Új hozzászólás Aktív témák

  • naja

    aktív tag

    válasz vezeralmos2 #24993 üzenetére

    Köszi szépen!

    1. A fesz visszavételhez Z-s alaplap kell vagy megy a H-s és B-s deszkákkal is?

    2. Amúgy soha nem játszottam K-s procikkal, szóval nem igazán vágom, hogy milyenek is a normálokhoz képest. Addig megvan, hogy a szorzózárat lehet szabadon tekergetni. A feszültséget meg gondolom valamiféle automata módban, terhelésre engedi az alaphoz képest megemelni. Manuális módban meg fixen megy, és így lehet megfogni az elszabadult lóerőket (vagy akár TDP-t)? Power management-et ez a fixre vett fesz hogyan érinti? Értem ez alatt, hogy idle módban azért engedi a csökkentést, vagy akkor is fixen fenntartja?

    Az egészet azért feszegetem látszólag értelmetlenül, mert csomó K-s proci szokott lenni használtan 10500K-10700K, simák meg szinte semmi. Épp csak ezért nem engedtem még el a K-s procit vegyek. Ha a 460W-os táppal el tudna ballagni, egy 660XT mellett, az csodás lenne.

    3. Ezzel kapcsolatban kérdezném még, hogy azzal mindenki egyetért, hogy a B460/560-as lapok jobbak mint a H470/570-esek? Tehát a sorban alacsonyabb chipset számúak (Bx60) jobbak, mint a magasabbra pozicionáltak (Hx70)? Azt már látom, hogy VRM hűtés inkább az előbbieknél szokott előfordulni, leginkább "géming" lapoknál. Amúgy ez miért van? Mármint gyártói oldalról miért a B-sekre repültek rá? Régebben a B-sek voltak a legegyszerűbbek, aztán a H. Most meg H, B, H, Z. Van ennek racionális magyarázata? Ezt már csak pusztán kíváncsiságból kérdem.

    A minél jobb ár/teljesítményt van megcélozva. Azaz egy 25+50eFt mobo+procival (10gen) ki lennék békülve. Alaplapnál amúgy ITX vagy egy kisebb mATX lenne a méretem.

Új hozzászólás Aktív témák