- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zorzy4
addikt
Ehhez mit szóltok?[link]
A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!
-
bepe79
addikt
Hogy lehet így szétbarmolni egy telefont? Ráadásul egy 8800 Carbon Arte-t, aminek elvileg karcálló a kijelzője és a fémváz is? Soha nem értettem, hogy mit csinálnak vele az ilyen barbárok, nekem mindegyik telefonom karcmentes, gyakorlatilag új, olyannyira vigyázok rájuk (kivéve a B2700-ra, amit ugye használtam már autószerelésnél, és kijelző-cserés lett, miután rácsaptam a motorháztetőt).
Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn
-
bepe79
addikt
Meg ezek szerint ez nem is Nokia telefon, mert ha az lenne, akkor 200K-ba kerülne.
Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn
-
-
bepe79
addikt
-
zorzy4
addikt
Végre én is beszámolhatok egy új szerzeményről. [link] És gsm, csak sajnos akku nincs hozzá.
A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!
-
KSparrow
őstag
jó, persze, tudom, csak nem hagyhattam ki...
Minolta5: Grat! bírom rajta a GSM logót... kicsit olyan, mint amikor rátették LG-kre, hogy "Color display" meg "VGA camera"Csoda120: nem tudom, de lehet az a különbség, hogy a magyar nelvűben minden magyar, míg a magyar menüben csak a menü, de pl sms-írásnál már angolul ír. de nem tudom, lehet csak a vaterások nem tudják, de ugyanazt értik, azaz hogy magyar.
[ Szerkesztve ]
Nokia kérdéssel forduljatok hozzám nyugodtan! S22u, Mobilmementók
-
tom956ster
aktív tag
válasz pszili8 #4569 üzenetére
Ebay-al kapcsolatosan volt már vagy 27 sikeres tranzakcióm és 100%on vagyk, lévén hogy csak veszek
Ha van konkrét kérdés jöhet püben vagy itt az odlalon is!
Köszi az akkus tippet a segítőnek a 8110i-vel kapcsolatosan, megfontolom, csak sajna Salgótarjánban vagyok, ezért nem megyek fel pestre....3D civil engineer / Dell Precision M7720 /desktop workstation: Gigabyte GA-Z170XP SLI | i5 6600k | 2x16 GB Jigsaw|2 x ASUS GTX 1060 6GB | Server: HP Gen 8 Microserver
-
pszili8
aktív tag
válasz tom956ster #4571 üzenetére
Csak általános dolgokról akartam kérdezni,még nem is vagyok regisztrálva..Pl a fizetés,hogy történik,az innen vett cuucra is van vám?Mennyi szokott lenni a postaktg pl.usából,németből,angliából?Ilyesmik
Blackberry Q10,Xiaomi Mi A1
-
meroly
veterán
válasz KSparrow #4570 üzenetére
Hajj, de tetszik ez a fehér 5310-es.....és pont helyben van és nem is drága.... Lszi beszéljetek le róla!
Nem retro, bocs[ Szerkesztve ]
Impossible is nothing
-
KSparrow
őstag
szép szép, de én nem venném meg... mármint ennyiért nem drága, (én 2 éve vettem 40K ért) de hááát...
figy., ha zenét akarsz hallgatni, ajánlom, meg alap telefonálásra, de ha mindennapos telefonnak akarod, akkor ne. ez nem arra val. szoftveresen hülye szegényke. amúgy lehet, hogy az a baja, hogy nem gyári témával használom? mert már hallottam olyat, hhogy amiatt nem volt jó. most visszatettem egy gyárira, oszt meglátjuk. hát tudom, le kéne beszléljelek róla, de sztem ez nem olyan vészes, ha ki tudod próbálni, akkor ezeket nézd meg: 3.5 jack, töltő ne lötyögjön, a ház nagy része pttintós(előlapot fönt fogja csavar, am. attintős ,ne lötyögjön) az alsó hangszóró sztereo, a fényérzékelő, látja-e a microsd-t, minden gomb megy-e, (oldalsó zenegombok is!!!) . a kijelzővel stb nem lehet akkora baj. am. szép állapotú, de ennyit is ér meg. (nekem amúgy full fekete van.. )Nokia kérdéssel forduljatok hozzám nyugodtan! S22u, Mobilmementók
-
KSparrow
őstag
hát akkor tényleg nem éri megvenned. mert akkor neked pont az ellentettje kell... inkább vegyél egy 3310est telefonnak, meg egy digit. fotógépet... (esetleg celluxozd össze, és kész a kamerás mobil, mint anno a vodafone reklámban... )
de a lényeg, hogy ez pont abban gyenge, amire neked kéne. zenére egyébként jó.[ Szerkesztve ]
Nokia kérdéssel forduljatok hozzám nyugodtan! S22u, Mobilmementók
-
zombinyul
addikt
A kamerája tényleg harmat gyenge,nekem is volt 5310-esem egy ideig,2 megapixelben szégyenletes képeket produkál...Azért is adtam el,fényes nappal olyan rohadt "ködös" képeket lőtt,hogy rossz volt nézni
Minden másban egész jó,de akkor már inkább egy 6500 ClassicHonor 90 12/512GB / Honor Magic Watch 2 / Samsung A13 3/32GB
-
pszili8
aktív tag
Meroly:ha fényképezni akarsz akkor sztem N95-öt vegyél.Én imádtam a fényképezőjét az miatt nem akartam eladni,de eladtam ez az 5800 meg szégyen milyen képeket csinál
Zombinyul:A 6500c király,teló Pár év múlva biztos lesz a gyűjteményemben,most is van csak még nem tagBlackberry Q10,Xiaomi Mi A1
-
meroly
veterán
Hát srácok, nem tudom, 5310 nem okés, most beszéltem azzal a haverommal, akinek volt és mondta hogy hál' Istennek sikerült megszabadulnia tőle.
6500c is tetszik, de az túl kényes.
Egyelőre nem lesz új teló, hacsak a T nem akcióz le valamit az iskolakezdésre, tavaly ilyenkor vettem a 6303-at 15k körül asszem, el is adtam gyorsan 20k-ért.Impossible is nothing
-
tom956ster
aktív tag
válasz pszili8 #4576 üzenetére
Általános dolgok az ebay-al kapcsolatosan (ezek az én tapasztalataim):
1. a fizetés egyetlen biztonságos módja a Paypal, ezt kell elősször beregelni, ide kell egy dombornyomott hitelkártya, vagy egy Net számlacsomag (nekem utóbbi van és egyszerűbb mint a hitelkárta) ( a regisztrációról most nem írnék, ha van kérdés szíveen segítek)
2. az innen vett cuccra VAN VÁM és nem ez a gázos tétel, mivel 6 % körül mozog, hanem a 25% áfa, ami megy a vámmal emelt áruköltségre és a postai díjra is
Vám ügyintézés + 2-3 hét a csúszás a termék megérkezéséig. Kb 50 dollárig nincs vám, de ha veszel egy olyan holmit, amit szép nagy dobozba csomagolnak és kamuból fel van tüntetve az értékenek a 10-20%-a (kínai csel) akkor majdnem biztosan kiszedik a vámon, felbontják: né'má, nincs benne az eladói számla (kínából nem szokott, amerikából mindig!) ekkor megkeresik a címzettet levélben, hogy légyszíves és küld be nekik a paypal által levont teljes tranzakció értékéről szóló email jelentést. Na, ez az ami alapján kiszámolják a vámot és az áfát. Az EUból rendelve nincs vám, viszont ott is megfogják az 50dodónál drágább holmikat, mivel van ÁFA
Kínáról még annyit, hogy többnyire 2-3 hét a postaidő vámügyintézés nélkül, és korrektek. Amerikaiak nem írnak "csalóka" értéket a csaomgolásra, majdnem mindig vámolnak kintről, hacsak nem elég olcsó és kicsi a csomag. Az egyik mentőöv talán az EMS csomagszállítás, az 6 nap alatt otthon van és nincs idő a vámmal szarakodni, ellenben jó drága
3.a postaköltség kérdésed kicsit megmosolyogtató, et nem venném komolyan. Kint is úgy működik a posta ahogyan itthon: súly és méretek alapján. Ezért azt mondanám, a posta 1 dollártól 1000 dollárig terjed
Komolyra fordítva a szót itt is van kínai csel: a holmit licitre elviheted 1 dollárért, vagy 1 centért (volt már ilyenem) de annyi rajta a pk, mintha megvetted volna Buy in -ben és ingyenes lett volna a posta. Egyszóval úgy tüntetik fel, hogy filléres a cucc, de a postaköltségben benn van a hasznuk teljes egészében
Hogy egy szép ellenpéldát is mondjak: vettem már kintről iPohnera kijelzővédő fóliát, vastagat, 6 amerikai dollár centért = 12 forint és ingeynes volt a posta
Angoloktól és németektől még nem rendeltem, számomra kína és amerika a szimpi és olcsó...
Még egy fontos dolog: ebayról én csak olyan eladótól vettem eddig, akinek van ebay shopja és legalább 98% os a megbízhatósága! Ha itt veszel bármit is, a biztonságos paypalos fizetésen keresztül is nagyon nehéz futni a pénzed után, ha aztán nem kapsz érte semmit sem. Volt már ismerősi körömben rosz példa: 70000 ftos karóra, előre fizetve paypalon keresztül és nem jött semmi, eltelt egy hónap semmi, két hónap semmi, ebay utánna ment az ügynek = kínai eladó felszívódott a pénzzel és ennyi
Szóval csak óvatosan...Itt az off vége és bocsi mindekitől!
3D civil engineer / Dell Precision M7720 /desktop workstation: Gigabyte GA-Z170XP SLI | i5 6600k | 2x16 GB Jigsaw|2 x ASUS GTX 1060 6GB | Server: HP Gen 8 Microserver
-
pszili8
aktív tag
-
ligeti8
csendes tag
válasz pszili8 #4588 üzenetére
Helló! nem lebeszélni akarlak, csak tanácsot adni!
N95 - Sosem vennék. Hihetetlen szarul van konstruálva, egyszerűen a normál használattól is kopik mindene, papírvékony műanyagok, amúgy nem lenne rossz.A szalklagkábel problémákhoz, még túl fiatal.
6500 c- Amikor kijött mindenki azt hitte hogy végre egy fém teló ami tutibiztos. Hát nem így lett. A tetejét műanyagból hozták össze, ami ha eltörik a telefont nem tudod bekapcsolni, nem azért mert ott van a gomb.Amúgy nem rossz le a kalappal....
Bizonyos esetekben mindenre igen !
-
meroly
veterán
válasz ligeti8 #4589 üzenetére
A teteje a 6500c-nak pont hogy fém és az alja a hátlappal együtt műanyag. Ami összeállításban nem rossz, mert én személy szerint ugye útálom a fémet és a műanyag hátlapot szívesen fogdosom. Viszont ha jól tudom akkor a kijelző előtt nincs plexi, ez igaz?
Ennek a 6230i-nek így első körben mi lehet a baja szerintetek? Megvenném alkatrésznek.
[ Szerkesztve ]
Impossible is nothing
-
meroly
veterán
válasz pszili8 #4591 üzenetére
Ja tényleg a legteteje műanyag, de a kijelző körül és a kamera körül fém, a többi szintén műanyag.
Akksi gond? Sim nélkül nem kapcsol ki, csak ha sim-et rak bele, gondolom nem akkora süttyő hogy töltőn nem próbálta ki. Mindenesetre írtam neki.... a lényeg, hogy hangszórók, kijelző, stb jók, akkor már jó lesz alkatrésznek.
Impossible is nothing
-
-
pszili8
aktív tag
Nem a 6500 a fő telefonom már.Van egy bronz,bírja a strapát,én soha nem ejtettem el de szerencsére van egy kereszttestvérem aki most 7 éves és eladás előtt földhözvágta,és letört a kupakja de am semmi baja.Volt egy feketém is,azt ingyen kaptam mert azthitte a tulaja,hogy roszz mert az a hibájuk ezeknek hogyha lemerül akkor tölteni kell min 15 percet,hogy bekapcsoljon és addig semmi életjelet nem ad,ezzel mázlim volt és lett ingyen egy 6500-asom Ez már nincs meg,eladtam.Az a legjobb benne hogy,tök vékony és jól elfér a zsebben.Majdnem olyan vékony mint az ipod.Csak sok kínai van belőle,az elsőt én is kifogtam,sajnos.
[ Szerkesztve ]
Blackberry Q10,Xiaomi Mi A1
-
-
-
zombinyul
addikt
válasz pszili8 #4583 üzenetére
Nekem volt N95-ösöm is(épp hogy jött fel a nap,bőven szürkület volt még),gondoltam kipróbálom,milyen képet csinál a szép havas fákról...Semmi képzaj,csak lestem Új szoftverrel elképesztő képet csinált,alig maradt el a HP Photosmart R707-esemtől...Nagyon egybe van az a telefon,csak sajnos gyenge az akku,meg as csúszka...P1-es sokkalta tovább bírja WIFI-t "lopva",de azért szerettem
Viszont ami 6500c-om volt,nagyon átvertek vele,meg is szabadultam tőle,pedig nagyon jó telefon
Annak pedig hogy megszabadultam az 5310-estől én is örültem,még ha egy K550-esem is volt csak helyette.
Így utólag visszagondolva,valami elképesztő mennyi telefon fordult meg a kezeim között
Mind régiségek,mind újak.Kiváltképp 2009 nyara óta.ligeti8:Ha vigyázol rá,akkor nem esik le a kupak,ha mégis sikerül lekapnod,nagyot kell ejteni rajta Nekem esett egyszer csórikám egy nagyot betonra,mégsem esett le
meroly:Szerintem ne félj tőle,nagyon strapás kis fém telefon,szép,jó,minőségi.Abszolút nem csajos "cukitelefon" szerintem
Mindenképp megéri az árát,és ha kell,van hozzá egy használatlan gyári headsetem[ Szerkesztve ]
Honor 90 12/512GB / Honor Magic Watch 2 / Samsung A13 3/32GB
Új hozzászólás Aktív témák
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest