- Milyen NAS-t vegyek?
- Videó stream letöltése
- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Luissimo
veterán
válasz Dreddy32 #8148 üzenetére
működnie kell, csak neked kell felinstallálni és megtalálni a működő verziot.
Nekem a MiBox-on működik, teljesen gond nélkül, légegérrel, egérrel.
nem kezelhetetlen, nagyonis egy kezesbárány.
Ja és a digi online is megy, ugyanúgy.
Ami nem megy egyáltalán, az a TV GO.A legutolso info most az, hogy szeptember végén fogják elengedni a Horájzon Go program kezét, akkor vezetik ki.
tehát ha most elkezded használni, mire belejössz, sajnos rosszul fog esni, hogy le kell szoknod róla.Annáljobban már csak nekem fog hiányozni, aki évekóta használom, basszus .
-
Viperator
őstag
Távirányítóval kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Tegnapig nem volt gond vele, leellenőriztem az elemeket és jók, újakat is tettem, nem ment. Nincs kapcsolat a lejátszóval. A lejátszó bekapcsolható (külön, tápellátással), a tévé képernyőjén megjelent a menüje, csak a távirányítóval semmit nem lehetett vezérelni (sem kikapcsolni, sem elindítani, stb.) Mi a teendő? Kuka és újat venni?
Előre is köszönöm a választ!"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Steve1207
veterán
+1, nem éri meg a nyűg, mire megtalálgatja, kialakítja és meg megszokja az ember (plusz költések eszközökre, átalakítókra...), simán változhat az alkalmazás base is és akkor annyi volt (de jó példa a fentebbi kivezetés is). Ha ennyire nem fontos ez a "tv jellegű" működés, akkor bármely legalja pc-n elfutna sokkal több dolog böngészőből vagy egy android emuval a végtelenségig, ha úgyis egereznek.
Én letudtam Tivimate-tel meg haver digijével a tv részt, untig elég arra a pár alkalomra.(#8157) Viperator: nyomd a párosítást rajta, a 3 egymás melletti gomb közül a két szélső egyszerre vagy melyik is. Nekem anno hülyéskedett aztán egyszercsak "elkapta", de elemmel is szórakoztam, hogy ki-be. Alternatívának addig a gyári táv alkalmazás.
[ Szerkesztve ]
.
-
Luissimo
veterán
hááát,
ez a megközelítés messzire vezet.
miért használsz golyóstollat, ha van ceruzád,
miért nem jársz trabanttal, minek neked a mercedesz.
szerintem bringával se menj, hiszen ott a lábad, ami mindig kéznélvan.
márneisharagudj, akkor a laptop touchpad mellé se használj soha egeretmásképpenszólva, használj mindig célkütyüt, nemis értem a telefonba miért dugsz fülest, hiszen van benne hangszóró.
Továbbisvan, mondjam még?
Ha nem elégszel meg a tévé hangjával, akkor nehogy vegyél hozzá hangrendszert, netán egy erősítőt...nos,
mielőtt még elfajulnánk, szeretném, ha mondanál egy példát, amivel jól láthatóan meghágod az előző érvedet.
jut eszembe, KODIT se használj, hiszen minek, ottvan neked a tvbox, miafrancért akarnál kicsit plusz működési mechanizmust beépíteni az életedbe.
Nézzd amit tudsz vele, mezítlábasan.
Majd a kollégák elmondják, hogy miért nincs nekem igazam -
Bozek
nagyúr
válasz Luissimo #8161 üzenetére
Na, ezek aztán a példák. Az a baj csak, hogy amiket felsoroltál az elején, azok alternatívái egymásnak. A laptop touchpad mellé nem használok egeret, sokkal inkább helyette (de azt is csak azért, mert ugyanazt az egeret – Logitech MX Anywhere 2S – használom 3 különböző eszközhöz). Akkor lenne igazad, ha valaki csak és kizárólag légegeret/egeret használna, a táviránytót pedig nem.
A Kodi meg megint egy más téma, mivel az letölthető a hivatalos áruházból, tehát "tartozék", nem úgy, mint a légegér/egér.
Felteszem akkor én is a saját kérdésem: te légegeret/egeret használsz az Android-os telefonodhoz?
[ Szerkesztve ]
-
Luissimo
veterán
bakker, Öreg, nemán.
Amihez nem kell légegér ahhoz énis jól megszokott távirányítót használom, neforgasd már ki.
EZT írtam, ha jólemléxem.
NEM?SŐT,
ugye, mint tudjuk a légegérnek is vannak ugyanazon fonkcioi, mint a saját távirányítónak.
ez már egy kényszeres belemagyarázat.
A légegérnek van egy oolyan előnye, hogy odavissza működik, mig az eredeti távnak nincs, az mozgáskorlátozott.Amihez kell az egér a légből, ahhoz azt használom.
Amihez nemkell, akkor megelégszem a saját távirányítójával (Netflix, HBO GO, YoutubeSmart, stb. miegymás) ahhoz teljesen rendben van.
De egy Digi Onlinehoz, egy Horájzon Gohoz, sőt a KODIhoz is jobb a légegér funkció.
még a két említett streamionghez is (HBO GO és NTFLX) is símán hasznáható.Tedd le a nagyesüt itt nekünk, hogy neked nincs légegered, elvből, mert a gyártó nem ajánlja
Ha TE ettől megakarod fosztani magadat _ ELVBŐL - akkor csak egészségedre.
kevesebb élmény, nagyobb ego.
egészségedre.
különben, minden rendben van ízlések és pofonok főleg -
Fall-N
veterán
válasz Luissimo #8163 üzenetére
Pedig igaza van. Az hogy mi power userek másként is használjuk az más kérdés.
Nekem a szövegbevitel, ami könnyebb ha nem a gyári távirányítóval használom. Ezért vettem egy vezeték nélküli billentyűzetet amiben van beépített touchpad. Légegér nekem nem jön be, mert annál még az érintős touchpad is jobb és gyorsabb, meg a szövegbevitelen nem segít.
Mindenki használjon azt amit akar, de azért ne mondja senki azt, hogy kényelmesen lehet nem TV-re írt alkalmazásokat, kezelni mert nem igaz. Kodit egyébként lehet távirányítóval is könnyen használni.
Elvileg azért lett kitalálva a box, hogy kényelmesen lehessen távirányító segítségével médiát fogyasztani. Ha ez nem teljesül, akkor érdemesebb HTPC-t építeni és nem egy olcsó PC pótléknak tartani a boxot, mert csalódás lesz a vége.
-
Luissimo
veterán
nincs meg az értés, akarom mondani félrevan az értés.
ha a légegér funkciot kikpacsolod, akkor aa szövegbevitel pl. ugyanugy müxik, mint a saját táviránítóból.
eleinte énis majdnem falhoz vágtam, mikor a légwgwews módban nem lehetett bele írni, de aztán egy véletlen motdulattal kiderült hogy dehogynem...
A Horizon Got, a TV GOt (amig ment) a Digi Online-t nem is tudod anélkül kezelni.
Ezzel kapcsolatban bármikor kiáéok veled egy ellenpróbára.
nekem ez a 2-3 alkalmazűs messze megéri.
Ha ezek nem mennének, akkor nem is vettem volna meg a MiBox-ot.Napersze, aki ezeket nemhasználja, annak bőven elég a gyári táv.
Nekem az a dobozban pihen, elem nélkül, hogy ne merítse...
kodihoz a légegér megy távirányítós only módban.
-
Steve1207
veterán
válasz Luissimo #8163 üzenetére
Azért egy Mi Stick-ből indult ki az egész, ahol nem tudsz rátenni neki usb portot, hogy légegerezzen. Ez egy streaming eszköz marad ugyanúgy, alapvetően egy irányító hozzá aztán használod az alkalmazásokat és kész. Minden más csak kocka móka, hogy "jajj tudjuk ezt is használni" ideiglenesen, de elég egy update vagy dobja az egészet a fejlesztő és megy a levesbe minden.
(#8165) Fall-N: +1 a htpc-re. Egy ótvar laptopon gyorsabban elfut bármi. Bluestacks, android studioban egy android tv emulálás vagy natívan feltelepíteni és ugyanott van az ember. Win11-től meg pláne, ha futtathatóak lesznek a droidos alkalmazások. Csak kidobott pénz onnantól az összes kábel, kiegészítő, légegér és fityfene a boxokra (meg lehet maga a box is), ha egy másodlagos kijelzőre kidobva is boldog az ember, megannyi lehetőség van. De amennyire túlzásokba lehet már esni... mintha biciklit vennél, de már hegeszted rá a motort, mert mégis jobb lenne az, aztán majd kiderül meddig megy
[ Szerkesztve ]
.
-
Fall-N
veterán
válasz Luissimo #8166 üzenetére
Nem azt írtam, hogy a légegérrel nem lehet írni, hanem hogy nem hatékonyabb, mint a gyárival. Egy dedikált billentyűzet meg nyilván gyorsabb ha szövegbevitelről van szó. A touchpad is kezes, mert a menüelemek nem olyan picik, mint egy PC esetén, így nem kell precízkedni, mint laptopon.
Közben Steve1207 is írta, Mi Stick esetén már bukik is a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
kadarcsaba77
csendes tag
Sziasztok,
nem tudom korábban volt-e róla szó, de Mi Box-S-t vettem egy Epson EH-TW 7000 4k projektorhoz. Minden oké vele, lejátszik mindent NAS-ról, kérdés a 3D tartalom átvitele számomra. VLC-vel ha elindítom a 3D filmet OU vagy SBS mindkét kép megjelenik a vásznon, a projektor nem kapcsol át 3D módba, és a beállításoknál is szürke a 3D lehetőség. Valaki azt mondta azért, mert nincs még szemüveg csatlakoztatva a projektorhoz, ezért nem vált 3D módba. Szerintetek? Van valakinek ilyen tapasztalata?
-
Steve1207
veterán
válasz kadarcsaba77 #8172 üzenetére
Inkább a projektor topikot kérdezd. Sok mindentől függhet, nincs távpontunk, hogy mivel, milyen forrásból működött eddig (egyáltalán aktív volt eddig bármikor? Technikailag nem hiszem.) Esélyes lehet a szemüveg, mert egy bemeneti forrásból úgyse tudja megállapítani az eszköz, hogy az milyen típusú tartalom.
"To view 3D images, you first need to pair the 3D Glasses with the projector." Használati 46. oldal.
[ Szerkesztve ]
.
-
bigdady
nagyúr
hali
Nektek megy a supersub meg az opensub kiegészítő? Hiába lépek be az addonokban, nem kér le feliratot se innen se onnan pár hónapja
[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
válasz bigdady #8180 üzenetére
Ha sose megy akkor valami az addonnal van vagy a Kodival, kapcsold ki be vagy szedd le és rakd újra a Kodit szerintem. De alapvetően van, hogy az opensub hülyül be/ túlterhelt és nem kap feliratot. Ahol van accountos hozzáférés (Kodi alatt van úgy emlékszem), ott mindig úgy lépek be, mert akkora javarészt működik.
Érdekességképp, aki "hárombetűset" használ, ott akár az is blokkholhatja és nem tölti be a feliratokat vagy akár régiónként eltérő lehet, hogy mennyire működik, ellenben egy "szimpla" kapcsolattal meg gond nélkül lehúzza a feliratot..
-
gabako
csendes tag
sziasztok,
tudtok abban segíteni, hogy menüs Blu-ray lemezt le tudok-e a mi box-al játszani, akár a kodi-val, akár VLC-vel? Próbálta vki már?
köszi
Gábor -
gabako
csendes tag
köszi, akkor csak le tud játszani azóta BD-et is..
-
juhiimi
aktív tag
Sziasztok!
A minap beszereztem egy ilyen kutyut es minden ment okesan, kiveve a chromecast...persze google a baratom vegig bongesztem minden megoldasi javaslatot majd ki is probaltam oket(chromecast ujratelepitese, soft reset), de ezek utan sem mukodott. Hat gondoltam akkor biztos melyebben van a problema, szoval visszakuldtem es kertem egy ujat.
Ma megjott az uj es ezen se megy a chromecast. Nagyon tanacstalan es csalodott vagyok, mert amugy tok jo minden de azert e nelkul a funkcio nelkul ugy erzem a felerol lemaradok a mokanak.
Nincs valami tippetek mi lehet a problema?
-
juhiimi
aktív tag
A routerem egy regi Tenda router nem is tud 5ghz-et, viszont igazad van a routerrel van a problema.
Felesegem telefonjarol csinaltam egy hotspotot, racsatlakoztam a telommal es a Mi box-al es igy mar tokeltesen ment a chromecast.A routert le fogom cserelni hamarosan, de vajon nem lehet ennel is megoldani hogy mukodjon? Mi lehet a problemaja?
-
Luissimo
veterán
Sziasztok,
Valakinek.sikerult mar ezen.a.boxon beizzitani a Vodafone TV- t a Horizon go helyett?
Ha.igen, milyen.beàllitàsokkal,, mivel indul el, milyen.juzer jelszo pàrossal ès kell valami kulon regisztracio? -
Akelaus
senior tag
Tegnap frissített a Filmbox+ app, azaz törölni kellett majd újra felrakni. Így már gördülékenyebben megy a boxon, de nincs előfizetésem, és az ingyenes időszakot (már ha még van) sem indítottam el.
Apple tv is megérkezett, vagy legalábbis nálam felkerült. 7 nap ingyenes, ezt sem indítottam még el, most nincs időm nézni.
Megjelent egy MI csatorna is, semmi extra. Viszont! aki tud angolul, annak van mit nézni a Plex tv-n. Még én is ottragadtam a detektív filmes csatornán a koca angolommal.
Amit továbbra sem értek, az a Telekom TvGo. Ott a cseh app, látni is a kis képeken mit tud, és nálunk mégsem sikerül ezt megoldani, elindítani a Telekom részéről. Biztos nagy munka lenne azt az appot lefordítani magyarra, hogy aztán végre működjen is. -
KD6-3.7
őstag
Nálatok is csinálja, hogy egy idô utan (Chromecast háttérképek mennek, ha nem nyúlok hozza ugye) Netflixen fekete kép van, ha elinditok valamit. HBO GO be sem tölt, KODI is csak tölti a filmet. Ha elmegy alvóba szintén ez a jelensèg! Nagyon sûrûn kell újraindítani! Legfrissebb szoftver van fent mindenből!
+ hangerő le-fel nem működik Netflixen film közben!
Valamelyik frissítés viszont javitotta a Ghostingot kodiban, vlc-ben!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos tablet topic
- A Realme is elhagyja Németországot
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 25
- Milyen TV-t vegyek?
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest