Új hozzászólás Aktív témák

  • bwoay

    nagyúr

    válasz Magnat #1824 üzenetére

    ok, tehát most már a 10'000-esről beszélünk, csak hogy tisztázzuk. fogalmam sincs, mennyiért szerzik be a hazai üzletek, de egyáltalán nem kizárt, hogy a viszonteladók árrése ennél a konkrét terméknél nem éri el a 10%-ot (a vásárlók sokszor hajlamosak egyes termékek árrésének az 5-10x-esét feltételezni).
    kértem anno árajánlatot egy jónevű powerbank termékvonalra a forgalmazó cégtől:
    az 5990 Ft-os darab nettó nagykerára (írd és mondd) 4200 Ft volt. vagyis 5990 - ÁFA = 4716. Igen, 516 Ft-ot lehet rajta fogni, best deal ever :D

    tudom, hogy anno volt egy több hónapig tartó akciós időszak, aminek hatására sokan úgy tekintenek az akkori kedvezményes árra, mintha az lenne a termék normál fogyasztói ára. szerintem ez valahol az emberi telhetetlenségéről szól. adott egy kiváló ár/érték aránnyal, és kimagasló (anyag, kivitelezés) minőséggel rendelkező powerbank termékcsalád, ami árban bőven a nagy márkák hasonló termékei alatt van, gyakorlatilag a nevenincs gyártók árszintjén mozog. ez már önmagában egy nagyszerű dolog. tovább javítja a helyzetet, hogy lehetőség van a banggodról, vagy más külföldi weboldalakról ÁFA/vám és szállítási költségek nélkül beszerezni. az már csak hab a tortán, hogy akinek szüksége volt Xiaomi powerbankra, annak módjában állt hónapokon (!) át akciós áron beszerezni. mi mást kérhet még az ember? hogy legyen akciós for fucking ever? amikor az volt, akkor meg jöttek azok a kommentek, hogy "szerintetek érdemes várni, megy ez még lejjebb?". nem akarok senkit megbántani, de az elégedetlenkedés helyett nem lehetne inkább örülni ennek a terméknek, és a jellemzően 70-100e. Ft-os telefonok mellé rászánni azt az 5-7 rugót, ami kb egy toknak az ára? akinek meg ennyit nem ér meg, az dramatizálás nélkül is várhat mondjuk novemberig, hátha megint akciós lesz.

    [ don't... don't believe... don't believe the hype ]

Új hozzászólás Aktív témák