Új hozzászólás Aktív témák

  • notika77

    senior tag

    Kicseréltem a törött kijelzőt az eBay-esre. Működik, EBBG lett a BOA helyett, de hidegre állítva a színhőmérsékletet, nem tűnik másnak a BOA után. Átlátszik az értesítő led és az érintőgombok is jobban látszanak, mert fényes ezüstös festést kaptak a korábbi fehér (vagy csak nem feketére festett) jelzések.
    Kerettel rendeltem a kijelzőt, mert gondoltam egyszerűbb lesz. Egyszerű nem volt, mert egy csomó kis bisz-baszt át kellett szerelni a régi keretből. Ezek nagyrészt ragasztva voltak és az új kereten két helyen sem volt ragasztó (vibra motor és hangerő-bekapcs gombok). Van itthon kétoldalú ragasztószalag, így megoldottam. Viszont, mikor a gombokra vágtam méretre a ragasztót, sikerült egy helyen nem átvágni és mikor húztam, akkor sajnos úgy döntöttem, hogy majd elenged, ha tovább húzom. Nem engedett, viszont a kábelt sikerült eltépnem :). Pár hét és miután megérkezik, szerelhetek újra.
    Öröm az ürömben, hogy a számítógép berhelésből megismert bekapcsológomb helyett csavarhúzót a megfelelő lábakra módszerrel sikerült elindítani és az utolsó fedlapot már működés közben csavaroztam a helyére, majd összepattintottam a hátlappal és jöhettek a tesztek. Minden működik.

    Szerintem, aki még nem csinált ilyet az megfelelő óvatossággal és figyelemmel 1 óra alatt lazán kicserélheti a kijelzőt (ha van pár cm2 kétoldalú ragasztója).

    De hozzá kell tennem, hogy ha Pesten laknék vagy akkor, amikor Pestre utazván összetörtem, lett volna a korábban említett magánzónak kijelzője, hogy aznap cserélje, akkor simán kifizettem volna neki a ~10k munkadíjat. Így 4 hét volt, mire megérkezett a cseredarab és az ügyetlenségemnek hála további hetekig nem lesz teljes értékű a telefon.

Új hozzászólás Aktív témák