-
IT café
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzaSza0909
csendes tag
Sziasztok!
Egy 2000 Ft alatti összeget kellene utalnom valakinek belföldön, nincsen GIRO-n címezhető bankszámlája, csak Revolut. Küldött egy Revolut.me-s linket, amin négy különböző kártyával (Raiffeisen, K&H, Erste, MBH - vegyesen debit és credit is, mind Mastercard) se tudom végigvinni a fizetési folyamatot (se desktopon, se mobilon). A jelenség ugyanaz: megadom az adataimat (név, e-mail cím - próbáltam ékezettel és ékezet nélkül is a nevemet, nem számít), megadom a kártyaszámot. Utána továbbdob a második faktoros 3D Secure bankkártya-hitelesítésre, az adott banki appból sikeresen hitelesítem a fizetést (mind a négynél ez is megvolt).
Ezek után a Revolut ennyivel zárja le a folyamatot:
"Something went wrong. We couldn’t complete your payment. Please try again later."
A banknál nem látszik terhelés vagy befoglalás (egyiknél se)Óriási ívben kerülöm ezeket a fintech retteneteket, az utóbbi években valahogy minden ilyenbe belefutok, ha néha a Wise vagy Revolut közelébe kell keverednem. Ez újabb megerősítést nyert most....
Lenne tanácsotok, hogy mit lehetne tenni, hogy a másik fél megkaphassa a pénzét?
[ Szerkesztve ]
-
SzaSza0909
csendes tag
válasz Oliverda #44776 üzenetére
Csak "Pay with card" gomb van a request oldalon, hogyan tudok Google Pay-t használni?
(Évtizedet dolgoztam banki IT-ban, tudom, mekkora tud lenni trágyahalom az is - de ott nincs olyan, hogy napokig nem férsz hozzá a pénzedhez, és nem tudsz emberi ügyfélszolgálatoshoz jutni igen gyorsan, továbbá a bnakok tökén áll az MNB, kártyatársaságok stb.)
-
SzaSza0909
csendes tag
válasz Oliverda #44778 üzenetére
Köszi, akkor ez se fog így menni sajnos.
Revolutos haver intézi, aztán elutalom neki GIRO-n, az legalább működik
UPDATE: Revoluton belülről sem megy, a szokásos sokatmondó és informatív "something went wrong" hibaüzenet jön
Pedig nem igaz, hogy nincsen a backend-en granuláris információ a kártyás fizetésekről:
https://developer.revolut.com/docs/guides/accept-payments/errors/failure-reasons(Bármilyen komolyan vehető IT szolgáltatásnál _alap_, hogy normális hibakódot ad vissza a rendszer, megkönnyíti a hozzáértőbb end-user és az incidenskezelő dolgozó dolgát is, ha nem csak egy "something went wrong" típusú, 0 információtartalmú üzenetet kapok. Pl. még egy kékhalál is hasznos információhalmaz, amivel el tudsz indulni a hibakeresésben....)
[ Szerkesztve ]
-
SzaSza0909
csendes tag
válasz Oliverda #44788 üzenetére
Tájékoztatás nem kell banktitokról - egyszerűen az URL megnyitására ne az a felület jöjjön be, ahol be lehet vinni a megfelelő kártyaadatokat, végigcsinálni a 3D Secure-t stb..
Ha egyszer inherensen tudható, hogy ez egy fogadásra alkalmatlan számla, visszaadhatná azonnal a payment request URL megnyitására a "Something went wrong"-ot....
(esetleg bekérhetnék az e-mail címemet, ahol jelznek, ha a payment fogadására akalmassá válik a számla)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest