Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolee11
senior tag
válasz ricogsm #9198 üzenetére
Látom már egy picit késő, de hátha másnak segít.
Én kipróbáltam jó pár dolgot, Plex, Kodi, de egyik sem vált be, mindegyikkel volt valami nyűg. Még mielőtt megvettem volna ezt a lejátszót egy kritérium volt, működjön rajta az SMB (fájlmegosztás) protokoll, a többi nagyon nem érdekel. VLC támogatja a hálózati megosztás, innentől minden nyűg, probléma letudva.
Igaz nem egy csilivili felület, számomra hót fölösleges plusz infókkal, de cserébe hibátlanul működik. Szóval fájlmegosztás, VLC kombó, és nincs az a 4K-s film ami az 5 GHz-es wifin akadna.no brain, no problem
-
Steve1207
veterán
válasz Zolee11 #9211 üzenetére
Nekem nem volt a Mi Box-nál se bajom a többivel, de a VLC-re reflektálva sokat javult a lejátszó és jó pár hónapja normálisan működik a hálózati fájl lejátszás is végre. Nekem is ez lett az alapvető lejátszó, mert kb erre használtam egy Kodi-t is csak, de nincs vele annyi nyűg. Megnyitom, hálózat, hozzáadom és megy a tallózás. 2 ablakkal, nem 4-5-tel bohóckodva, néha elfelejtve. Mindemellett ugyanúgy képes feliratokat is keresni, ha szükséges, így értelmetlen lett a Kodi csak emiatt.
.
-
péjé
őstag
sziasztok,
mi boxom van, van mód a teljes kikapcsolásra vmi trükkel vagy csak ez az alvó mód létezik? Megy ilyenkor is a bluetooth rajt és bezavar ha máshol akarom használni a fülest. köszi -
medosz11
tag
Sziasztok!
Telefonról (Samsung A70) szeretnék megosztani filmet VLC-vel, csak a kép megy át a hang nem (más lejátszóval is így csinál)!!!
Valakinek valami ötlete? -
<Adamsky>
nagyúr
Sajnos nincs. Ha ki akarod kapcsolni, akkor én egy kapcsolós hosszabbítót vagy egy "okos" konnektort ajánlok. Utóbbit tudod wifi-ről ki-be kapcsolni.
Ez a bluetooth implementáció a box-nál egyébként egy Istencsapás. Állandóan keres, vagy folyamatosan látszik a box. Szóval a szomszéd - ha nagyon unatkozik - akkor könnyen gondoskodhat az ember szórakoztatásáról. -
static00
csendes tag
Üdv!
Az mi xot nem látja a playen a mingidtv go-t sem az m4sport appot, miért nem?
Mivel lehetne a tv csatornákat nézni, milyen appot használtok rá?
Van valami magyar tv app, de az nekem gyanús.Az m3-nak van csak hivatalos app-ja, ahogy látom.
Telefonról ha képeket, videókat akar nézni az ember, mit használtok, milyen appot, ami nem akarja az összes hozzáférést a telefonhoz?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
hedgehog
senior tag
válasz static00 #9216 üzenetére
Mert nem android-tv kompatibilis appok. (pár extra követelménynek nem felelnek meg, pl. távirányító támogatás).
APK-ból fel lehet tenni őket, de a kezeléshez kell egér, és van olyan app ami még úgy sem indul el vagy nem lesz használható.TV-hez sokan a Yettel MyTV-t használjuk, de az előfizetéses.
Telefonról képek/videókhoz én a Google Photos-t használom, igaz minden képem fenn is van a felhőben.
-- aka p3d3str1an
-
péjé
őstag
sziasztok,
xiaomi mi boxhoz usb-lan átalakítót vki használ? felismeri mindegyiket vagy van ajánlott?
köszi -
titán
Én a TP-Link UE330-at használom, előnye, hogy így van három USB port is a gigabites LAN mellett.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Cr00py
senior tag
válasz Gubek-Einste #9223 üzenetére
Nekem is UE330 van, viszont ismerősöknek is kellene. UE300-t nézték, ez kvázi ugyanaz, csak nincs rajta + usb port. Nem kell nekik, a vezetékes net lenne a cél. Panel, lakótelep, telített wifi csatornák, így inkább kábeleznének.
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Mi a különbség a Chromecast és a Box között?
-
ricogsm
őstag
Sziasztok!
Kutakodtam a marketplacen tv box után.
Megakadt a szemem egy hirdetésen, hogy korlátlan neftlix miatt ennyiért adja a boxot.
Azt hogy?Másik rendeltem egy tvboxot :VONTAR X4 Amlogic S905X4 Smart TV Box Android 11
És írják ,hogy nincs DRM benne, hogyan lehet megoldani ezt? Hogy ne 480p be játssza a netflixet?[ Szerkesztve ]
MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
Steve1207
veterán
Alapból a Chromecast egy szimpla eszköz volt, amire ki tudtad lőni a videót, zenét mobilról vagy böngészőből és szépen játszotta az adott hdmi-n csatlakoztatott eszközön.
Most a legújrabb "Chromecast with Google TV" meg mondhatni egy "box" (erősebb hardverrel), mert van alatta egy android tv rendszer is (maga a chromecast support meg alapból a rendszer részét képzi mindkét eszközön).
Szóval az utóbbival hasonlítjuk akkor mondjuk, hogy megegyezik fő funkciókra, csak a google cucc azért erősebb hardverrel érkezik (és naprakészebb a rendszer is és gondolom folyamatosan lesz még támogatva évekig).(#9226) ricogsm: nem lehet, pont ezért szoktunk olyan eszközöket javasolni, amin alapból támogatva van, amire szükség lesz. Régen voltak mókolt alkalmazások, de hogy meddig működtek passz, szerintem több volt ezekkel a nyűg régen is, mint pár ezerrel többet fizetni. Plusz egy ismeretlen alkalmazásba megadni előfizetési bejelentkezési adatot nekem sose tűnt jó ötletnek.
.
-
hedgehog
senior tag
válasz static00 #9231 üzenetére
Sajna ebben semmi tapasztalatom, nem internetezek a tévén.
(ha a böngésző arra kell, hogy azon is videót nézz különböző érdekes oldalakon, akkor inkább javaslom a KODI-t, és a megfelelő addonjait... ebben a topikban olvasgass: Kodi kiegészítők)-- aka p3d3str1an
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz static00 #9231 üzenetére
Ahogy hedgehog írta, a Mi Box-on Android TV-s rendszer fut, ami jellemzően abban különbözik az Android-tól, hogy az itt található programok irányítása a fel/le/jobbra/balra "logika" mentén működik, és nem érintőképernyőre optimalizált.
Ettől függetlenül a "hagyományos" alkalmazások igen nagy (~80) százaléka Android TV-n is megy. A másik gond, hogy ha ilyen - nem Android TV-s app-ot - teszel fel, akkor nem fogod látni az alkalmazások között. Ezért vagy felteszed mondjuk a Sideload Launcher-t, vagy lecseréled az alapértelmezett launcher (én ezt tettem).Böngészés: kell egy légegér vagy hagyományos (bt-s vagy vezetékes) és ha apk-ból vagy egyéb forrásból felteszed a kedvenc böngésződet, akkor akár netezhetsz is.
-
gery1989
csendes tag
Üdv. Mindenkinek van mi box3 asom következő lenne kérdésem használom rajta a vidanet movie és a kodin online filmezek egy nagyon régi android van rajta! Legutóbbi frissítés stabil a kütyün? És ez a két alkalmazás működik rajta? Ugyanis anno azért nem frissitettem mert voltak olyan android verziók mikor 2-3 nap után mindig kifagyott a box aztán megálltam egy olyan verziónál ahol ha 3-4 hétig nem használtam boxot akkor is gond nélkül feltudtam kelteni távirányítóról! Legutóbbi update ez a két alkalmazás valamint ez kifagyás gondot okoz? Választ előre is köszi!
-
péjé
őstag
Xiaomi MI boxhoz vettem egy 1000-es usb-lant, megtáltosodott a lejátszás, Kodi-n keresztül simán mennek a BD iso fájlok is egy NAS-ról.
Évek óta használok amlogic boxokat CE-vel, semmivel sem lassabb a 4g ramosnál.
Aki nem nagy truvájt keres hanem jó hálózati lejátszót meg hozzáférést normálisan a stream cuccokhoz akkor annak ajánlott ebben a formában.
A HD hangokat ha jól tudom nem kezeli az MI box de majd tesztelem, odáig nem jutottam el. -
static00
csendes tag
válasz <Adamsky> #9235 üzenetére
amit nem tudtam: a vodás tv előfizetést nézni rajta, m4-et stb, de zavar a plusz távirányító is, ha kihúzom a konnektorból, újra kell állítani az időt és az engedélykérést, hogy netet kapjon, nekem ez nyűg volt, továbbadtam. nem szeretek ilyenekkel foglalkozni.
de látok benne fantáziát, másnak biztos bejött
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz static00 #9241 üzenetére
Milyen céllal vetted a box-ot? Azért kérdem, mert ez alapvetően egy streaming (HBO, Disney, Netflix, stb.) eszköz. Amiket írtál, azoknak egy jó részét ennek ellenére meg lehet oldani.
Vagyis "out of the box" nem fogsz tudni TV-t nézni rajta (akármelyik szolgáltatótól pláne nem), ahogy a távirányítója sem fogja kiváltani a TV-jét. Viszont ahogy írtam fentebb, szinte mindenre van valamilyen megoldás. Ha, utóbbiak kikutatására se időd, se energiád, akkor ez nem a te készüléked.
Viszont nem is fogsz olyat találni, amit "mindent is" tud. Másképp: el kell döntened, hogy mit szeretnél, priorizálni kell az igényeket, utána nézni / olvasni. Sajna ez máshogy nem (nagyon) fog menni. -
Steve1207
veterán
Yettel TV. Nem vagyok Yetteles, de regisztráltam anno az ingyenes tv miatt. Szép meg jó szeretem, viszont: aki jelszót változtatna ne tegye egyelőre semmiképp! A régi Telenorban történt a létrehozás és a jelszóváltoztatás megtörténik, de sehogy se lehet utána belépni! Megyek majd egy kört az ügyfélszolgálattal, hátha sikerül visszacsinálni, viszont egy dolog.
A három hónapja be nem lépett fiókokat törlik, mindemellett megemelték az alapszolgáltatás ingyenességét is 400/hó-ra, így érdemes belépkedni, ha valaki nem figyelné. (Ez csak annyit tesz, hogy havonta azért használjuk az alkalmazást.)
[ Szerkesztve ]
.
-
Rivaul
addikt
Sziasztok!
Gyerekeknek szeretnék venni karira egy kis boxot vagy bár mit. 82 centis alap kis hd Samsung tv ami náluk van. 2-3 éves darab, semmi extra. Netflix ami menne rajta. A Xiaomi stickeket néztem, viszont kicsit elriasztott hogy vannak egész negatív megnyilvánulások róla. Sallangok nem számítanak, elég ha csak az alapokat tudja de azt megbízhatóan. Az Mi box mennyire felel meg ennek a kritériumnak? Nem mai darab, szoftveres támogatással hogy áll? Be lehet rá még pár évre nevezni?Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
<Adamsky>
nagyúr
Egy OFF-al kezdeném: szerintem ne szoktasd rá a gyereket a Netflix-re.
ON: " ... egész negatív megnyilvánulások róla."
Mik voltak azok? Az első verzióval - amiből talán csak FHD-s volt - tényleg voltak gondok, de az új 4K-sról én nem hallottam semmit.
Stick vagy box: előbbi a "trendibb", az újabb. Mindkettőnek meg van az előnye és a hátránya is. Ha tényleg csak streaming-re lesz használva, akkor kb. mindegy. Ha offline mesefilmek nézése, akkor inkább a box (nem kell mindenféle kiegészítőket venni, hogy egy HDD-t vagy pendrive-ot rá tudj dugni).OFF: én a helyedben a box-ot venném, és olyan "content"-et tennék ki rá, amiről tudom, hogy milyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest