Új hozzászólás Aktív témák

  • alPi86

    csendes tag

    Sziasztok!

    Alaplapos témában tettem fel a kérdésemet, de kiderült, hogy valószínűbb, hogy a CPU áll a probléma középpontjában (bár ez nézőpont kérdése).

    Vettem egy új alaplapot (Asus Prime Z390-P), procit (i7 9700K), hűtőt (Alpenföhn Brocken ECO Advanced) és ramot (16 GB Corsair Vengeance). Ház, ventik, táp stb. maradtak. Szépen össze is szereltem, bekapcsolom, elindul, alaplap világít, VGA világít, ventik elindulnak, majdnem olyan, mintha minden rendben lenne. Csak nem jön ki jel a VGA-ból. Arra gondoltam, hogy majd BIOS-ban kell állítani valamit, monitor kábel kihúz, átdug az alaplapi kivezetésbe, majd integrált VGA-ról beállítok mindent, de ott sincs jel. És itt kb. el is akadtam, mert kép nélkül nehéz tovább menni. Ami talán még fontos lehet:
    - Minden power és egyéb csatlakozást ellenőriztem az alaplapon, kihúztam, visszadugtam, rendben lévőnek tűnik.
    - Indulásnál nem sípol, ezért nem gyanakszom arra, hogy a CPU vagy a RAM rosszul lenne benne (ramot kb lehetetlen rosszul betenni amúgy is, de a CPU-nál is nagyon figyeltem).
    - Nem tudom lényeges-e vagy ez csak azért van, mert még semeddig se jutott el a bootolásban, de se a billentyűzet, se az egér nem világít, amikor elindul a gép.
    - Azt is megpróbáltam, hogy a VGA-t teljesen kivettem, hátha úgy életre kell az integrált, de így is ugyanaz lett az eredmény.
    Esetleg van valami ötletetek? Persze mindig benne van a hibás alkatrész, de most valamiért úgy érzem, ez valami banális dolog lesz, aminek :W lesz a vége. Legalábbis remélem.

    Azt mondták, lehet az alaplap (hiába írták rá kifejezetten, hogy támogatja a 9. generációs intel procikat) nem támogatja az r0 stepping cpukat és ha az én új i7-esem valóban r0-s, akkor ez simán okozhatja, hogy semeddig sem jutok el a bootolásban.

    Ti mit gondoltok erről?

    Előre is köszi a válaszokat.

    alPi

Új hozzászólás Aktív témák