát a hozzánk hasonló házakban élő családi fogyasztói közösségekre.

    Mindettől függetlenül a "Lakossági fogyasztó" és a "Családi fogyasztói közösség"-ben élő lakossági fogyasztók közötti elszámolásnál alkalmazott díjdifferencia -még ha csekély mértékű is- szerintem diszkriminatív.

Új hozzászólás Aktív témák