Új hozzászólás Aktív témák

  • FoFR

    kezdő

    Sziasztok!

    OC-val kapcsolatban lenne pár kérdésem. Valószínű nagy része elég láma, de sosem foglalkoztam ilyen dolgokkal :) Egy FX-6300-at szeretnék megpróbálni húzni kíváncsiságból egy ASRock 970M Pro3 lapon.

    1. Jól gondolom, hogy ezen a képen a pirossal jelöltek a VRM-ek? Ha igen, akkor mik a zölddel jelölt, hűtőbordás valamik?

    2. Utólagos hűtőborda (köv. kép) felrakása segíthet a VRM hűtésen pl. egy plusz 80 mm-es ventivel együtt, ami direkt a VRM-et, illetve a rajta lévő hűtőbordát hűti? Célszerű az alaplap hátoldalát is hűteni egy ventivel vagy elég lehet az előbb említett módszer?

    3. OC esetén mi az, ami megölheti az alaplapot (vmr-et)? Egyedül az emelt órajelhez szükséges magasabb feszültség miatt keletkező hő? Ha rendesen hűtve van a proci és a vrm is, akkor önmagában a magas feszültség nem okoz kárt?

    4. Valahol azt olvastam, hogy önmagában az órajel emeléssel nem lehet jelentős teljesítménynövekedést elérni, húzni kell az HT-t és a north birdge-t is. Viszont az esetek többségében csak látom, hogy csak órajelet (és feszt) emelnek. Melyik a helyes módszer?

    Köszönöm előre is! :R :)

Új hozzászólás Aktív témák