Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz vmarci21 #34977 üzenetére

    Az IBAN az önmagában csak egy azonosító szám, nincs olyan IBAN számla.
    Csak a Revolut meghatározását használtam, a csomagok táblázatában ők írták így: IBAN-számla euróban.

    Megértettem a még részletesebb leírásod, már én is így látom a Revolut működését.
    Csak a szóhasználatban van eltérés közöttünk, ami félreértést is okozhat nálam.

    Számla van, minden pénznemhez külön-külön, ... Viszont mindegyik számlához ugyan azt az IBAN számot rendeli a Revolut.
    Én számla alatt azt értem, aminek egyedi azonosítója van, és van devizaneme is. Ez a hagyományos megközelítés.
    Megnéztem 3 bank kivonatát is. Mindnél szerepel a számla egyedi GIRO-száma, az IBAN-szám is és a devizaneme is. Ha van bankon belül devizaszámla is, akkor más az IBAN is.
    Az utalásoknál mind a küldő/fizető, mind a fogadó/kedvezményezett félnél egyedi számlaszám szerepel. Egyébként ezek beföldi utalásnál is IBAN- és nem GIRO-számok. Ez azt jelenti, hogy pl. egy forint számlán (egyedi IBAN) csak forintot tartanak nyilván. Ha más devizanemben utalnak rá, akkor valamelyik banknak váltania kell.
    A Revolutnál viszont egy IBAN kezeli a különböző érkező devizákat, és szortírozza az ügyfél számlái között a beérkező deviza alapján. Én a Revolutnak az egyéb devizák egyenlegeit nem tekintem azonosnak a hagyományos, egyesi számlaszámú bankszámlákkal. Funkcionálisan nem teljesen azonos a kettő.
    Csak kérdezem: ha te most a revos számládról forintot utalsz az én forintszámlámra, akkor nálam milyen számlaszám fog megjelenni a küldőnél? A Te revolutos IBAN-számod? Inkább azt tartom valószínűnek, hogy a Revolut rafis számlaszáma, és a megjegyzés rovatban a te neved és/vagy azonosítód. És áprilistól, amikor nem lesz rafis gyűjtő, akkor milyen szám lesz a küldőnél? Nem tudom a kérdésekre a választ. Az elsőre te biztos tudod, a másodikra pedig áprilistól lesz biztos felelet.
    Nekem Wise-számlám van. Onnan ha az egyedi IBAN-os forintszámlámról utalok forintot egy magyar bankszámlára, akkor a küldőnél a számlám IBAN-száma jelenik meg. Pont úgy, mint egy hagyományos banki utalás esetében. Azt a Wise-nál sem tudom, hogy mi lenne a kiírás, ha pl. rubelt utalnék/kapnék egy orosz számlára/számláról. :F
    Mindegy, a szóhasználati különbség a használatot nem befolyásolja.
    A tájékoztatásaidat pedig köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák