Új hozzászólás Aktív témák

  • mr_Zé

    csendes tag

    Ha veletlenul rossz topicban tettem fel a kerdest akkor bocs es kernem az illetekest, hogy mozgassa a megfelelobe!

    Sziasztok,

    Volt nekem egy AMD FX8120-as processzor egeszen vasarnap delutanig, amikor is jatek kozben egyszer csak minden elsotetult. Kisvartatva az orromban ereztem az igen jellegzetes "amper-szagot", majd rovid nyomozas utan rajottem, hogy a gephaz kimondottan meleg es a processzor hutoje (COOLERMASTER Hyper 412S RR-H412-13FK-R1) szinte egetoen forro. Jobb hijan megvartam mig meghulik es utana egy extra ventilatort a gepbe beszerelve ismet megprobaltam bekapcsolni.
    Ekkor "csattant" kettot a gepben valami (jellegzetes kisules hang, szikrat mondjuk nem lattam), szerintem a processzor, majd ismet "amper-szag", valamint a tapegyseg ventilatora elkezdett forogni. Ijedtemben gyorsan lenyomtam a tapot, majd a procit kiveve megismeteltem az elozo muveletet, most mar szikrak es szag nelkul. Az alaplapi ledek vilagitottak, illetve a tap ventije is dolgozott.

    A kerdesem az lenne, hogy a fenti sztori alapjan mennyi az eselye annak, hogy az alaplap, illetve a tobbi eszkoz (memoria, videokari stb) is megserult? Illetve van-e barmi esely arra, hogy a proci tulelte a kalandot?

    Elore is koszi a segitseget!

    Ze

    Ui.: a sztorihoz hozzatartozik, hogy korabban is ateltem egy ilyen "homegfutast", bar akkor meg a gyari huto volt rajta es akkor eloszor a kekhalallal talalkoztam a teljes sotetseg helyett, illtve szag sem volt.

Új hozzászólás Aktív témák